Apache » Soru ve Cevaplar

Server kurulumu hakkında yardım

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Apache » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 02.02.08, 12:23 PM
Atari

Tecrübe Puanı: 0
7online24 is on a distinguished road
Question Server kurulumu hakkında yardım

öncelikle ilk mesajım oldugu için yanlış yere açmışsam kusura bakmayın ismim umut sitenizi yararlı buldugum ve beğendigim için sizden destek talebinde bulunmaya karar verdim...

uzun zamandır web siteler kurup kullandım ve şimdiye kadar hep mağdur duruma düştüm (hosting maduriyeti)

lafımı fazla uzatmadan yardım istedigim konuya gireyim

PENTIUM D 2.8 GHz
160 Gb hdd
4 gb ram
SATA Contoller
10 / 100 / 1000 TX
6 X USB ports (2 Harici, 2 ön, 2 arka)
4 PCI (64 Bit / 333 MHz) (3 Boş)
Tower 5U
8 GB
1.2 TB
800 MHz
4 HotSwap
2x2MB
DDR2
667 Mhz

yukarıdaki özelliklerde bir pc topladım kendime (vatancomputer'de sunucular kısmındaki özellikleri kendi imkanlarımla 2,5 ayda oluşturrdum)

bellirtigim gibi sürekli yanlış kişilerle çalışmamdan dolayı ağzım baya bir yandı kendi radyo kanalimı kendi serverimde barındırmak istiyorum

google amcadan araştırdıgım kadarıyla piyasada bu sistemi kurabilmem için gereken bağzı dosyaları buldum. içerik bakımından kendi tercihim xammp oldu fakat kurulumu ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olamadım hiç bir açıklamada net değildi ya yarım anlatılmış ya da çok fazla profesionel sizden tek ricam sadece kendi radyomu barındıracak koşullara sahip küçük eğlence alanımı kendi serverimde barındırmak kurulum ve birazda kullanımı hakkında bilgi verirseniz (amatör düzeyde olması beni çok memnun eder)

umarım çok karışık olmamıştır anlatımım yaklaşık 3 gündür xammp yüzünden uykusuzum şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 02.02.08, 01:20 PM
Tahsin ALTAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

Tecrübe Puanı: 100000
Tahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond repute
Bu sunucuda linux mu kullanacaksınız windows mu ona göre tavsiyelerde bulunalım. Birde tam olarak sunucuda ne yayını yapacaksınız onu söyleyin tam net bilgi verelim.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 02.02.08, 01:25 PM
Atari

linux kullanmak istiyorum php iyi kullanabilmek için sunucuda kendime ait php tasarımlı radyo kanalımı kullanacagım birde php tabanlı mini forum ( istek alanı görüş öneliler tarzında)
  #4 (permalink)  
Alt 02.02.08, 01:39 PM
Administrator

Tahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond repute
linux kuracaksanız,

centOS 4.6 indirip kurun. Kurulumu yaparken şuna karar verin ben herhangi bir kontrol paneli kullanacak mıyım? cevabınıza göre yola devam edeceksiniz,

cevap evet ise;
1- cPanel kullanacağım : Sunucunuzu kurarken custom(özel) seçeneğini seçip kurun ve paket seçimine gelince minimal seçin(yani hiç birşey kurmasın sisteme). sebebi cPanel sizin için gerekli olan herşeyi kurar.

2- Webmin kullanacağım: sistemi kurarken yine minimal kurun. sunucu kurulduktan sonra webmin kurun ve servisleri gördüğünüz ekrana gelin orada hangi sistemleri kullanacaksanız kurulumu için size yardımcı olacak linkler var(kurulumu tıklayınca yapıyor)

3- Plesk kullanacağım: benim bilgim yok bilen arkadaşlar yazarsa iyi olur.

Panel Kullanmayacağım derseniz sistemi kurarken yine custom seçin fakat ihtiyacınız olan paketleri kurulumda seçin örneğin: apache , mysql , bind vb...
  #5 (permalink)  
Alt 02.02.08, 09:31 PM
Atari

hocam açıklamalarınız için teşekkür ederim inanın çok makbule geçti centOS 4.6 ücretli mi acaba bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim resmi sitesinden indirilecek bir yer bulamadım şimdidenn teşekkürler

Konu 7online24 tarafından (02.02.08 Saat 09:42 PM ) değiştirilmiştir..
  #6 (permalink)  
Alt 02.02.08, 11:07 PM
RAMBilisim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
www.rambilisim.com

Tecrübe Puanı: 43
RAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond reputeRAMBilisim has a reputation beyond repute
RAMBilisim - MSN üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
7online24´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam açıklamalarınız için teşekkür ederim inanın çok makbule geçti centOS 4.6 ücretli mi acaba bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim resmi sitesinden indirilecek bir yer bulamadım şimdidenn teşekkürler
Centos ücretsiz fakat indirme konusuna gelince indirip cd'ye çekebileceğim linkleri bende tam olarak bulamadım
  #7 (permalink)  
Alt 02.02.08, 11:10 PM
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FULL DESTEK SUNUCULAR

Tecrübe Puanı: 1072
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Index of /
www.centos.org - The Community ENTerprise Operating System (download iso var kocaman )

RAHMETLİ DE HACKLERDİ
TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS
SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ

HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM

-----------------------------------------------------------------------------------------

>> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER <<
  #8 (permalink)  
Alt 03.02.08, 01:22 PM
Administrator

ftp://ftp.linux.org.tr/pub/centos
  #9 (permalink)  
Alt 03.02.08, 07:29 PM
iBiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Athlon

Tecrübe Puanı: 21
iBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond reputeiBiL has a reputation beyond repute
iBiL - MSN üzeri Mesaj gönder
Index of /pub/Mirrors/centos/4.6/isos/x86_64

CentOS-4.6-x86_64-bin1of4.iso
  #10 (permalink)  
Alt 04.02.08, 09:32 PM
Atari

acemilik işte açıklamalardan dolayı teşekkür ederim birde merak ettigim bir konu daha var abilerim centos kurduktan okudugum bir kaç makale sonrasında cpanel kurulumu ya da plesk kurulumu gerekiyor sanırım ikiside ücretli oldugu için ben bunları kurmadan database alıp sitemi yayınlayabilirmiyim

Seçenekler
Stil