cPanel 2082 » Soru ve Cevaplar

Cpanel 11 Account Açma problemi

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » WHM cPanel » cPanel 2082 » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 04.02.08, 05:41 PM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
volkan is on a distinguished road
Cpanel 11 Account Açma problemi

Merhaba,
Ben ilk defa Cpanel kullanıyorum ve yazılımla ilgili bazı problemlerim var.
Root hesabım ile WHM a bağlanıp reseller hesabı açıyorum, sonra bu reseller yetkilerine sahip hesaptan Cpanel e bağlanıp Addon Domain bölümünden girip domain ekliyorum ve bu domaine şifre klasör belirliyorum. Sorun şuki bu domain şifresi ile cpanele bağlanıp bu domaine ilişkin özellikleri yönetemiyorum..

Benim istediğim reseller hesabına sahip kişi, istediği bir domain e bir hesap açsın ve domaine ilişkin limitler koysun örneğin 50 email hesabı açma yetkisi versin, 100 tane subdomain açma yetkisi versin vs. Ve bu domain hesabına sahip son kullanıcıda cpanele kendi domain şifresiyle girip istediği gibi bu özelliklerini yönetsin cpanelden.

Cpanel ve whm nin offical sitesindeki kullanma klavuzuna baktım ve bunu bulamadim..

Yardımcı olursanız sevinirim ...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 04.02.08, 11:11 PM
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FULL DESTEK SUNUCULAR

Tecrübe Puanı: 1072
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Selamlar,

Zaten sizinde 2. paragrafta bahsettiğiniz gibi işlemektedir olay. Addon domain açmamanız lazım. WHM'ye root girip hesap açtıktan sonra o hesaba reseller yetkisi verip izinleri düzenleyin (Reseller Center) linkinden..

İyi çalışmalar.

RAHMETLİ DE HACKLERDİ
TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS
SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ

HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM

-----------------------------------------------------------------------------------------

>> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER <<
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 04.02.08, 11:58 PM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
volkan is on a distinguished road
Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. Fakat zaten reseller hesabı açmakla ilgili bi sorunum yok. Reseller a 1000 domain açma yetkisi verdim. Benim problemim Reseller hesabından sonra başlıyor zaten.

İstiyorumki Reseller Account sahibi hosting satsın sattığı hostinge ilişkin kafasina göre limitler koysun. (Addon domain den domain açıp ftp bölümündende bu limitleri koyabiliyor hesap zaten.) Ama örneğin 20 tane email açma imtiyazı tanısın sattığı hostinge. Hostingi satın alan son kullanıcıda şifresini girerek login olabilsin hesabını yönetebilsin istiyorum. Email açsın silsin değiştirsin. Yani bunları yapmak için sadece reseller hesabına sahip olması gerekmesin.

Cpanelin sayfasina girdim ve demo bölümünde böyle birşey var yani 3 farkli interface var. Root hesabı - Reseller hesabı - Host hesabı.
Benim merak ettiğim bu host hesabı nasıl oluşturuluyor?

Seçenekler
Stil