Database » Makaleler

my-huge.cnf ve my.cnf mysql optimizasyon

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Database » Makaleler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack (2) Seçenekler Stil
  #21 (permalink)  
Alt 05.01.08, 03:03 PM
Athlon

Tecrübe Puanı: 1
prowas is on a distinguished road
İntel 2140 @ 1.60GHz Cpu
4 Gb Ram
load average: 4.43, 6.00, 5.68 Bu En Düşük Halleri Sunucuda 15 Forum Var Böle Kasılıyor Sunucu Neden ?
Yukarıda Denen İşlemi Yaptım Tabiki
Bu İşlemden Farklı Bir İşlem Yapacam mı Bide Belirtmek İsterim my.cnf içinde Herhangi bir Ayar Yok
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #22 (permalink)  
Alt 05.01.08, 08:14 PM
Fesih BICER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fshbcr

Tecrübe Puanı: 1092
Fesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond repute
Fesih BICER - MSN üzeri Mesaj gönder
hiç bir ayar yapmana gerk yok aslında bu işlemciye bu ram çok fazla zaten.

2 kolan üzerine inşa edilmiş 20 katlı binaya benziyor çünkü. bu işlemci zaten 1 gb ram fiyatınadır.
  #23 (permalink)  
Alt 06.01.08, 11:14 AM
Athlon

Alıntı:
Fesih BICER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hiç bir ayar yapmana gerk yok aslında bu işlemciye bu ram çok fazla zaten.

2 kolan üzerine inşa edilmiş 20 katlı binaya benziyor çünkü. bu işlemci zaten 1 gb ram fiyatınadır.
Hiç Bir Yapmama Gerek Yok Diyosun Ama Çok Kasıyor Ondan Yapıyorum ...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #24 (permalink)  
Alt 09.01.08, 01:55 PM
Atari

Tecrübe Puanı: 0
nelson is on a distinguished road
bence kesinlikle hiçbiryerde verilmiş my.cnf dosyalarını kullanmayın, 2gb ramlı server için şu my.cnf, 4 gb ramlı server için şu my.cnf kullanılır diye birşey yoktur kesinlikle, onlar örnek dosyalardır. my.cnf ayarları ram'dan önce sunucunuzun mysql kullanımına bakar bir kişi için çok iyi performans veren my.cnf diğeri için aksine makineyi daha da zora sokar. my.cnf değerlerini sunucunuzun mysql kullanımına göre düzenleyin. Bunun için tuning premier kullanın.

Alıntı:
# wget http://day32.com/MySQL/tuning-primer.sh
# chmod u+x tuning-primer.sh
# ./tuning-primer.sh
Buradaki önerilere göre my.cnf u kendiniz düzenleyin, 48 saatir açık olması gerek mysql'un önerilerin tutarlı olması için. Buradaki önerilere göre düzenlerseniz çok büyük bir fark göreceksiniz.
  #25 (permalink)  
Alt 17.01.08, 02:20 PM
Tickhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MyBB Turkiye

Tecrübe Puanı: 5
Tickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really nice
Tickhi - MSN üzeri Mesaj gönder Tickhi - YAHOO üzeri Mesaj gönder Tickhi isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Dual Core AMD Opteron(tm) Processor 170 işlemcili 4 GB ramli sunucuda denedim gerçekten güzel performans alıyorum
  #26 (permalink)  
Alt 26.01.08, 07:19 PM
Athlon

Arkadaşlar Bu Yeni Sunucuda Dediginiz İşlemi Yaptıgımda Bulunamıyor Diyor Bu Dosyafan Elinizde Varsa Bana Temin Ederseniz Sevinirim

Kod:
[root@server1 ~]# mv /usr/share/mysql/my-huge.cnf /etc
mv: cannot stat `/usr/share/mysql/my-huge.cnf': No such file or directory
Böyle Bir Hata Alıyorum Yardımlarınızı Bekliyorum
  #27 (permalink)  
Alt 31.01.08, 10:21 AM
Athlon

Arkadaşlar Benim O Dosyaların İçinde my-huge.cnf Dosyası Yok Ama Bunlar Var
my-large.cnf
my-medium.cnf
my-small.cnf

Bu Dosyalar Var Şuan Bir İşlem Yapmayım Ama Mysql Çok Kasılıyor loadları Yükseltiyor
Tavsiyeniz Ne Olur ?
  #28 (permalink)  
Alt 31.01.08, 11:12 AM
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FULL DESTEK SUNUCULAR

Tecrübe Puanı: 1072
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
my-large.cnf sanırım senin işine yarayacak olan..

RAHMETLİ DE HACKLERDİ
TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS
SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ

HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM

-----------------------------------------------------------------------------------------

>> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER <<
  #29 (permalink)  
Alt 31.01.08, 01:57 PM
Athlon

Tamam Onunla Deneme Yapacam Saol
  #30 (permalink)  
Alt 08.05.08, 12:01 PM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
By AzraiL is on a distinguished road
By AzraiL - MSN üzeri Mesaj gönder
Thumbs up

Alıntı:
sinangunay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
my-large.cnf sanırım senin işine yarayacak olan..
Sağolasın dostum benimde loadlar çok yüksekti my-large.cnf'yi kullanmaya başladım % 100 verimli % 30 % 40 larda çalışan işlemcim şuan %1 %2 lerde teşekkürler...

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.whmdestek.com/database-makaleleri/350-my-huge-cnf-my-cnf-mysql-optimizasyon.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
CPu artışı - Webmaster Forum This thread Pingback 22.09.07 02:36 PM
WHM/CPANEL Çok önemli Arkadaşlar. Uzmanlar Buraya bir el atın lütfen. - Webmaster Forumu This thread Refback 15.08.07 06:26 PM

Seçenekler
Stil