Database » Soru ve Cevaplar

phpmyadmin karakter sorunu?

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Database » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 28.01.08, 11:53 PM
Atari

Tecrübe Puanı: 0
Globaldeli is on a distinguished road
phpmyadmin karakter sorunu?

arkadaşlar birileri bana resimli yada maddeler halinde db yi oluşturdukdan sonra karşılaştırmaları latin5 yapma olayını yazabilir mi? mysql quert setnames latin5 ile dene dene sıkıldım heğ hata alıyorum. en sonunda işlemler den karşılaştırma olayını latin5_turkishchi yaptım. fakat tabloların hepsi utf8 yada latin1_swedish kaldı. gerçekten teşekkürler
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 30.01.08, 10:50 AM
Sempron

source is on a distinguished road
Tam olarak emin olmamakla beraber (yani çok eskiden yapmıştım) php.ini dosyası içinde bir ayar yaparaz bu sorunu çözebiliyorduk. Tam olarak neresi olduğunu bulup bu posta eklerim. İyi çalışmalar dilerim.

Ve evet benim dediğim gibi php.ini içerisindeki default-charset iso 8859-9 ve utf-8 yapn sorununuz çözülecektir.
Olaki çözülmezse buraya tıklayarak konu ile ilgili bir makaleyi gözden geçirin derim.

Konu source tarafından (30.01.08 Saat 11:11 AM ) değiştirilmiştir.. Sebep: Cevap düzenlemesi
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 02.02.08, 05:18 PM
Atari

Globaldeli is on a distinguished road
sanırım çözdüm.

teorik olarak deneme yanılma yöntemiyle yaptım.

phpmyadmine girdim Dışa aktar dedim.Notapad++ ile sql i açtımm içindeki tüm default character = latin1 yazanları CTRL+F ile buldum..

latin5 olarak degiştirdim. Sanırım bu degiştirmeleri 10-15 adet kadar yerde vardı. Çok bilgim olmadıgı için hepsini latin5 olarak degiştirdim.Geri yükledim phpmyadmınden baktım tüm tablolarım latin5_turkishc_chi oldugunu gordüm.

Acaba dogrumu yaptım? Notepad++ la açınca sql de TR karakterlerin degişik gözüktügü yerler vardı. Acaba sorun yaşarmıyım? yani Encoding karakter seti UTF8 deyken latin1 olan yazıları latin5 olarak degiştirdim.

1- yaptıgım işlem dogru ve saglıklımıdır? Daha büyük Sql dosyalarında bu 15 kadar latin1 yazan yerler daha çokmudur yoksa sabitmidir?

2- acaba sabit bir satır varmı sadece orayı latin5 yapınca yeterli olacak bir durum mümkün mü

3-sıfırdan db kuruyorum hepsi latin1 oluyor.sanırım yurt dısı makıne oldugu ıcın dıcem ama anaset utf8 yapmıs hostcu. bunun latin5 olarak kurma yontemı yokmudur birileri basitce yazabilir mi?

teşekkürler.

Konu Globaldeli tarafından (02.02.08 Saat 05:34 PM ) değiştirilmiştir..

Seçenekler
Stil