Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Database

Phpmyadmin'e girişte sorun. | 2 gün içinde çözmek zorundayım. Çok acil

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Database
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 25.07.07, 04:24 AM
punky
Misafir

Red face Phpmyadmin'e girişte sorun. | 2 gün içinde çözmek zorundayım. Çok acil

merhabalar,

directadmin yüklü bir makinamızdan cpanele taşıma yapıyoruz. yüz civarında mysqllu site olduğu için hızlı bir şekilde olsun diye daha önce hiç denemediğim bir yöntem denedim ve sonucu hüsran oldu.

/var/lib/mysql içerisini komple tar.gz yapıp, cpanel makinenin /var/lib/mysql klasörüne yerleştirdim.

aynı kullanıcı adı ile hesap açtım, ip/cpanel yazarak giriş yaptım. kullanıcı panelinde database gözüküyor, problem yok. fakat phpmyadmin tıkladığımda sayfa üzerinde şu hatayı alıyorum:

Warning: session_write_close(): open(/tmp/sess_5afa43ba215f291b141b145e588f1a2c, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /usr/local/cpanel/base/3rdparty/phpMyAdmin/index.php on line 44

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in /usr/local/cpanel/base/3rdparty/phpMyAdmin/index.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/cpanel/base/3rdparty/phpMyAdmin/index.php:44) in /usr/local/cpanel/base/3rdparty/phpMyAdmin/index.php on line 101

---

daha sonra deneme amaçlı yeni, sıfır bir kullanıcı açtım. mysql yarattım ve phpmyadmin ile girmeye çalıştım. oradada, phpmyadminde şu hatayı verdi:

Welcome to phpMyAdmin 2.9.0.2

Wrong username/password. Access denied.
Warning: Unknown(): open(/tmp/sess_5afa43ba215f291b141b145e588f1a2c, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0
Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0

ne yapabilirim, bu sorunları nasıl aşabilirim fikriniz varsa çok sevinirim. eski makinemizin dc tarafından kapatılmasına 2 gün gibi kısa bir süre kaldı. 2 gün içinde bu sorunu çözmüş olmamız lazım.

şimdiden çok teşekkürler....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 25.07.07, 11:49 AM
CaLViN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sevgi güçtür.

Tecrübe Puanı: 100000
CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
Öncelikle WHM >> SQL Services >> Reset Local MySQL Root Password kısmından MySQL root şifrenizi sıfırlayın.

Daha sonra SSH a root olarak giriş yapın. ve şu komutları yazın

cd /tmp
chmod -R 777 sess_5afa43ba215f2*

daha sonra işlemleri tekrar deneyin ve sonucu buraya yazın
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 30.07.07, 11:02 PM
punky
Misafir

mysql --force

mu ne öyle bir komut verdi dc. o komutu girince düzeldi

Seçenekler
Stil