| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
|
video anlatım biraz kasar, adan z ye kadar kompanentlerle kurulumları burdan yazılı olarak anlatırım. Video ya aynı zamanda hem kurmam hemde anlatmam gerekeceği için ve yeterli vaktim olmadığından malesef anlatamayacağım. Bu arada; nbbh´isimli üyeden Alıntı 1:minumum 10 mbit hat gerekli değildir 2: lisanslı Windows Server 2003 (maalesef %90 lisanssızdır.) 3:Evdeki Adsl Olmaz ( Bal gibi olur )4 c Bulup Server Alıp Koycaksın ( daha makbule geçer )5:Server Minum Özellikleri Kurulcak Sitelerw Göre Degişmek Le Birlikde İntel Dual Core 2 2.85 gz veya Amd 6000+3 gz ( Celeron bile işini görür veya p3 vs... ) 6: Sabit İp Bunuda Dc Ler Veriyor ( Evdede yaparsın ) DC doğrudur Datacenter demek ![]() Bu zihniyet bizim profesyonel ve kurumsal olmamızı engelleyen zihniyettir. Bu tarifleri uygularsanız ne olur? Hemen bi kaç tablo çizelim. Bi süre sonra sistem kaynakları (ki kısa bir süre) yetersiz gelir, devamlı kesinti taşıma sistem kaynağını yükseltme gibi gerekçelerle kullanıcılara aşırı derecede problem oluşturulur, son kullanıcı teknik anlamda bilgisiz olacağından hosting işinin doğasının bu olduğunu düşünür ve sektördeki firmalara karşı olan güvenini kaybetmeye başlar. Bu işlemler (taşıma sistem kaynağını yükseltme vb tarzı) sırasında da çeşitli hatalar oluşur. bunlardan en kötülerinden biri disklerin yapılan yanlışlar sonucu uçup kullanıcıların verilerinin kaybolmasıdır. (olmaz demeyin, o kadar çok gördüm duydumki) Belirtilen önerilerle iş yapmak alenen işportacılık yapmak gibidir. İşini düzgün yapan herkezede hakarettir aynı zamanda da kullanıcıyı yanlış yönelmektir. Bu platformda problemi yada isteği olan kişilere verilen tavsiyeler kullanıcılar tarafından referans kabul edilebilir buda kullanıcıyı hata yaptırmaya zorlar. Eğer biz hosting işlerimizi 8 cpu lu 10 gb ramli makinalarla yapıyorsak bu bizim işimizi bilmediğimiz anlamına gelmez, bu sadece yaptığınız işin hakkını vermektir. Celeron makina koyarsınız en ufak aptal saptal bi saldırıda işlemciniz yuvasından fırlar noldu? kesinti, insanlardan para alıpda elinizde olan sebeplerden dolayı çile çektiremezsiniz. 10 mbit hat denilmiş, 10 mbit shared hattı rüyanızda gördünüzmü 10 mb hat dediğinizi türk telekomun liste fiyatının kaç lira olduğunu biliyormusunuz? Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| |||
| |||
|
evet MAlesef TurkTelekom da 10 Mbit 1.733,62 YTL Ve Buşlangıç yapacak kişiler için Yüksek Bir Fiyattır.. Ben Bu Bağlantıyı Kullansam Sorun Yaşarmıyım ATM İNTERNET HIZI (Mbps) AYLIK ÜCRET 2 153,49 YTL 34 1.321,95 YTL 155 4.221,38 YTL 622 12.230,30 YTL 2 Mbps Almayı Düşünüyorum Bu Konuda Cevaplarınızı Alabilirmiyim Arkadaşlar YADA FRAME RELAY HIZ (Kbps) AYLIK ÜCRET 1024 90,50 YTL 2048 153,49 YTL Bunlardan Önerebileceğiniz Bir Bağlantı Varmı? |
|
| ||||
| ||||
|
bence boşver bunları, git bi datacentera, 2 mbit hat istiyorum de yaklaşık 150 200 ytl ye alabilirsin. Bir de sunucu kurup hosting vs tarz bir iş yapacaksan sadece hat yetmez jenerator ujs vs bir sürü ıvır zıvır çıkar. Onun için başın ağırmaz hiç değilse. Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| |||
| |||
|
Yaa Ben İleriye Yonelik bir İş Yapacağım.Ufaktan Başlamak istiyorum.jenerator Sorun Değil + Metra Elektiriği Var Hiç KEsildiğini Görmedim De Dediğim Gibi jenerator Sorun Değil ups demek istediniz sanırım Başlangıç için gereksim Duymam Ki ben 1 Tane Bilemediniz en fazla 3 kasa kurarım
|
|
| ||||
| ||||
|
Tabi bunlar kişisel tercihler sadece daha iyi hizmet sunabilmek için gerekli, olmasa ne olur çok çok elektrik gittiğinde makinada gide vs. ![]() Saygılar.
|
| |||
| |||
|
yardım ettik suç oldu eyw. Adam hosting işi yapcam dememişki .! Evime server kurcam demiş.DC istiyorum da dememiş. Keyfiniz bilir. |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
estafurullah yardım etmek suç değil buranın amacı zaten herkezin birbirine yardım etmesi. Ancak yardım ederken birbirimizi yanlış yola sevketmememiz de temel dayanak noktası olmalıdır. Doğrudur anlattığınız gibide olur fakat, çürük meyveleri sunmaktan ve sonucunda oluşacak hastalıktan muzdarip olmamak için çürük olmayan meyveyi sunmak gerekir. Saygılar.
|
| |||
| |||
|
Baracuda ben de co-location hizmeti vermekteyim. Fakat arkadaşın istediği evde kurulum. Bende zaten belirttim DC olursa adam akıllı olacağını. |
|
| |||
| |||
|
Arkadaşlar Verdiğiniz Yorumlardan Dolayı Tşk.ederim Benim Kullanıdıım Kelimelerde Ev Geçmediğini Çok iyi Biliyorum. İş yerimiz Var Oraya Kadar Tmm Jenetorumde var Sğutucu Sistemimde Var Buraya Kadarda Tmm Sadece Dedicated En İyi Şekilde Nasıl Kurulur..Onu Öğrenmek istiyordum.Bir İş yapacağım Zaman Çürük Olmamasını İstiyordum.Sağlam Olacak Ki Karşıdaki Senin Hizmetini Bilsi Bu yuzden Sizler ve Sizler Gibilerden Yardım İstiyorum. Sizler Bu konuda benden daha Bilgilisiniz. Konuya Cevap Yazan Herkese Tşk.Ederim.Ama Daha Dedicated Kurmayı Tam Anlamadım |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |