Hosting ve Network » Dedicated, Managed, Co-Location

Dedicated Kurmak

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Hosting ve Network » Dedicated, Managed, Co-Location

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 26.07.08, 20:01
Sempron

R00tAdmin is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by nbbh View Post
hocam hosting işi ile uğraşcaksan sen en iyisi topla AMD Phenom 9550 QuadCore

yolla bi DC ye hallederler sen sadece arkana yaslan.
Hocam Şimdi Herkez Yolla Bii Dc Der Hiç Uğraşma Der Ben Yollmak istemiyorum illa Kendim Çözmek istiyorum bu işi isterse 1 yıl ister 2 Yıl geçsin Sonuc olarak ben Öğrenmek için burdayım Dc yolla diyorsunuz da bu işi Öğrenmedikten sonra yollayıpta arkana yaslansan ne olacakki.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 04.08.08, 21:57
sinangunay's Avatar
FULL DESTEK SUNUCULAR

sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Evde ki ADSL ile 10. anlık ziyaretçiden fazlasını çekin, ben de bu işi bırakırım.

Tabii evine IDS aldıysan o ayrı (en son $100k fiyatı vardı)

Quote:
Originally Posted by nbbh View Post
1:minumum 10 mbit hat gerekli değildir
2: lisanslı Windows Server 2003 (maalesef %90 lisanssızdır.)
3:Evdeki Adsl Olmaz ( Bal gibi olur )
4c Bulup Server Alıp Koycaksın ( daha makbule geçer )
5:Server Minum Özellikleri Kurulcak Sitelerw Göre Degişmek Le Birlikde İntel Dual Core 2 2.85 gz veya Amd 6000+3 gz ( Celeron bile işini görür veya p3 vs... )
6: Sabit İp Bunuda Dc Ler Veriyor ( Evdede yaparsın )

DC doğrudur Datacenter demek
Reply With Quote
Old 16.08.08, 14:58
Atari

ferizli is on a distinguished road
merhabalar

arkadaşlar yazıları okudum hemen hemen herkez doğru söylüyor
rootadmin kardeşim bu işi tabiki evdede yapabilirsin en ufak bir kurkmsal bağlantı alarak turktelekomdan yapabilirsin jenenötörüm ve soğutucum var diyorsan olur bu iş
benden tavsite makinana kabin yaptırırsan daha iyi olur faazla toza maruz kalmaması gerek (normal adsl olurmu olur tabiki) ama bu işi sade kendin için kullanırsan olur eğer yok ben müşterilerim felan olacak dersen malesef olmaz mantıklı olursak data center kurmak baya bir maddiyat ister ama şu an piyasada bir çok data center satılığa çıkacağı haberi yayışıyor bence maddi sorunun yoksa bir data center ile konuşman maddiyat hakkında devir felan da alma imkanın olur
sana kolay gelsin başarılar bilerim....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 16.08.08, 18:44
Sempron

Quote:
Originally Posted by ferizli View Post
arkadaşlar yazıları okudum hemen hemen herkez doğru söylüyor
rootadmin kardeşim bu işi tabiki evdede yapabilirsin en ufak bir kurkmsal bağlantı alarak turktelekomdan yapabilirsin jenenötörüm ve soğutucum var diyorsan olur bu iş
benden tavsite makinana kabin yaptırırsan daha iyi olur faazla toza maruz kalmaması gerek (normal adsl olurmu olur tabiki) ama bu işi sade kendin için kullanırsan olur eğer yok ben müşterilerim felan olacak dersen malesef olmaz mantıklı olursak data center kurmak baya bir maddiyat ister ama şu an piyasada bir çok data center satılığa çıkacağı haberi yayışıyor bence maddi sorunun yoksa bir data center ile konuşman maddiyat hakkında devir felan da alma imkanın olur
sana kolay gelsin başarılar bilerim....
konuya ilgi duydugun için Öncelikle Tşk.ederim Ama Dahaa net bir hedefe Ulaşamadım DataCenter Kurmayacağım Dedicated Kuracağım.Bunnun Da altını Çiceyim

Benim sabit İp Adresim Var
Kasamda Var
Jenerator Vs vs var
İnternet Baqlantısını Gerekirse Metro Cekeriz.
Ama Daha Tam Kurmuş Değilim tek Sorunum Sunucuda Normal ie de ip adresiyle girdiğimde Plesk Default Sayfası Geliyor ama Normal bir XP pc de Girdiğimde Modem Sayfası Geliyor Bu Sorunu Çözmüş Değilim
Reply With Quote
Old 16.08.08, 23:01
iNTeRNeTCiNi's Avatar
Sempron

iNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud of
hmm

Quote:
Originally Posted by asker View Post
Server Kurmak işin Gerekli Olanlar
1:minumum 10 mbit hat
2: lisanslı Windows Server 2003
3:Evdeki Adsl Olmaz
4c Bulup Server Alıp Koycaksın
5:Server Minum Özellikleri Kurulcak Sitelerw Göre Degişmek Le Birlikde İntel Dual Core 2 2.85 gz veya Amd 6000+3 gz
6: Sabit İp Bunuda Dc Ler Veriyor
Dc ne Demek Se Dc Datacenter Demek Oluyor
Sanırsam Yeterli Oldu

1:minumum 10 mbit hat buna güler gecerim eskiden varmiydı bu 10 mbit kaç firma kullaniyordu incele eskileri

2: lisanslı Windows Server 2003 olmasi gerekmiyor cunku herkez lisansiz kullaniyor sende dahil olmak üzere

3:Evdeki Adsl Olmaz demisin ama olur bal gibi olur www.lnxhost.net gir bak olurmu olmazmi die 100 tane web tasarimi yaptigim siteler duruyor kardeş bi incele gel konus

5:Server Minum Özellikleri Kurulcak Sitelerw Göre Degişmek Le Birlikde İntel Dual Core 2 2.85 gz veya Amd 6000+3 gz bu saydiklarin ne zaman son sistemler ilk sistemleri incele derim pentum celeron seriini özelikle

6: Sabit İp Bunuda Dc Ler Veriyor bununa gülerim metro internet hizmeti alan herkez direk hat aldigi icin ip sabitleme imkanlari vardir saten ADSL gelelim bağli oldugun merkez subene git sabitleştir ip ni

bastan sonra hic birine katilmiyorum...! hatali bilgi veriyorsun arastirmadan gelip konusuyorsun milleti yaniltiyorsun ADSL konusuna gelince Trafik olayina bağlidir cok ziyaret edilmiyen site ise en az 4 mbit e 100 tane barindirabilirsin bu bilgide sana kapak olsun
Reply With Quote
Old 17.08.08, 15:41
Sempron

Arkadaşlar Konuyu Amaçından Çıkartmayalım Şuanda Win Server 2003 Lisansı falan ayaklarını Gecelim Kurulumuda Gecelim Oralar Benim için Bitti Şuanda Tek Sorunum

Sunucuda Normal ie de ip adresiyle girdiğimde Plesk Default Sayfası Geliyor ama Normal bir XP pc de Girdiğimde Modem Sayfası Geliyor Bu Sorunu Çözmüş Değilim

Kullandıgım Modemden Kaynaklanabilme olanağı Varmı "AirTies RT 102 Modem"
Reply With Quote
Old 17.08.08, 16:22
iNTeRNeTCiNi's Avatar
Sempron

iNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud ofiNTeRNeTCiNi has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by R00tAdmin View Post
Arkadaşlar Konuyu Amaçından Çıkartmayalım Şuanda Win Server 2003 Lisansı falan ayaklarını Gecelim Kurulumuda Gecelim Oralar Benim için Bitti Şuanda Tek Sorunum

Sunucuda Normal ie de ip adresiyle girdiğimde Plesk Default Sayfası Geliyor ama Normal bir XP pc de Girdiğimde Modem Sayfası Geliyor Bu Sorunu Çözmüş Değilim

Kullandıgım Modemden Kaynaklanabilme olanağı Varmı "AirTies RT 102 Modem"

Asağidaki Su portlari aç Plaskten ip ayarlarina gir 80 portunu mutlaka yazmalisin yoksa modem ekrani görürsün bu nedenle eklemen lazim

80 : web
21 : ftp
53 : Dns
Reply With Quote
Old 17.08.08, 18:03
Sempron

Quote:
Originally Posted by iNTeRNeTCiNi View Post
Asağidaki Su portlari aç Plaskten ip ayarlarina gir 80 portunu mutlaka yazmalisin yoksa modem ekrani görürsün bu nedenle eklemen lazim

80 : web
21 : ftp
53 : Dns

Portları acarken 192.168.2.X mi Kullanmam Gerekiyor Yoksa ttneten Aldıgım Sabit İp yimi
yada AirTies Kullanan bir Arkadaşımız Bana Sunucu için Modemde Ne Gibi Ayarlar Yapılması Gereken Hakkında Resim anlatımlı veya Döküman verebilirmi...
Reply With Quote
Old 17.08.08, 18:47
iNTeRNeTCiNi's Avatar
Sempron

port açmak

Quote:
Originally Posted by R00tAdmin View Post
Portları acarken 192.168.2.X mi Kullanmam Gerekiyor Yoksa ttneten Aldıgım Sabit İp yimi
yada AirTies Kullanan bir Arkadaşımız Bana Sunucu için Modemde Ne Gibi Ayarlar Yapılması Gereken Hakkında Resim anlatımlı veya Döküman verebilirmi...
su örneğe bak sana yardimci olacaktir

EV Bilgisayar Ip No : 192.168.2.8
Server Bilgisayar Ip No : 192.168.2.x
Modem Ip No : 192.168.2.1

şimdi sana lazim olan windows server kurulu olan makinanin ipsi yani server bilgisayarin ipsi

port ekle var oraya gir ip numarasini 192.168.2.x yazacaksin sonra TCP & UDP ikisini akttif yap sonra port numarasini yaz sonra kaydet tikla olur yapamasan özele ip ni yaz gerisini ben hallederim 2 dk mi almaz
Reply With Quote
Old 18.08.08, 10:23
Sempron

Yine Olmadı Yaptıgım İşlemleri Aşada Belirtiyorum Yanlışım nerde Diye bakarsanız sevinirim
Attached Thumbnails
plesk-islem-jpg
Views:	25
Size:	46.7 KB
ID:	111  acilanport-jpg
Views:	24
Size:	77.3 KB
ID:	112  
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules