Diğer Kontrol Panelleri » DirectAdmin

DirectAdmin de Sunucu Tasıma

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » WHM cPanel » Diğer Kontrol Panelleri » DirectAdmin

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 18.01.08, 22:45
Atari

Namaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to Namaath Send a message via Yahoo to Namaath
DirectAdmin de Sunucu Tasıma

Mrb Arkadaslar;
Yeni bir Sunucu almam sebebi ile eski Sunucumdaki accountları Yeni Sunucuya Tasımak istiyorum.Biraz Arastırma Yaptım ama Birtürlü istedigim cevapları Alamadım.Ayrıntılı Bir Sekilde Analatabilecek bir arkadas varsa sevinirim.
Her iki Sunucunun da Kontrol Panelleri Aynı.
Herkese iyi Forumlar..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 19.01.08, 00:38
sinangunay's Avatar
FULL DESTEK SUNUCULAR

sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Selam,

DirectAdmin içerisinde hesapları sıkıştırdıktan sonra ClipBoard'a kopyalayıp, herhangi bir sitenin public_html klasörü içine komple fullyedek.tar.gz şeklinde yapıştırın. Diğer sunucuya wget yapıp yedekleri aynen açın..

denerseniz sevinirim.
Reply With Quote
Old 19.01.08, 14:46
Atari

Namaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond reputeNamaath has a reputation beyond repute
ilginiz için Tesekkürler Hocam
Yedek Aldıgım Sunucuda , Yedekli Dosyaları Tekrar Yedek alırmıs gibi yaparak Yeni Sunucuya Aktardım.Herhalde 30 Dakika felan bekledim.Yedek alınmıs Dosya tar.gz uzantalı olarak Yeni Sunucu ya Geldi.Daha Sonra Kontrol Panelinden Hesapları Actım.
IP Adresinden hesapları Kontrol ettim Sorunsuz bir sekilde Calısıyor.Yeni Sunucuda Dns Yonlendirmesi Herhalde biraz vakit alıyor biliyorum.1 veya 2 Gun Sonra felan yonlenecek Sanırsam.Alan Adları üzerinde giriş için bekleyecegiz herhalde.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 19.01.08, 15:19
sinangunay's Avatar
FULL DESTEK SUNUCULAR

sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Evet DNS işlemleri bazen 72 saate kadar bulabiliyor.
Bu süre içinde Hide My Ass! Free Proxy - Free Web Proxy - Free Anonymous Browsing adresinden sitelerin durumuna bakabilirsiniz.
Reply With Quote
Old 18.09.08, 19:46
Celeron

aydin is on a distinguished road
Peki yedek aldıkdan sonra sitelere kimse girmesin istiyorum yeni yere gecene kadar nasıl yapabiliriz yani veritabanında eklenmeler degişiklik yapamasınlar :S burada takıldım
Reply With Quote
Old 18.09.08, 23:23
Celeron

Hiç yedek alamadım Drect Adminde yedek alma ve yedegi sunucuya cektikden sonra nasıl geri yükleyebilirim. aşagıdaki boyutlarda bir sunucuyu taşıyacagım

Disk Space (mb)8685.0
Domains32
Users31
Resellers1
Reply With Quote
Old 20.09.08, 20:16
Atari

Aydın Bey ilk Anlamadıgınız Noktaya Deginmek gerekirse Söyle durum aslında siz eski sunucunuzdan aldıgınız yedekleri yeni sunucuya tasıdıktan sonra dns adresnin kayıtlı oldugu domain için yeni sunucunın dns ip adreslerini degiştirmediginiz sürece yeni sunucuya kimsenin erişimi de olmaz bilgisi de olmaz.Sadece Siz Bilirsiniz.
İkinci olarak dediginiz gibi backup alamadım diyorsunuz Aslında backup almak oldukça basit DirectAdmin de.Görsel kirlilik yok.Düz Bir Mantık var anlarsanız oldukca da basitinize gidiyor.Yedeklerinizi Eger ki Admin yetkiniz var sayarak yaparsanız.Aldıgınız Yedekler daha sorunsuz aktarılabiliyor.Reseller kullanıyorsanız hata alma gibi bir durumunuz nadiren olabiliyor. benim başıma bir kaç kez gelmişti.Admin de reseller den de olsa backup alıp transfer etmek aynı yönetemle yapılıyor.
Size Kabaca tarif etmek gerekirse Söyle Yapabilirsiniz.
Admin Panelinden Yedek Alma:

Admin Tools tan Admin Backup/Transfer linkini tıklıyorsunuz.Tıkladıktan sonra acılan sayfada şöyle bir sayfa Başlıgı Görürsünüz Read this document first. Alt bölümlerde yan yan sekilde Step 1: Who - Step 2: When - Step 3: Where Seklinde Bir Sıralamayı görürsünüz.
Step 1: Who : all User ve Selected Users olmak üzere iki kutucuk vardır.Bütün Accountların yedeklerini almak istiyorsanız all User kutucugunu yok ben secerek belli bir sayıda ki accountun yedegini almak istiyorum diyorsanız Selected Users kutucugunu işaretleyip aşagıda sıralanmış accountlarin yanlarında ki dilediginiz accountu işaretleyerek seciyorsunuz.

Step 2: When : Now ve Cron Schedule olmak üzere iki tane zamanla secenegi görürsünüz.Now Şimdi hemen anlamında Cron Schedule ise sizin dilediginiz bir zamanlama içinde yapılmasını istemek gibi. Ben Now Secenegini Kullanıyorum Yedek alırken tabi Size Kalmış zamanlamyı seçmek Acemiler için Now Daha Mantıklıdır.

Step 3: Where : Local ve ftp olmak üzere iki kutucuk daha karşımıza cıktı. Local Sunucu üzerine Sunucu içindeki bir Klasöre yedek almaktır. ftp ise ister sizin sunucunuz içinde özel bir accountu yedek almak ,depo yapmak gibi bir amaçla kullanılabilir veya Sunucu Accountlarını Başka bir sunucu daki sizin belirlediginiz bir accounta veya Yeni sunucu Hesabına Aktarmak için.Siz Yedeklerinizi Başka bir Sunucuya Aktarmak istediginiz için şöyle yapmanız gerekiyor.Ftp kutucugunu işaretleyip alltaki ip yazan yere yeni sunucu ana ip adresini login adı yazan yere yeni sunucu admin login adını genelde veya sürekli olarak admin ismi login olarak veirlir. admin yani altında Password yazan yere admin login şifrenizi bir altına da yedekleri atmanız gereken klasör adını yazmanız gerekiyor.Klasör ismi admin_backups olmalı yani.
Kısa bir Not verelim Yedekleriniz Accountlarınızın yüküne ve karsılıklı bağlantı hızına göre değşiyor.Bir Saat gibi bir zamanda da atabilir bir saatten fazla bir zamanda da olabilir.Yanlız Yedekler atıldıktan sonra eski Sunucunuzda Backup yani yedekleme işlem raporu verilir.Basarılı Oldu veya Error Hata verdi gibi hata verdigi Accountların ismini de hata mesajında bulabilirsiniz.Diyelim ki 32 accountunuz var ve 29 account başarılı bir sekilde aktarıldı. 3 Account Hata verdi.Bu üç Accountu benim anlattıklarım ıtekrar gözden geçirerek Tek Tek tekrar Aktarın hata veren Accountlar için sadece diger Accountlar için tekrar full backup yapmanıza gerek yok yani.
Yedek alma işte bu kadar basit aslında.Açıklamayı profesyonel şekilde yapmamaya özen gösterdim anlamnız için sadece size Degil Diger Arkadaslarımız içinde.Kelimelerde Telaffuz hatası olmuşsa affola.

eeeee Bitti mi bu Kadar mı Diyenler Olabilir.Aslında daha işimiz bitmedi.Backup almayı kısaca ve öz bir sekilde anlattıktan sonra bu backupları (yedekleri ) Yeni sunucu da Açmaya (restore etmeye) geldi sıra.Buda aslında Cok Kolay.Tek Tek Başlayalım anlatmaya.

Alınan Backupları Restore (Açma) Etme:

Yeni Sunucu Admin Panelinden Admin Tools ta Admin Backup/Transfer linkini Buluyoruz ve clikliyoruz. ben clikliyorum isterseniz siz Tıklayın p işin Espirisi siz bakmayın bana p neyse Acılan sayfada iki bölüm var Create Backup balıgının altında sunucu yedegi alma kısmıydı biraz aşagı iniyoruz.Restore Backup isminde bir başlık görüyoruz.Yedekleriniz açmak anlamına geliyor bu.

Step 1: From Where - Step 2: Select IP - Step 3: Select File(s) olmak üzere 3 tane Yan Yana dizilmiş kısımı görmüşsünüzdür.

Step 1: From Where : Local ve ftp olmak üzere iki kutucuk var.sunucuda bütün alaına yedekleri açmak istiyorsanız Account Olarak local ın yanındaki kutucugu işaretleyin.
Daha Sonra ;

Step 2: Select IP : bu kısma gelerek sunucuda yedeklerin Açılacagı ipadresiniz Seçelim.Ana ip adresini seçeceksiniz.
Daha dA Sonra;

Step 3: Select File(s) : Bu kısımda da Açmak istediginz Accountların Tar.gz Seklinde listelenmiş halini bulacaksınız.Açmak istediginiz Accountların Yanındaki Kutucukları işaretleyin.

Son Bir işlem kaldı Step 4: Submit i tıklayın. ve Yedekleriniz Yüklensin.
işte Bu Kadarlık Bir Mesele.Acemi bir anlatım oldu biraz aslında Yanlışlarım için Affınıza Sıgınıyorum.Herkese iyi forumlar.
Reply With Quote
Old 21.09.08, 07:09
Celeron

Namaath gerçekten güzel anlatmışşınız

Benim böyle bulamamda Admin Backup/Transfer bölümü benim adminlikde olmamasıymış sonra görüştüm list adminden daha yerkili olan admini şecerek direk karşı makinaya yedek aldım yaklasık 1 saat sürdü sonra geri cagırdım bir ipi üzerine ve sistemleri yükledi. Sonra Myorderbox dan dns kısmından ns1 ve ns2 ye göre yeni ipileri kaydettim şu anda yönelme başladı sanırım bir diger siteye geciyor bir yenisine biz eski sunucuyu şimdilik kapattık bakalım tam yönelmesi 48 yada max 72 saat olur söyleniyor bekliyoruz

Tekrar teşekkürler
Reply With Quote
Old 22.09.08, 05:02
Atari

Genel Backup ve Restore işlemleri aynı mantıkta zaten.İşinin hallolmasına sevindim.
Dedigin gibi Dns Yönlenmeleri biraz zaman alıyor.Beklemen gerekiyor biraz.
Hayırlı Olsun.
Reply With Quote
Old 18.11.08, 00:14
Atari

SABQCES is on a distinguished road
Namaath anlatımın için teşekkürler.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules