| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Load avarege bazen 3 ün üzerinde :(
Arkadaşlar Sunucumda Centos 5.0 yüklü ve VMware ile bir VPS açtım. VPS üzerinde Centos 5.0 var ve DA Panel kullanıyorum. Toplam Ram 2 GB bunun 1.5 ini VPS e verdim. Önceden 1 GB Ram iken VPS kendiliğinden kapanıyordu ama Ram artınca o sorun kalktı. Şimdi ise arada bir Load avarage 3 ün üzerine çıkıyor. 17 lere felan çıktığını gördüm.Sisteme bukadar yüklenen şeyin ne olduğunu nasıl görebiliriz. Şimdiden teşekkürler.
|
|
| ||||
| ||||
| SSH'dan top komutuyla görebilirsiniz.
|
|
| |||
| |||
|
Zaten Load avarage a top komutu ile bakıyorum. Örneğin Load avarage 10 olduğunda CPU kullanımı en fazla olan spamd olduğunu görüyorum ama daha fazla ayrıntı göremiyorum. İstediğim ne oluyorda spamd bukadar yükleniyor ayrıntıları görmek istiyorum.
|
|
| |||
| |||
|
Service exim stop yaptıktan sonra tekrar top yaz eğer düşüyorsa exim lerden kaynaklıdır. eğer vps kullanıyorsan diğer makineler etkiliyorda olabilir.
|
|
| |||
| |||
|
bende serverın kitlenmesi ve kapanmasıyla ilgili baya sorun yaşadım. Ama sonradan farkettim ki cpu nun kullanımı %10 ile sınırlandırılmış ve kodla resim yükleme işlemleri sırasında cpu kullanımı %10 u geçiyordu. Ondan dolayı cpu oranını arttırdık düzeldi. Senin problem de öyle birşey olabilir
|
|
| ||||
| ||||
|
Hangi işlemin ne kadar kaynak tükettiğini; ps auxkomutu ilede görebilirsiniz.
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| |||
| |||
|
Evet VPS kullanıyordum fakat sadece bir salal server açıktı yani benim kullandığım. İşin içinden çıkamayınca Sistemi tamamen sildim yeniden kurdum fakat VPS kullanmadım busefer ve Sitelerin yedeklerini tek tek geri yükledim bir kullanıcıda load avarage 200 lere tırmandı ve o siteyi kapadım tamamen. Sitede mysql kullanımı her nedense çok yüksek belkide bir döngüye giriyor bilemiyorum ama şuan site kapalı ve VPS den artık kurtulduğum için server 100% performanla çalışıyor. "ps aux" Bu komut güzel bişeymiş tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim umarım kimsenin başına böyle şeyler gelmez .
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |