| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Tüm DNS sorunlarının çözümü Dns sorunu mutlaka herkes bir kere yaşamıştır. Dns sorunu diye bir şey var ama çözülemeyecek bir sorun değil. Servis sağlayıcılardan kaynaklanan teknik problemler olmadığı sürece , ki bunlar yılda 2-3 kere belki yaşanabilir , dns problemleri çözülebilir. Hatayı mutlaka siz yapıyorsunuzdur ve gözden kaçırdığınız bir şey vardır. Bu başlık altında dns sorunu yaşayanlar domainlerini ve yaşadıkları sorunu belirtirlerse kendilerine yardımcı olabiliriz. Sevgiler.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
kısaca dns sorunları konusunda yardımcı olmak isterim, genellikle yapılan hata standart sunucu kurulumu sonrasında dnslere hiç müdehale edilmeden çalıştırılmasıdır. bu durumda dnsleri yurtdışından çözümlediği için yurtdışı çıkışlarındaki herhangi bir sorun durumunda dns problemi ortaya çıkar (sunucular yurtdışında olmasa bile) Kısaca name server olarak tanımladığınız domaininizin dns ayarları bölümüne giriniz (cpanl plesk vs farketmez) örneğin dns domaininizin abc.com olduğunu dnslerinizinde ns1 ve ns2 olduğu varsayalım. aşağıdaki kayıtları ekleyiniz. ns1.abc.com A IP (örn 91.91.91.91) ns2.abc.com A IP2 ( örn 91.91.91.92) abc.com NS ns1.abc.com abc.com NS ns2.abc.com Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| ||||
| ||||
|
Bugün sunucularımdan bir tanesini yeni bir sunucuya taşıdım ve proxy dahil olmak üzere sitelere giriş yapılmıyor. intodns.com'dan domaini sorguladım resimdeki gibi hatalar çıktı..Ne yapabilirim ? |
|
| |||
| |||
| Quote:
Denemedim yol kalmadı, şimdi şunu yaptımda hallettim diyemeyeceğim. Sunucu rapidswitc de orda müşteri panelinde reverse dns diye birşey vardı sunucu adını oraya yazdım sanki o sebepten dolayı düzeldi. reboot tan sonra yine bu hatayı veriyordu, ilave olarak dnsbind'e ve nameserver'a restart çekiyorum. Sonra normale dönüyor. Belki bu bilgilerde sana bir fikir uyandırabilir. Çok gıcık bir durum bizzat aynı hatayı yaşadım. Kolay gelsin. |
|
| ||||
| ||||
|
isimsunucularını diyelimki elma.com dan oluşturduk. Örneğin ; ns1.elma.com ns2.elma.com yaptık. sitelerimizi bu nslere yönlendirdik. Her şey iyi hoş ama domainler yönlenmedi ve bu hatayı alıyorsunuz. Nedeni ? Elma.com dns bölgesinde ns leriniz kayıtlı değil. Elma.com un host edilği sunucudan dns bölümüne ns1 ve ns2 kayıtlarınızı girmeniz gerekiyor. Eğer elma.com ns1elma.com ve ns2.elma.com adreslerine yönlü değilse bu problemle karşılaşmanız pek mümkün.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| ||||
| ||||
|
Çözüm olarak domainin adını değiştirip tekrar aynı domaine bir hesap açıp terminate edip adını değiştirdiğim domaini eski haline getirerek düzeltiyordum fakat 3-5 hesap olmayınca baya uzun sürecek gibi oldu ![]() Baracuda saolsun yardımcı oldu, named.conf içerisinde hatalı karakterler varmış, onları silip named servisine restart atınca düzeldi. |
|
| |||
| |||
|
Merhaba arkadaşlar bu foruma ilk mesajım aramalar sonucunda buraya yönlendim. Söyle bir sorunla karşı karşıyayım; sunucu değişikliği sonrası ns ler ve ip ler değişti domainlere yeni ip ler ve yeni ns ler kaydedildi fakat sunucudaki sitelere bazı ip ler giriyor bazı ip ler giremiyor (hem yurtiçinden hem yurtdışından), giremeyenler arasında da belli zamanlarda giriş yapabilen oluyor. Dns yönlenmeleri yapılmış gözüküyor. Yardımlarınızı bekliyorum. |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba, Sorun yaşadığınız domain adresi ile sitenin host edildiği ip adresini yazınız.
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |