Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » DNS

Tüm DNS sorunlarının çözümü

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » DNS

Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar
Extreme yoksa Sayyac var!
Ücretsiz İstatistik Servisi
Sayyac.com
Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 31.08.08, 01:21
CaLViN's Avatar
Sevgi güçtür.

CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
Tüm DNS sorunlarının çözümü

Dns sorunu mutlaka herkes bir kere yaşamıştır.

Dns sorunu diye bir şey var ama çözülemeyecek bir sorun değil.

Servis sağlayıcılardan kaynaklanan teknik problemler olmadığı sürece , ki bunlar yılda 2-3 kere belki yaşanabilir , dns problemleri çözülebilir.

Hatayı mutlaka siz yapıyorsunuzdur ve gözden kaçırdığınız bir şey vardır.

Bu başlık altında dns sorunu yaşayanlar domainlerini ve yaşadıkları sorunu belirtirlerse kendilerine yardımcı olabiliriz.

Sevgiler.
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 31.08.08, 13:54
baracuda's Avatar
SysAdmin

baracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond repute
kısaca dns sorunları konusunda yardımcı olmak isterim, genellikle yapılan hata standart sunucu kurulumu sonrasında dnslere hiç müdehale edilmeden çalıştırılmasıdır. bu durumda dnsleri yurtdışından çözümlediği için yurtdışı çıkışlarındaki herhangi bir sorun durumunda dns problemi ortaya çıkar (sunucular yurtdışında olmasa bile)

Kısaca name server olarak tanımladığınız domaininizin dns ayarları bölümüne giriniz (cpanl plesk vs farketmez)

örneğin dns domaininizin abc.com olduğunu dnslerinizinde ns1 ve ns2 olduğu varsayalım.

aşağıdaki kayıtları ekleyiniz.

ns1.abc.com A IP (örn 91.91.91.91)
ns2.abc.com A IP2 ( örn 91.91.91.92)
abc.com NS ns1.abc.com
abc.com NS ns2.abc.com

Saygılar.
Old 18.09.08, 02:36
Onur's Avatar
SysAdmin

Onur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to Onur
Bugün sunucularımdan bir tanesini yeni bir sunucuya taşıdım ve proxy dahil olmak üzere sitelere giriş yapılmıyor.

intodns.com'dan domaini sorguladım resimdeki gibi hatalar çıktı..Ne yapabilirim ?

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 20.09.08, 00:00
Sempron

Baron is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Onur View Post
Bugün sunucularımdan bir tanesini yeni bir sunucuya taşıdım ve proxy dahil olmak üzere sitelere giriş yapılmıyor.

intodns.com'dan domaini sorguladım resimdeki gibi hatalar çıktı..Ne yapabilirim ?
Server'ı aldım tam 7-8 gün o hata ile karşı karşıya kaldım.
Denemedim yol kalmadı, şimdi şunu yaptımda hallettim diyemeyeceğim.
Sunucu rapidswitc de orda müşteri panelinde reverse dns diye birşey vardı sunucu adını oraya yazdım sanki o sebepten dolayı düzeldi.
reboot tan sonra yine bu hatayı veriyordu, ilave olarak dnsbind'e ve nameserver'a restart çekiyorum. Sonra normale dönüyor. Belki bu bilgilerde sana bir fikir uyandırabilir.
Çok gıcık bir durum bizzat aynı hatayı yaşadım.
Kolay gelsin.
Reply With Quote
Old 20.09.08, 01:12
CaLViN's Avatar
Sevgi güçtür.

CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
isimsunucularını diyelimki elma.com dan oluşturduk.

Örneğin ;

ns1.elma.com
ns2.elma.com

yaptık.

sitelerimizi bu nslere yönlendirdik.
Her şey iyi hoş ama domainler yönlenmedi ve bu hatayı alıyorsunuz.

Nedeni ?

Elma.com dns bölgesinde ns leriniz kayıtlı değil.

Elma.com un host edilği sunucudan dns bölümüne ns1 ve ns2 kayıtlarınızı girmeniz gerekiyor.

Eğer elma.com ns1elma.com ve ns2.elma.com adreslerine yönlü değilse bu problemle karşılaşmanız pek mümkün.
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Sevgiler..
The Platform.
Reply With Quote
Old 20.09.08, 01:25
Onur's Avatar
SysAdmin

Onur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to Onur
Çözüm olarak domainin adını değiştirip tekrar aynı domaine bir hesap açıp terminate edip adını değiştirdiğim domaini eski haline getirerek düzeltiyordum fakat 3-5 hesap olmayınca baya uzun sürecek gibi oldu

Baracuda saolsun yardımcı oldu, named.conf içerisinde hatalı karakterler varmış, onları silip named servisine restart atınca düzeldi.
Reply With Quote
Old 31.10.08, 17:52
Atari

lacurca is on a distinguished road
Merhaba arkadaşlar bu foruma ilk mesajım aramalar sonucunda buraya yönlendim.
Söyle bir sorunla karşı karşıyayım; sunucu değişikliği sonrası ns ler ve ip ler değişti domainlere yeni ip ler ve yeni ns ler kaydedildi fakat sunucudaki sitelere bazı ip ler giriyor bazı ip ler giremiyor (hem yurtiçinden hem yurtdışından), giremeyenler arasında da belli zamanlarda giriş yapabilen oluyor. Dns yönlenmeleri yapılmış gözüküyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Reply With Quote
Old 31.10.08, 17:54
CaLViN's Avatar
Sevgi güçtür.

Merhaba,
Sorun yaşadığınız domain adresi ile sitenin host edildiği ip adresini yazınız.

Sevgiler..
The Platform.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules