| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Core Dosya Türleri İle Başım Dertte !
Üstadlar ben defalarca bu sorunu yaşamış biri olarak yeni bir hosting firmasına geçtiğim şu günlerde tekrar bu sorunlarla karşılaştım. Ftp 'den girip baktığımda yüzlerce core.4343, core.43423......... şeklinde uzayıp giden hata dosyaları ile karşılaşıyorum ! Daha önceki hosting firması nasıl yaptı ise bunu düzeltmişti ancak yeni geçtiğim firma ( hostgator ) core dosyaları hk. sorun sizde deyip geçiştiriyor. Ben de bu sorunun Linux güncelleme eksikliğinden, bir program hatasından veya whm panelinin , c panelinin versiyonundan kaynaklanan sorunlardan biri yüzünden olduğunu çeşitli araştırmalarımda gözlemledim. Ancak bunu onlara anlatmak bir hayli zor ! Reseller paketi üzerinden herhangi bir komutla veya benzeri bir uygulama ile bu dosyaların dizin içinde oluşmasını engelleyebilir miyiz ? Veya oluşması akabinden silebilir miyiz ? Ki silmek biraz sıkıntılı sonuçta oraya oluşup tekrar silmesi bw açısından da zorluk çıkartıyor siteyi de kasıyor ! Kesin bir çözüm bulamadım ! Lütfen biraz yardım. |
|
| ||||
| ||||
|
Hostgator'da bulunan 8 sunucu manage ettim bugüne dek, core dosyası problemi hep vardı. Genel olarak core dosyaları application crash denilen windowsta can sıkıcı Sorun Gönder, Gönderme diye bildiğimiz program hatalarından veya RAM'in donanımsal olarak bozul olmasından kaynaklanıyor. Yani önce memtest isteyin eğer hata çıkmazsa kurduğunuz yazılımlara dikkat edin, bir yerlerden saldırı alıp yazılımlarınızın crash olduğu ihtimalini de düşünün. İyi çalışmalar.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
bendede cs 1.5 krudum sunucuya linux onun içinde çıkmaya başladı ne yapmak gerekir linux centos 4.6 sunucu...
__________________ Bende artık Mars'lıyım ![]() |
|
| ||||
| ||||
|
Belirli bir yerde oluşuyorsa crona bir komut ekleyerek otomatik olarak sildirebilirsiniz.
|
|
| |||
| |||
| Quote:
Peki örnek bi dosya silme kodu ve Cronda çalışmasını yazabilirmisiniz ?
|
| ||||
| ||||
|
*/45 * * * * rm -f /diz/in/core.* bu kodu kendinize göre düzenleyip crontab'a girip en alta ekleyin.Doğru olarak eklerseniz her 45 dk'da bir core. ile başlayan dosyalarınız silinecektir. |
|
| |||
| |||
| Teşekkürler Dostum...
|
| ||||
| ||||
|
Bu işlem sadece silip sizin görmemenizi sağlayacaktır. Hala çözüm değil. Eğer amaç görmemekse SSH'a da girmeyin
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
| Quote:
|
|
| ||||
| ||||
|
Core dosyalarını VI ile açıp baktınız mı içerisinde ne var? Yada ilgili errorlogs'a baktınız mı? Bu hataya sebep olan işlem yada dosya nedir bulsanız daha iyi olur gibime geliyor
__________________ Güzel gören güzel düşünür, Güzel düşünen hayatından lezzet alır... Bediüzzaman Said Nursi |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |