| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Joomla ve 99 Nobody hatası... Bu siteyi bulduğuma o kadar sevindimki anlatamam ![]() Merhabalar ne kadar arasamda bu hatanın tam olarak çözümünü hiç kimse paylaşmak istemiyor. Joomla kurduğum hostingde dosyaları attığımda hiçbir sorun yok hepsi kendi kullanıcısı ile görünmekte. Fakat joomla dan bir component yada başka bir şey kurmaya çalıştığımda atılan dosyaların 99 nobody olduğunu görüyorum. Ben bu dosyaları ftp den hiç bir şekilde silemiyorum yada değiştiremiyorum. İnternette bazı çözümler verilmiş fakat hepsi kişilerin kendi bulduğu pek tatmin edici olmayan ve vakit alıcı çözümler. Yurt dışı hostinglerde böyle problemler olmuyor fakat tr hostinglerde nedense bu problemle çok sık karşılaşıyoruz. Birde şöyle bir durum var ben mesela www.xxxxxx.com/administrator/components/ klasörünün içeriğini tüm ayrıntısına kadar görebiliyorum. Klasör ch modlarını değiştirdiğimde ise joomla çalışmaz hala geliyor Mesela bir eklenti kurmak istediğimde klasör chmodunu 707 yapmalıyım yani public e açmassam eğer joomla ile hiç bir işlem yapamıyorsunuz. Evet umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Yardımlarınızı bekliyorum. Konu husooz tarafından (28.10.07 Saat 01:21 AM ) değiştirilmiştir.. |
| ||||
| Merhaba, Öncelikle aramıza hoşgeldiniz! Umarız probleminize çare bulabiliriz.. Klasörü 777 olarak ayarlayın ve içerisine 1 adet .htaccess dosyası atın. .htaccess dosyasının içerisinede deny all komut yığınını (bilmiyorsanız yazın açıklayayım) yazdıktan sonra yükleyin. Görünse bile hiçbir işlem yapılmayacaktır.. Saygılar.
__________________ WHMSONIC TÜRKİYE YETKİLİSİ WEB PROGRAMCILARI VE TASARIMCILAR ARANIYOR! ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| ||||
| Merhaba Bu sorunun cevabını 6-7 kez yazım bu foruma ![]() Web üzerinden yüklenen dosyalarda owner yani sahip kişi değişir. yani ftp den dosyayı düzenlemenize ve silmenize izin vermez. Bu sorundan kurtulmak için Host sağlayıcınıza başvurup. Kullanıcı adınız "ahmet" varsayarsak "Dostum ftp yetkilerimde sorun var. ssh'den chown -R ahmet /home/ahmet/public_html tıklayabilirmisin" de. Sorunun düzelecektir. Ancak tekrar bir site üzerinden yüklenen components veya moduller yine aynı yetki hatası verecektir. Tekrar Host sağlayıcına başvurman lazım. aynı işlemi yapması için yani. Ben ikide bir host sağlayıcına bunumu yaptırmam gerekir başka çare yokmu dersen. tabiki var Web üzerinden yüklediğin materyaller olduğu için web ftp kullanarak bu sorundan kurtulabiliriz. Yani dosyalarının browserden yöneteceksin. ilgili scripti eklentiye ekliyorum.
__________________ domain bayiliği |
| |||
| Sitelerimi sürekli yurtdışından host etmekteydim ve hiçbir problem yaşamıyordum yaşasam bile bir ticket ile tüm sorunlarımı çözebiliyorlardı. Özellikle godaddy yardım konusunda çok başarılı fakat yüksek ping oranları ve son zamanlarda oluşan yavaşlıklardan tr ye taşımaya karar verdim. Tr de ise isim vermek istemiyorum bir hosta geçtim joomla ile sorun yaşıyorum sorunumuda ilk mesajımda yazmıştım, çözüm istediğimde ise uğraşıyorlar ama hiç bir şey yapamıyorlar. Güvenlik seviyesini düşürdüler bir şeyler yaptılar tekrar deneyin diyorlar ama nafile. Sitem kabak gibi ortada. Bu bana açıkçası hiç güven vermiyor. " Ana Sayfa*-*Halı Saha Futbolunun Tek Adresi " . Diyorum acaba windows serveramı geçsem... Alıntı:
Alıntı:
Bunun kökten bir çözümü olmalı... Sizin verdiğiniz scripti de deneyeceğim şimdi. Teşekkür ederim |
| |||
| dostum serverinin safemodu kapalı mı açık mı sordun mu hostuna ? Ayrıca bende 2 yıldır joomla kullanıcısıyım joomla host ta sorunsuz kullanabilmen için serverda bazen gerekli düzenlemeler alınması gerekebiliyor.. Ben senin bahsettiğin hatayı birkere aldım oda özel bir companentte bileşenin kendi özelliğinden kaynaklanıyordu chamodlar değiştirilemiyordu... Bunun haricinde maliyetli olmazsa serverini değiştir derim ![]() |
| |||
| Alıntı:
|
| |||
| Arkadaşlar bu forumdaki konu googlede 1. sıraya çıkmış ama hala sorunu çözebilmiş değilim Bir el atın artık tamam meslek sırrı diyenleriniz var ama hani nerde paylaşım ruhu. Sonunda kurucam centos'u çözümü bulana kadar uğraşıcam ama whm kuramıyorum localde. Sahiplenme sorunu yedi bitirdi valla beni. Sorun bendemi acaba diye düşünüyorum ama ABD lokasyonlu serverlarda 0 problem, aynı dosyaları atıyorum aynı bileşenleri kuruyorum. |
| ||||
| Sorun lokasyon ile ilgili değil. Belki o sunucuda pureftpd yüklüdür. ondan olabilir. Genelde bir çok sunucu proftpd kullanır hız bakımından. sorun proftpd.conf dosyasını düzenlemek ile kurtulabilirsiniz belki. sunucuda sizin olmadına göre bunu ancak sunucu sahibiniz yapacak. Bazı bilgiler insanın kendine özgüdür. söyleyip söylememek kişiye kalmıştır. lütfen ısrarcı olmayınız
__________________ domain bayiliği |
| |||
Hizmeti almadan önce soruyorum joomla uyumlumu diye uyumlu diyorlar. Hani öyle kıytırık yerlerden de almıyorum orta halli host firmaları ama gelin görün problemler aynı. Sonra problemler çıktıktan sonra sanki daha önce hiç karşılaşmamışlar gibi davranıyorlar. |
| ||||
| Bi saniye hosting hizmeti mi bu sunucu mu?
__________________ WHMSONIC TÜRKİYE YETKİLİSİ WEB PROGRAMCILARI VE TASARIMCILAR ARANIYOR! ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |