Out OFF Topic » Güncel

Proxy suç mu?

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Out OFF Topic » Güncel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 02.03.08, 11:12 PM
bahadir75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
bahadir75 is on a distinguished road
Proxy suç mu?

Bir iki kapatılan proxy servisi görünce şaşırdım açıkcası.. Evet, yasaklı sitelere giriş kolaylığı sağlıyor ama, esas amacı bu değil ki. Tamam bunu açıkca reklam malzemesi olarak kullananlar var, fakat böyle de olsa, proxy sitelerinin kapatılması yüzkarası bir durum değil mi!!! Acaba dünyada ülkemizden başka bir ülkede proxy siteleri yasaklanıyor mu? Web sitesiyle yapılabilen bu işin windows/linux gibi sistemlerdeki ayarlamalarla da yapılabileceğini devlet büyükleri bilmiyor mu acaba. Biliyorlarsa bunu yapan bilgisayarları tespit edip sahiplerinin neden gözaltına almıyorlar.

Açıkcası proxy sitem var ve korkuyorum, bir-iki gün sonra kapatılırsa diye. Zira tek doğru dürüst adsense gelirim bu siteden geliyor.

Ne dersiniz?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 02.03.08, 11:46 PM
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FULL DESTEK SUNUCULAR

Tecrübe Puanı: 1073
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Bu devlet kapatır mı, kapatır..

Youtube'u da kapatır, en fazla 2 gün sonra seve seve olmazsa başka kanallarla geri açmak durumunda kalır. Olan bizim gibi ufaklara olur hakkımız yenir vesaire vesaire..

Aslında siteye not düşsen pek bir faydasının olacağını sanmasamda, umut edebilirsin.
"Bu site eğitim amaçlıdır, yasaklı sitelere giren kullanıcılar veya sistemi istismar edenler tespit edildi takdirde uzaklaştırılacaktır" gibisinden?
  #3 (permalink)  
Alt 05.03.08, 11:37 PM
Fesih BICER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fshbcr

Tecrübe Puanı: 1092
Fesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond repute
Fesih BICER - MSN üzeri Mesaj gönder
proxy sitelerini adsense banlar (Eğer ziyaretçiyi gönderdiğin sitede kendi adsense reklamını yayınlıyorsan). bence dikkatli olun. hemen banlamaz zaten eğer gelirin yükselirse hiç affetmez. sonuçta ben bir reklam veren olsam (ki öyleyim) benim reklamımım proxy sitesinde çıkmasını istemem. Google her zaman için reklam vereni düşünüyor. Her hangi bir reklam veren siteni rapor ederse büyük ihtimal banlanırsın.

TTnet in site engellemesine başlı başına karşıyım zaten (içeriği her ne olursa olsun) madem proxy sitesini engelliyorsun. neden ttnet kullanıcılarının proxy ip kullanmalarına izin veriyorsunki. oysa ttnet istese proxy ip kullanmayı engelleyebilir. ?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #4 (permalink)  
Alt 06.03.08, 01:40 AM
bahadir75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
bahadir75 is on a distinguished road
Alıntı:
Fesih BICER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
proxy sitelerini adsense banlar (Eğer ziyaretçiyi gönderdiğin sitede kendi adsense reklamını yayınlıyorsan). bence dikkatli olun. hemen banlamaz zaten eğer gelirin yükselirse hiç affetmez. sonuçta ben bir reklam veren olsam (ki öyleyim) benim reklamımım proxy sitesinde çıkmasını istemem. Google her zaman için reklam vereni düşünüyor. Her hangi bir reklam veren siteni rapor ederse büyük ihtimal banlanırsın.
Bunu bilmiyordum. Bunu herhangi bir bilgiye dayanarak mı söylüyorsunuz, örnek var mı hiç bildiğiniz? Ben öyle olduğunu zannetmiyorum çünkü. Nedenini soracak olursanız, adsense kodunuu siteye eklediğinizde, adsense siteyi tarıyor ve ona göre reklamlar yayınlıyor. Yasak olsa genel hizmet reklamları yayınlardı. Zira sitenin alt kısmında bağlantı reklamları var onda bile "Proxy Ip" ve "Proxy Web Sites" gibi bağlantı reklamları var. Google'ın ban listesinde en büyük pay içerik olarak erotik siteler bildiğim kadarıyla.

Ancak yanlış kanaat sahibi Reklamstore firması taşımaktaydı. Sitemi önce kabul etmediler, ben de proxy nin ne olduğunu bilip bilmediklerini sorgulayan ve kızan bir mail yazdım. Bunun üzerine kabul ettiler. Ben de anlayamadım ne oldu ne bitti açıkcası.

Alıntı:
Fesih BICER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
TTnet in site engellemesine başlı başına karşıyım zaten (içeriği her ne olursa olsun) madem proxy sitesini engelliyorsun. neden ttnet kullanıcılarının proxy ip kullanmalarına izin veriyorsunki. oysa ttnet istese proxy ip kullanmayı engelleyebilir. ?
Zaten ttnet kendisi proxy üzerinden bağlantı sağlıyor, bunu analitics verilerinde açıkça görüyorum. Ayrıca internet ile ilgili çıkan yasanın ölü doğan çocuk olduğunu düşünmekteyim. Çünkü, daha etraflı ve daha mantıklı hükümler içeren bir yasa olmalıydı. Bu şekilde suç ve suçlu tanımları alabildiğince geniş.
  #5 (permalink)  
Alt 06.03.08, 10:27 PM
Fesih BICER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fshbcr

Tecrübe Puanı: 1092
Fesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond repute
Fesih BICER - MSN üzeri Mesaj gönder
Benim iki domaini banlandı adsenseden biri cgi proxy scripti idi. Tabi ben ziyaretçiyi gönderdiğim sitelerdede onların adsense reklamını pasif yaptırtıp kendi adsense reklamımı göstertiyordum.

ikinci banlanan domainim mp3 sitesiydi ve google hemen banlamıyor. o mp3 sitesinden 1000 dolardan fazla para aldıktan sonra domain banlandı (Yaklaşık 4-6 ay civarında bu parayı aldım ardından banlandım. yani 4-5 ay reklam gösterdim sitede ondan sonra fark ettiler.). artık adımımı temiz atıyorum. bir daha domainim banlanırsa hesabımı kökten kapatacaklarmış.

Seçenekler
Stil