| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| ||||
| ||||
| 50 Gb Alan + 250 Gb Trafik Aylik 20 Ytl mümkün mü Bu linkte şöyle bir kampanya var ve ben hayretler içerisindeyim: Alıntı:
Alıntı:
Merak ediyorum, Almanya'yı geçtim de Türkiye'de 50 GB x 70 reseller = 3500 GB (Yaklaşık 3.4 TB) disk kapasitesini bu kadar ucuz fiyata nasıl verebiliyor? Zira 20 YTL x 70 kişi = aylık 1400 YTL getiri demektir ki, 3.4 TB disk kapasitesi olan server veya server topluluğunu, 250 GB x 70 reseller = 17 500 GB (Yaklaşık 17 Terabyte) gibi muazzam bantgenişliğini aylık 1400 YTL ile nasıl finanse ediyor? Ederse biz neden boş duruyoruz? 1400 YTL bu işi finanse etmeye yetmezse bu adamlar bu işi nasıl kıvırıyorlar? Şahsen benim Türkiye Lokasyonlu local dedicated sunucuma aylık 70 küsur YTL ödüyorum. Alttarafı 300-400 GB trafiği, 80 GB HDD, 1 GB Ram var. O kadar araştırdım, yukarıda yazan fiyatlarda yurtiçi ve yurtdışında ne bir server bulabildim ne de barındırma.. Bir server'ın ortalama kirası 150 $. Server kendinizinse bu durumda hat kirası da 150$ civarında. Limitsiz veya yüksek limitli BW'ler daha pahalı. Oldu ki 2Mbps bakır kablolu G.SHDSL hat kiralasın TTNetten, zaten aylık hat masrafı server'ları önemsemezsek 2.700 YTL civarında bildiğim kadarıyla. G.SHDSL de bu BW'yi kaldırmaz ayrıca... Ayrı sunucuya haftalık yedekleme gibi hizmetleri de veriyor. DC'ler bile 70 kişiye destek veremezken, bu tip firmalar bu kadar işin altından nasıl kalkıyor ve tüm bunların yanı sıra bir de destek veriyor? Durup dururken neden bu örneği neden verdiiği sorabilirsiniz? İlk başta yukarıda da bahsettiğim kafama takılan sorular, ikincisi ise bu tip kampanyalarla çok sık karşılaşmaya başlamamdır. Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle Hasan Bey'den cevap bekliyorum tecrübeli bir isim olarak. Bu işin sırrı ne? Son Düzenleme: bahadir75; Tarih / Saat: 07.03.08 03:36. |
|
| ||||
| ||||
|
büyük diski vardır diğer bilgiler açık değil zaten, ayrıca her denilene de inanma derim. Nerde biliyorsun o makina da o kadar kişi olduğunu, bir de diyelim sana 50 gb alan verdi hemen doldurabildin mi, kolay değil Türkiyedeki bağlantı ile bunu yapmak...
|
|
| ||||
| ||||
|
Maliyeti çıkıyorsa neden mümkün olmasın ? (Bkz. Hostgator)
|
|
| |||
| |||
|
belirttiğin yerde benim hesabım vardı bir zamanlar kardeş adam 2 tane 500 gb hdd takmıştı benim aklımıda ozamanlar çok karşıyordu bu adam nasıl işi amorte ediyor diye acaba şu ucuz taşına bilir hdd ler baya yaygınlaştı onlardanmı takıyor diye böyle birşey yapılabilirmi usb hdd ler sunucuya takılabilirmi perfonmansı çok etkilermi acaba_?
|
|
| ||||
| ||||
|
External HDD oldugunu hiç zannetmiyorum.HDD'lerin maliyeti fazla yüksek değil aslında. Örneğin LayeredTech'de sunucunuza 1 TB HDD taktırmak isterseniz aylık 80$.Bayilere dahada ucuz tabi. Bence gayet normal |
|
| ||||
| ||||
|
Bu sorunun cevabı çok basit, herkes 50 gb doldurmadığından satabiliyor, hosting sektöründe rakamlar belirteç değildir, sadece kandırmacadır önemli olan hizmetin kalitesidir.Kimse aldığı kapasiteyi tam anlamıyla doldurmamaktadır. DİP NOT: O linkteki hizmeti veren arkadaş, kalitesiz hizmet veriyor anlamında değil yazım.
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |