| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
|
darkwinter, Bazı yazdıklarına katılmıyorum neden dersen naçizane düşüncelerimi yazarak paylaşayım.. Ülkemizin doğusu evsiz demişsin ama ülkemizin doğusu batısından iyi durumda emin olabilirsin. Ağrı, Siirt ve hele Diyarbakır o kadar gelişmiş ki.. Oralarda kerpiç evde yok gördüğüm kadarıyla. Bazı kesimlerde (Adıyaman gibi) sadece tarihi değeri olduğu için halen var evet ama artık oralarda kimse yaşamıyor. Kötü durumda olan evler ise ülkemizin her kesminde var, şu an batımızda da olan evler gibi. Eski memleketimiz Selendi'de ve Kula'da bunun örnekleri çok. Halen kerpiçten evde oturuyorlar babaannem ve annanem. Bunun dışında kuzeyimizdeki Karadeniz bölgesinde hala insanlar ağaçların arasında yapılma tahtadan evlerde oturuyor ama kesinlikle yokluk göstergesi olarak değil, tamamen yörenin fizyolojik özellikleriyle alakalı. Dipnot; sağlık için en ideal ev tipidir kerpiç evler ![]() Neyse konuyu dağıtmayalım, Amerika sömürgecilikle ayakta duruyor demişsiniz buna da katılmıyorum. Evet Amerika sömürgeci, kan akıtıyor, şerefi tartışılır bir ülke ANCAK bunların hiçbiri süper güç olmasına engel değil. Hatice netice meselesi olay. Ayrıca zillion dollar geliri olan bir ülkede 400 trilyon dolar açık olması bence normal. Herhangi bir ülke gibi kendileride gider borçlarını bir çırpıda ödeyebilir neden ödeyemesin? Ancak ülkelerin borçları bizim arkadaşlarımızdan aldığımız borçlardan çok farklı işliyor biliyorsunuz. Faizler ve ödenmesi gereken süreler vb olaylar, kanun ve kağıtlarla sabitleştirilmiş durumda. Neyse bunuda kısa tutuyorum konu Amerika'nın borcu değil açığı çünkü. Amerika bilindiği üzere hepimizin içinde bulunduğu sektörün ana merkezi. Hosting, Bilgisayar ve diğer milyon dalda kendileri dünyanın en profesyonel ürünlerini üretip en profestonel hizmetleri sunabilmektedir. Dünyanın en zengin xxxx insanı daima Amerika'dan çıkar. Ayrıca çıkan listelere inanmamak gerek çünkü sanmayın ki Bill Gates çok zengin. Texas eyaletinde ülkem kadar toprağı olan petrol zenginleri var. Bill amca sadece trübünlere oynuyor.. Ayrıca güneşin hiç batmadığı cumhuriyet olan Forex'in merkezide Amerika'dır. Sadece Forex'te 1 ayda dönen para, Türkiye'nin yıllık tüm gelirlerinin belkide 10 katıdır.. İkisininde kesin rakamlarını bilmediğim için kesin yazamıyorum ancak bizi 10'a katlayıp 5'le çarpacaklarından eminim. Ayrıca, Amerika'da babasının çocuğuna verdiği harçlık bile takip altında. PayPal'ın sistemlerinin Türkiye'de düzgün çalışmamasının en basit örneğide bizim ülkemizin kuralları ve bürokrasisi ile alakalı. En basitinden paramızı hesabımıza çekemiyoruz, her an hesabımız eksi bakiyelere düşebiliyor ve benzeri.. Amerika'da kdv oranı 19% çok acımasız ve neredeyse herşeyden alınan bir bedel. Biz hala tartışıyoruz ilaçtan çok mu aldık viski 8% eğitim 18% diye.. Ancak gönül ister ki 8% kdv olsun, vergi kaçıranı assınlar kimse atlamasın vergisini ama basit değil bu durum ![]() Orta tabaka yok oldu demişsin, buna tamamen katılıyorum. İyi mi oluyor, bence hayır.. Son söz, ben ne Amerika ne de Avrupa yanlısıyım. Başta olsam doğuya dönüp TürkGücü birliğini oluştururdum. Avrupa Birliği'nden kat katta üstün olurduk.
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
Ek olarak yazmak isteyen varsa okumaktan büyük zevk alacağımızı bilmenizi isteriz. Bu ülkeyi seviyorum, ülkem için her fedakarlığa varım..
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| ||||
| ||||
|
Az kaldı... Ben gelecem başınıza... Karanlık İşlerin Bitirildiği Parti. ( KİBP ) Amblemi kibrit çöpü olacak..
__________________ Güzel gören güzel düşünür, Güzel düşünen hayatından lezzet alır... Bediüzzaman Said Nursi |
|
| |||
| |||
|
@Sinan & darkwinter 1-) Amerika super guctur Neden? I-) Amerika super guctur cunku I.I: Teknolojiye Cin ve Japonya ile birlikde yon verir. I.II: Gelisen teknolojiyi degil, eskiyi fahis fiyata satar. I.III: Yapi itibari ile yonlendirici guce sahip oldugundan borsayi elinde tutar (faiz indirdiklerinde borsamizin yukselmesi gibi) I.IV: Beyin olarak tabir ettigimiz Turk arkadaslar / Yabanci uyruklu arkadaslar kendi ulkelerini degil Amerika gibi ciddi butceler ayirabilecek ulkeleri secer (Neden Turkiye degil: Arastirma icin giderken olen 5 kardesimizi hala unutmatik )bu saydiklarim yeterli daha fazla otu ve boku aciklamaya gerek yok. 2-)Turkiye ne yapmali? II. Nasil kurtuluruz? II.I-) Oncelikle IMF'den para almayi kesmeli, mevcut borcu kapatmaliyiz (eminim ulke borcu kapatmak icin yastik altindaki parayi isterse cikarip verecegiz!) II.II-) Egitim olarak adlandirdigimiz orta okul ve lise (aptalligi) degismeli. II.III-) Doguda yatirim artmali (ki) artiyorda. II.IV-) Dinci-Avrupali Sagci-Solcu Muhafazakar-Sosyal gibi aptal gruplardan kurtulmaliyiz. diye uzar gider, farkindalik onemli birsey farkinda olan genc bireyler degisim icin cabaliyor zaten, ama yeterlilik duzeyi tartisilabilir. Ulkenin yonetimini elestirebiliriz sevmeyebilirizde, ama aldiklari radikal kararlara tepkimizi sokaklarda Turk bayraklariyla degil secimelerde oylar ile gostermeliyiz. Turkiye ben kendimi bildim bileli borclu hic para kazanmadi, vergiden bahsetmis Sinan neyin vergisi birader sen petrolden gelen paranin %90ina yakinini zaten kesiyorsun? Nasil para kazanacak bu millet? Ayni sekilde OTV + KDV dunyanin hicbir yerinde yok. Nereye gidiyor bu vergiler? Sen adama devlete calis dersen tabii ki kaciracak daha cazip seyler sun ornegin yatirim yapsin bu millet, gelecegine yatirim yapmasina olanak saglamiyorsun ki? Temel problem gecmisden gunumuze gelen borclar ve ustune her gelenin aldigi borclar acaba Ecevit IMFden borc almadigi icin devulasyon oldugunda bu halk onu neden ipe gecirmedi? Bence tum Turkiye konu ile ilgili yeterli bilgiye sahip problem ulkeyi yonetenler. Tamami gitmeli hepsi ne siyaset yasagi gelmedi, Tayyip Bey'e de, Deniz Bey'e de, Devlet Bahceli Bey'e de hepsine artik ulkenin yeni yuzlere ihtiyaci var aksi takdirde zaten bence ileri gidemeyecegiz.
__________________ Fabrikadan yeni cikmis bir makineden, bir akademisyen ile rekabet etmesini beklemek hic de adil degildir - Alan Turing |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |