| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| Telekominikasyon Faaliyet Belgesinin İlginçlikleri
Merhaba arkadaşlar, uzun bir yazı olacak umarım okursunuz çünkü fikirlerinize ihtiyacım var ![]() Haftalardır, barındırdığım 900 e yakın sitenin bu faaliyet belgesindeki hükümler gereğince giriş cıkış kayıtlarını nasıl alacağımı düşünüp duruyorum. Bugün aklıma gerçek hayattaki mahremiyet kavramı geldi. Biz sitelerin giriş çıkışlarını kayıt altına aldığımızda site sahibinin tüm mahremiyeti ortaya dökülmüş olacak. Örneklendirme yaparak açayım ki biraz daha anlaşılır olsun. Bir yer sağlayıcı olarak bizler birer devlet gibiyiz ( abes olmadı inş ) ve bizim ülkemizde barınmak isteyenlere yer sağlıyoruz tabi belirli bir vergi karşılığında. Şimdi bizden şunu yapmamızı istiyorlar, her vatandaşın evine gireni çıkanı denetle girip ne yaptığını ne içtiğini hatta ne izlediğini kaydet istediğimizde bu bilgileri bize sağla Gerçek hayatta evinizin içerisinde bir polis olması sizi nasıl rahatsız eder, bence bir site sahibinide bu şekilde izlenmek rahatsız edecektir. Bazılarınız şunu diyebilir iyide sen istediğin zaman zaten bu bilgilere ulaşabilirsin o yüzden tutmalısın. Dünya üzerindeki her ülkede de bu şekilde değil mi, devlet şühelenirse izlemeye alır, yoksa normal sade vatandaşını neden izlesin. Başka bir olay da; Bu yasanın itiraza uğramamasının sebebi bence, 35 yaş üzerinin internetle neredeyse alakasının olmaması , ve türkiyede host sektörünün halen tam olarak yerleşmemiş olması. (insanların zihinlerini kastediyorum) Şimdi benim 900 sitem var oturup her müşterinin domain adı , emaili vs si bilgilerini bir excel dosyasına kayıt edip yollayacağım.( bu yeni bir zorunluluk) ama koca koca firmalar, 10bin 20bin domain barındıran firmalar , en basiti isimtescil ne yapacak , kayıt ettiği domainin haddi hesbaı yok. Bu şart koşmalar çok bilinçsizce masa başındaki göbekli amcalarımızın "banane uğraşsınlar" mantığıyla yapılmış gibime geliyor. Bugün buna benzer bir yazıyı tib e gönderdim. Bakalım ne cevap verecekler. fakat biz ( faaliyet belgesi olan arkadaşları kastediyorum) böyle sessiz kalmaya devam edersek , sanırım daha çok ama çok şey isteyecekler bizden. ps: imla hatalarından dolayı özür |
|
| ||||
| ||||
|
Evet Bu Konuda Çok Haklısın Önemli Bir Konuya Değinmişsiniz Teşekkürler... Bizde Bu Konuda Şikayetciyiz Tabi Okadar Kişinin Nasıl Takibini Veya Notunu Tutacağız Bilmiyoruz. Buna Daha Ayrıntılı Veya Daha Kolay Bir Sistem Veya Uygulama Getirebilirler. Yada Faaliyet Belgeli Çalışanlara Özel Bir Program Temin Edebilirler. Hep İstemekle Olmaz Birazda Destek Getirmeleri Lazım. Nede Olsa Türkiyeyi Yükseltmek İstiyorlarsa Sadece Halka Arzetmekle Değil Kolaylıklar Sunmaları Gerek Bunu Tekrar Düşünürlerse İyi Olur..
|
|
| |||
| |||
| Quote:
__________________ From hell 2 heaven.. |
|
| ||||
| ||||
|
Bence uygulama yetersiz kısmen darkwinter'a katılıyorum yabancı firma veyahut firma gibi görünen hizmet ve yer sağlayıcılar bu işten büyük bi pay alıyolar ve bu şekilde devam ederse almayada devam edecekler.Ama bunları kabullenip kabullenmemek genede bize kalmış bi durum.Nasıl muhasebemizi tutuyosak aynı şekilde müşterilerimizin diğer bilgilerinide kayıt altına almamız bizim için zor olmamalı.
__________________ Awbs Tema Tasarım > 150 YTL'den başlayan fiyatlarla... |
|
| ||||
| ||||
|
Katılıyorum Saygı Duyuyorum. Ama Birde Şu Var Madem Böyle Birşey Yapacaklar 6 Ayda Olmamalı Çünki Muhasebesini Tuttuysak Giriş Çıkışıda Var Muhakkak Bunu Yıl Sonu Toplu Şekilde De İletebiliriz. Faaliyet Belgesi Dediler Aldık Bunlar Bizim İçin Sıkıntı Değil Sıkıntı Olan Yeri Geldiğinde Lüzumsuz Olan Şeyler Ama Ben Şuanda HAla Bakıyorum Piyasada Yan Sanayi Olarak Çalışan Birton İnsan Var. Ya Onları Tespit Etmelerin Amacı Bu Tür Dosyaları Bizden İstemeleri Yada Başka Amaçla İsteniyor. Bence Bu Bir Ömür Boyu Sürecek Gibi Olduğuna Göre Güzel Bir Programda Bizim İşimizi Görebilir Bilmiyorum Siz Nasıl Düşünüyorsunuz.
|
|
| |||
| |||
|
Piyasada bulunanların ve bulunacakların önüne geçilemez kanaatindeyim. Hoş Türkiye' de vergi levhan olmuş; Telekominikasyon belgen olmuş.. Tüketici için farkeden bir şey var mı? Bu yasalar ile, bu tüketici kanunu ile, arkamızda devlet olmaz ise, bizi gözetmez ise hiçbir faydası yok bilimum belgenin. En basit örneği Nixcon olayıdır.. Adamlar sanki bakkal kapatır gibi iş yerini kapattılar. İflas gösterdik diyip, 3 gün içinde yayını durduracağız dediler. Allah aşkına Türikye' nin dışında böyle bir olay yaşanır mı? Nerede bizim tüketici yasamız, kim koruyacak bizi? O kadar iş yapan adam var, hepsi madur oldu. Şu şekil ya da bu şekil, yüzlerce sunucusunu bir gecede taşıyan, fiyat tarifesi değişen, işi bozulan.. Nixcon' un Telekominikasyon belgesine sahip olup olmadığını bilmiyorum, eğer yoksa bile işe biraz daha devam etselerdi eminim onlar da alacaktı. Ama kapanmasının önüne geçemiyecek ve hizmet kalitesinde hiçbir değişiklik yaratmayacaktı. Bunlar kağıt parçaları arkadaşlar, formaliteden gösteri bunlar başka bir şey değil. Firmaya ağır vergiler ile yükleneceksin üstüne üstlük adamların zaten az olan iş gücünü, eforlarını müşterilerine vermeleri yerine gidip işe yaramaz şeyler ile uğraştıracaksın.. Yazık ki ne yazık bize.. Vergi levhası olmayan, Telekominikasyon belgesine sahip olmayan ama bu işi hakkıyla yapan misyonu ve vizyonu müşteri memnuniyeti üzerine kurulu olan, çalışan arkadaşlarım da var. Çok da güzel kazanıyorlar ve kazanmaya devam edecekler.. Keşke devlet tüketicisinin ve yatırımcısının arkasında olsa, destek verse; köstek olmasa da herkes vergisini ödeyip, kurallar çerçevesinde hareket etse.. Türkiye' de ne düzgün ki bizim sektör düzgün olsun Gene de şükür, her şeyin yola girmesi dileğiyle..
|
| ||||
| ||||
|
__________________ Güzel gören güzel düşünür, Güzel düşünen hayatından lezzet alır... Bediüzzaman Said Nursi |
|
| |||
| |||
|
Arkadaşlar bende fikirlerimi söylemek istiyorum. Çok güzel bir meseleye değinilmiş bence. Biz de bu işe girme çabası içerisindeyiz. Şirketleşip gelişmek ve kaliteli bir hizmet verme peşindeyiz. Bugün 12 yaşındaki çocuk (!) hosting satıyor, para kazanıyor, ortada ne hizmet ne denetleme mevcut. Biz bu işler için ortaya zamanımızı, bilgimizi, tüm kaynaklarımızı veriyoruz. Türkiye'de - üst satırlarda bir arkadaş belirtmiş - hosting konusunda hiçbir gelişme yok, devlet tarafından desteklenmiyoruz. Biz zaten vergimizi elektriğimizi suyumuzu hakkı ile ödüyoruz. Türk telekom yer sağlayıcı faaliyet belgesi de nerden çıktı? Buna ne gerek var? Bence gereksiz bir uygulama. Kaldı ki, yeni oluşturacağımız sitemizde müşteri için bir ton site güvenliği, bilgi güvenliği alıyoruz! Ve sözleşmelerimizde kullanıcıların bilgileri 3. şahıslar ile paylaşılmaz diye belirtmişiz- ki bir çoğumuzda bunu belirtiyor. Biz müşterilerin bilgilerini devlete bu şekilde vermemeliyiz. Altını çiziyorum bu şekilde diyorum. Daha farklı ve bizi de kucaklayan bir gelişme, uygulama olsa hem müşteri hem bizler hosting servisçileri ve diğer hizmet verenler olarak çok mutlu oluruz diye düşünüyorum. Madem ses çıkaran yok, bizler niye türk telekoma bir öneride bulunmuyoruz veya topluca ulaşıp konuyu, şikayetleri ve istekleri bildirebiliriz. Ancak 3-5 kişi ile olacak bir şey değil sanırım........diye düşünüyorum. |
|
| |||
| |||
| Quote:
Şaka bir yana 1-2 avukatla konuştuğumda ( malumdur anlamadılar pek olayı örnekliyerek açıklamak gerekiyor) bunun için yürütmeyi durdurma çıkarılabilmesinin büyük ihtimal olduğunu söyledir. Tabi hadi yürüyün açalım demiyorum ama bu şekilde giderse birinin yada birilerinin buna dur demesi gerekecek kanaatindeyim. |
|
| |||
| |||
|
Kayıtsız çalışanların önüne ancak teşvik ile geçilebilir. Yoksa Oger Telekom' un yaptığı en iyi iş olan, kayıtsız sitelere erişimi kapatmak gerekir. Bu da biraz (!) zor.. Şu aralar gündemde olan genç yatırımcı teşvik yasa tasarısı var misal. 25-30 yaş arası genç yatırımcılar iş kurdukları takdirde 5 yıl için vergiden muhaf olacak eğer tasarı kanunlaşır ise.. Bu bir teşviktir, fakat bu da yetmez tabiki, Türkiye' nin ekonomisinin %99' u kobilerden oluşmakta, devletin uygun faizli kredi sağlaması ve kobiler için danışman ataması gerek ki; büyüsünler.. Devlet kobilere yardımcı olmadığı için zaten gün be gün kepenk kapatmaktalar, kötü olan ekonomimiz daha da kötüleşmekte. Global ekonomi malesef.. Türk yatırımcısının önü kesilmekte, desteklenmemekte.. Tabir-i cayiz ise paramız dışarıya akmaktadır.. Umarım en kısa zamanda birileri duruma el atar yoksa donumuza kadar made in china olacağız..
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |