| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
| Monitorum titriyor
Arkadaşlar selam, şu son bir haftadır monitorumde titremeler, bulanık titremeler,görüntü bozuklukları ve kesilip kararmalar olmaya başladı. başka kasa getirip denedim monitorde sorun yok. sorun nerededir acaba ekran kartı onboard, msi anakart 945. Allahtan ikinci bilgisayar var yoksa elim ayağım kurumuş olacaktı.
|
|
| ||||
| ||||
|
Sorunu çözmüşsün sen Sorun ekran kartında, elinde başka ekran kartı varsa onu takıp dener misin
|
|
| ||||
| ||||
|
onboard ama , bir de bişey daha var şimdi normalde 512 ram idi 1024 1024 takıp 2 gb yaptım ve sanırım ondan sonra başladı bu hatalar ya şimdi 512yi geri taktım ve sorun gözükmüyor. inşallah ramlerdendir. bir uyumsuzluk yoktu aslında |
|
| |||
| |||
|
Birçok nedeni olabilir aslında, ekran kartı monitör çıkış yerine bak, temassızlıktan kaynaklanabiliyor bazen; yeni ram aldığında mutlaka dual slotlarına yerleştir. Zamanında az sinirlenmemiştim, ramlere
__________________ From hell 2 heaven.. |
|
| ||||
| ||||
|
Çok nadiren bağzı bordlarda (4 ram slotlu) tek slot bıraktığınızda sorun çıkarabilir. Örneğin 1 gb rami tek taktığınızda bağzı bordlar sorun çıkarabilir. Yada aynı mhz sahip olmayan ramleri birlikte taktığınızda bu sorun oluşabilir (örn 1 adet 1gb 533 mhz ve 1 ad. 512 433 mhz gibi) Saygılar. |
|
| ||||
| ||||
|
Bende 1 hafta kadar önce 250 gb seagate hdd takmıştım ve aşırı ses yapmıştı.Kurcalarken hddnin takıldıgı yerin küçük geldiğini o yüzden ses yaptıgını buldum.Dün akşamda cdrom ların takıldıgı yere takarak sağ tarafa vidaladım ![]() Bi zararı olurmu acaba ? Tek tarafı vidalı sadece. |
|
| ||||
| ||||
|
Üreten adamlar 4 tane vida deliği koymuş muhtemelen bi bildikleri vardır, ama olaya gavur fazla koymuş mantığıyla yaklaşırsak bi zararı yoktur diyebiliriz. Önemli olan hardiskin kıpırdamaması yada oynaşmaması, eğer sağlam monte ettiğinize inanıyorsanız ve kıpırdamadığını düşünüyorsanız, bi sıkıntı çıkacağını zannetmem. Saygılar. |
|
| |||
| |||
|
@misc Problem devam ediyorsa, bios' u update etmeye dene. Birçok üretici çıkardıkları bios update' ler ile sorunları gideriyor.. Bir de driver' ların internetten güncellemelerini bulup kur.. İnan çok farkediyor.. @Onur Merak ettim yamuk mu duruyor harddisk şuan?
|
| ||||
| ||||
|
Yamuk durmuyor pek resminide çektim ![]() |
|
| |||
| |||
|
Valla sorun görünmüyor ama çalışırken düşerse bilemeyeceğim Cd&dvd rom falan varsa en üste taksan, harddiski de aşağıya indirsen, altına destek falan koysan Bunları yapmadan bir de güzelinden kendine çay koysan ![]() Not: maşallah kasanın içi de mis gibi, tertemiz..
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |