| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
| |||
| merhabalar bir sorum olacak. rootdayken netstat -np | grep SYN_RECV dedim 5-6 ip çikti. 3 ü filan aynıydı ama değişik portlar vardı yanında. şimdi bunlar kesinlikle saldırı yapıyormudur. yani normal saldırı yapmayan biride burada gözükebilir mi? onları banlamayalımda |
| ||||
| Hayır saldırı yapıyorlar anlamına gelmez. Öncelikle şu var, her normal bağlantıda sunucudaki websitesini açmak için SYN paketi gönderir. Bu yüzden her zaman orada SYN_RECV, SYN, SYN_ACK gibi outputlar görürsünüz. Eğer aynı IP'den 10-15 adet varsa saldırı başlamış demektir.. netstat -an|grep SYN Bu komut ile SYN bağlantı açanları listeleyebilirsiniz. netstat -an|grep SYN|wc -l Bu komut ile kaç tane SYN bağlantısı / saldırısı var saydırabilirsiniz. netstat -an|grep SYN|sort Bu komut ile tüm SYN yapan IP'lerin çıktısını alıp sıralatabilirsiniz.. (örneğin 15 tane SYN açan 1.1.1.1 IP'si alt alta sıralanır sizde keyifle banlayabilirsiniz) Bu kadar ![]() Bu arada ekleme, hostbank abi kızacak ama yukarıda yazılan korunma yöntemleri hiçbi işe yaramaz :p
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| ||||
| yukarıda windows için koruma yöntemi var. windows sunucuda syn diye bir olaydan söz etmek komik olur. bu işlemi yapınca kale gibi olur syn felan yemez
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| ||||
| evet ben linux olandan bahsettim zaten. Windows sunucuyu güvenli halemi getirmek istiyorsunuz? Default firewall'ı aktif edin yeter ![]()
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.whmdestek.com/guvenlik-makaleleri/100-syn-saldirilar-engelleme-koruma.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| SYN-Botnet atak alıyorum - Webmaster Forumu - Webmaster Zone | This thread | Pingback | 02.12.07 10:27 PM | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |