| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| Safe Mod Nedir, Nasıl Açılır, Joomla Siteler İçin Özel Safe Mod Değeri Vermek ? Okuduğum Makalelere göre safe mod un kapalı olması bayağı zararlı c99 vb exploitlerin sunucuya zarar vermesi kaçınılmaz.Şimdi size kendimce safe mod un nasıl açılacağını nasıl kapatılacağını anlatıyorum. Safe Mod'u Kapatmak: Kod: Php.ini Dosyasını aşağıdaki komutla açıyoruz Genellikle: pico /usr/local/Zend/etc/php.ini ctrl +w ile arayın safe_mod diye Karşısındaki Değer Off ise On yapın. Apacheye Restart atın /etc/init.d/httpd restart Bildiğiniz gibi joomla sitelerin sorunsuz çalışabilmesi için safe mod'un off olması gerek fakat safe mod'un off olması sunucumuza zarar getirebilir.Bizde host'a özel safe mod vermeyi anlatacağız. Ssh'de öncelikle httpd.conf dosyasını pico /usr/local/apache/conf/httpd.conf komutu ile açıyoruz. örnek site olarak kullandıgımız siteismi.com u aratın Kod: <VirtualHost 127.0.0.1> ServerAlias siteismi.com siteismi.com ServerAdmin webmaster@siteismi DocumentRoot /home/siteismi/public_html BytesLog domlogs/siteismi-bytes_log <IfModule mod_userdir.c> UserDir disabled UserDir enabled siteismi </IfModule> <IfModule mod_php4.c> php_admin_value open_basedir "/home/siteismi/:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/t$ </IfModule> ServerName www.siteismi User siteismi Group siteismi CustomLog domlogs/siteismi.com combined ScriptAlias /cgi-bin/ /home/siteismi/public_html/cgi-bin/ </VirtualHost> Bu bölümde DocumentRoot /home/siteismi/public_html satırının hemen altına php_admin_value safe_mode 0 komutunu ekliyoruz. Bölüm bu hala geliyor; Kod: <VirtualHost 127.0.0.1> ServerAlias siteismi.com siteismi.com ServerAdmin webmaster@siteismi DocumentRoot /home/siteismi/public_html php_admin_value safe_mode 0 BytesLog domlogs/siteismi-bytes_log <IfModule mod_userdir.c> UserDir disabled UserDir enabled siteismi </IfModule> <IfModule mod_php4.c> php_admin_value open_basedir "/home/siteismi/:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/t$ </IfModule> ServerName www.siteismi User siteismi Group siteismi CustomLog domlogs/siteismi.com combined ScriptAlias /cgi-bin/ /home/siteismi/public_html/cgi-bin/ </VirtualHost> Anlatım makaleler alıntırdır.Fakat anlatımı yaparken kendimden de birşeyler katmaya çalıştım.Eksikliğimiz varsa üstadların uyarıları ile düzeltiriz SAYGILARIMLA...
__________________ İmkansız Sadece Zamandır ! |
| |||
| Saolasın Eline Sağlık |
| ||||
| sinan abininde dediğini yaptım safe modu istediğim siteye kapatamadım kodu yazdım apcheye restart atarken aldığım hata sizce neyden olabilir? caps; ![]() |
| ||||
| apachetcl configtest yazıp sonucu paste eder misin Serhat?
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| ||||
| sinan ben bu verdiğim yöntemi kullanıyorum rahat 20 sitede kullandık hiçbirinde hata almadım php versiyonum 4.7.Artı safemod kurulu değilse özel safe mod off yapmanın ne anlamı varki :S ?
| ||||
| anlamadım dediğini RAMBilişim biraz daha açık yazar mısın ![]()
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| ||||
| PHP- Kodu:
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |