| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| aynı cümleler senin içinde geçerli ilyas ya yalnış yapmışındır. veyahut versiyonun uyuşmuyordur versiyonun aynı değilse 2x versiyonu için ruleler yukarıdaki ekte |
| ||||
| Burada sürüyle kural var, bana sadece mod_security test edebileceğim basit bir kural yazabilir misiniz? Mesela, şu çalışmasın, error 403 versin: site.com/index.php?cmd=
__________________ Canver Software :: phpBB3 hizmetleri sitemiz yenilendi | canversoftSEF :: phpBB3 arama motoru optimizasyonu |
| ||||
| Bu konu gerçekten önemli bir konu fakat kimse güvenliği önemsemyor veya açıklar ile yaşamaktan mutlu ![]() |
| ||||
| Alıntı:
bunu eskiden her ay güncellerdim otomatik cron yapmıştık herkesin makinasına buradan çekerdi apache restart olurdu ama artık bu tür bash script işleri ile uğraşacak zamanım olmuyor bunu incelemeni tavsiye ederim misal bak demişsinki index.php?cmd= bunu engellemek istiyorum benim kural dosyamda SecFilterSelective THE_REQUEST "act=chmod" bunları görmüşsündür bunlar ya c99 için ya r57 için bunların tamamı değişkenler şimdi sen gider bunu SecFilterSelective THE_REQUEST "php?cmd=" yaparsan işini görecektir yada SecFilterSelective THE_REQUEST "cmd=" ama sandığın gibi değil bu R57 c99 gibi şeyleri yapan elemanlar bazı hazır scriptlerin değişkenlerini kullanarak yapmış (modsec ile bunu önlerlerse hazır scriptlerin çalışmaması için) bu nedenle kural dosyasında şunları göreceksin SecFilterSelective THE_REQUEST "act=tools" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=gof" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=ls" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=mk" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=f&" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=sql" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=gofile" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=mkdir" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=ftpquickbrute" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=d" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=phpinfo" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=security" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=makefile" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=encoder" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=fsbuff" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=selfremove" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=update" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=feedback" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=search" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=chmod" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=upload " SecFilterSelective THE_REQUEST "act=delete" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=paste" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=copy" SecFilterSelective THE_REQUEST "act=cut" etc. etc.. bu şekilde devam ediyor tüm bunları değişken ve eşitlikleri tek tek yazmamızdaki sebep act yi bir başka hazır scriptin kullanıyor olması bu kural dosyasına bakarak tamamen kendi özel kural dosyalarınızı yazabilirsiniz Unutmadan yaptıklarınızı paylaşmayı unutmayın! Kolay gelsin.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! NOT: Lütfen destek için forumlarımızı kullanın PM atmayın üzgünüm ama özel ilgilenemem kendi müşterilerimle zor ilgileniyorum 8) |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |