IRC Sunucuları » Soru ve Cevaplar

Modül Kurulumunda Syntax Hatası

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » IRC Sunucuları » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 27.01.08, 03:14 AM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
source is on a distinguished road
Modül Kurulumunda Syntax Hatası

Herkese merhabalar,
Modül kurarken aşağıya kopyalayacağım hatayı alıyorum. Bu hatayı gidermenin yöntemi nedir acaba? Yardımlarından dolayı şimdiden herkese teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

m_spy.c error: syntax error before '<' token
m_spy.c:6:13: invalid suffix "px" on integer constant
m_spy.c:8: error: syntax error before '{' token
m_spy.c:10:13: invalid suffix "px" on integer constant
m_spy.c:19: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:26: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:31: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:34: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:35: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:36: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:42: error: missing terminating ' character
m_spy.c:51:57: warning: character constant too long for its type
m_spy.c:51:78: warning: character constant too long for its type
m_spy.c:52 warning: character constant too long for its type
m_spy.c:53 warning: character constant too long for its type
m_spy.c:65: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:66: error: syntax error at '#' token
m_spy.c:69: error: syntax error at '#' token
make[2]: *** [custommodule] Error 1
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 27.01.08, 11:42 AM
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
FULL DESTEK SUNUCULAR

Tecrübe Puanı: 1072
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
bu hangi mod?

RAHMETLİ DE HACKLERDİ
TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS
SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ

HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM

-----------------------------------------------------------------------------------------

>> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER <<
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 27.01.08, 09:09 PM
Sempron

Bu durum herhangi bir modül kurulumunda oluyor. Yani hangi modulu kurmaya çalışırsam çalışayım bu hatayı alıyorum. Daha önce eggdrop kurulmuyordu onun için sizin vermiş olduğunuz bir komutu yazıp gcc compiler kurdum. Ama burada da sanırım onunla ilgili bir hata veriyor. Şöyleki ;

gcc: no input files
make[2]: *** [.c] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/kullanıcı/Unreal3.2/src/modules'
make[1]: *** [custommodule] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/kullanıcı/Unreal3.2/src'
make: *** [custommodule] Error 2

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  #4 (permalink)  
Alt 28.01.08, 08:29 PM
Sempron

Merhabalar,
Bu konu ile ilgili biraz araştırma yaptım ve şöyle bir şey ile karşılaştım.

Probably something went wrong when running ./Config, take a look at the output . Maybe you don't have a C compiler or you are compiling on a non-support(-yet) OS.

Muhtemelen ./config komutu çalışırken birşeyler yanlış gidiyor. Çıktılara bir göz atın. Belkide C compiler yüklü değildir yada bunu destekleyen bir OS 'ye sahip değilsiniz diyor.

Benim kullanmakta olduğum ircd Unreal. Bunun için en uygun C compiler hangisidir? Ve hattı zatında bunun kurulu olması gerekmez mi?
Linux version 2.6.9-67.0.1.ELsmp (mockbuild@builder6.centos.org) (gcc version 3.4.6 20060404 ( Red Hat 3.4.6-9)) #1 SMP Wed Dec 19 16:01:12 EST 2007

Makinamın çekirdek sürümü bu. Herkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim.
  #5 (permalink)  
Alt 30.01.08, 12:22 AM
Sempron

Yaptığım en son araştırmalar neticesinde sorunun "gcc" ile ilgili olduğunu kesinleştirmiş durumdayım. Fakat bu sorunu ne tür bir hareketle gidereceğimi halen bulamadım. Yerli ve yabancı birçok forum sitesi gezdim ama hala bir sonuş elde edemedim. Bu sorunun çözümü benim için önemli. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
  #6 (permalink)  
Alt 01.02.08, 10:50 AM
Sempron

Çözüldü

Merhabalar,

Tırnağın varsa başını kaşı ata sözünden hareketle kendim sordum kendim cevaplayayım bu soruyu ve ileride bu hata ile karşılaşan arkadaşlar olursa onlarada yardımı olsun.

Unreal3.2.6 versiyonunda *.c uzantılı modulleri derlerken kullanılması gereken komut şudur

Kod:

make custommodule MODULEFILE=modul
Ve büyük ihtimalle bu 3.2.6 versiyonlarının tümü için geçerlidir. Yani kurmak isteediğiniz tüm modülleri bu şekilde kurabilirsiniz. Eskiden olduğu gibi "m_moduladi" şeklinde kurulum yapılmıyor.

Herkese iyigünler iyi çalışmalar dilerim.

Not: Biliyorum burası bir forum sitesi ve paylaşım için var ama görüyorumki birçok insan bilgisini gizliyor! Madem böyle yapacaksınız neden bu foruma üye oluyorsunuz? Bildiğinizi göstermek amaçlı mı? Bir söz vardır "Bilgi paylaşıldıkça çoğalır". Ha şunuda biliyorum ki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama bu platformun kurulma amacı bu
  #7 (permalink)  
Alt 01.02.08, 11:35 PM
PowerUseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Celeron

Tecrübe Puanı: 21
PowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond reputePowerUseR has a reputation beyond repute
PowerUseR - İCQ üzeri Mesaj gönder PowerUseR - MSN üzeri Mesaj gönder PowerUseR - YAHOO üzeri Mesaj gönder PowerUseR isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
Not: Biliyorum burası bir forum sitesi ve paylaşım için var ama görüyorumki birçok insan bilgisini gizliyor! Madem böyle yapacaksınız neden bu foruma üye oluyorsunuz? Bildiğinizi göstermek amaçlı mı? Bir söz vardır "Bilgi paylaşıldıkça çoğalır". Ha şunuda biliyorum ki kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama bu platformun kurulma amacı bu
Simdi göründügü gibi bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olmaya calısmıslar bence bu dediginiz buradakı yardım etmeye calısanlara haksizlık gibi olacaktır

ve burada daha olmaz seyler icin yardım veren bircok arkadas var hiç kimse burada ticari amac güderek yardım etmiyor.
amac tamamen paylasım...
bilmiyorum kendi konunuzdan baska konuları gözden gecirdiniz mi ?
100 lerce sorunun cevabını verilmis; ben eminim kı bu senin sorununun cevabı olsaydı yani bilinseydi mutlaka verilirdi
kendi görüsüm bu..
sizin bir tek sorununuz cevapsız kalınca veryansın yapmasaydınız keske
ayrıca sorununuzu cözdügünüze kendi adıma sevindim IYI PAYLASIMLAR

Seçenekler
Stil