Mail » Mail Makaleler

Hotmail için SPF Kaydı Nasıl Yapılır

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Mail » Mail Makaleler

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 30.08.08, 01:46
RizeHostinG's Avatar
Onaylı Hosting Satıcısı

RizeHostinG is on a distinguished road
Send a message via ICQ to RizeHostinG Send a message via MSN to RizeHostinG Send a message via Skype™ to RizeHostinG
Arrow Hotmail için SPF Kaydı Nasıl Yapılır

Forumda derli toplu bir yazı olmadığı için ve genellikle soruların altına yazıldığı için böyle bir yazı yazmak istedim. Umarım kınamazsınız..

Bildiğiniz üzere ve forumda gördüğüm kadarıyla Hotmail'e gönderilen mailler Junk(Önemsiz Posta) 'a düştüğünden herkesin bi canı yanmış adım adım olarak yazıyım. Fakat birde şu mevzu var toplu şekilde gönderilen yada forward edilen maillerin junk'a düşme ihtimali oldukça yüksektir. Hotmail spamlardan kurtulmak için baya bi sıkı tuttuğundan buna yapacak birşeyimiz biz kullanıcılar olarak yok.

Adım 1

Hosting panelinize girdikten sonra DNS Yönetim bölümüne girin ve Bir TXT Kaydı oluşturun. Genellikle panellerde ilk boşluğa domainadinizi karşısındaki boşluğa "v=spf1 mx ptr ip4:sitenizinIPadresi -all" yazmanız gereklidir.

Şu Şekilde Oluyor

domainadi.com TXT v=spf1 mx ptr ip4:sitenizinIPadresi -all

Adım 2

Sunucu sahipleri için yada hostingi aldığınız yerden yeni bir IP tahsis ettirmişseniz veya Yeni bir IP Bloguysa bunu hotmail'e rapor etmek için aşağıda vermiş olduğum adresden açılan formu doldurmanız gerekiyor.

https://support.msn.com/eform.aspx?productKey=senderid&ct=eformts

Açılan sayfa ingilizcedir. Hotmailin bu destek servisinde TR dil olmadığı için ingilizce şekilde faydalanacağız.

Formdaki Soruları TR ye çevirirsek şöyle oluyor;

Contact email address : Buraya Size ulaşabiliecekleri ve sonucu göndermek üzere olan bir eposta adresinizi yazmanızı istemekte.

Domain name(s) to be added to the SenderID program. Please use a new line for each domain. : Bu alanada spf kaydı yapmış olduğunuz domain(ler) adreslerinizi yazmanızı istiyor.

Does the domain have a SPF record? : Buradaki dropdown alanda ise Yes i seçelim. bunun anlamı yukarıdaki yazdığınız domainlerin SPF Kayıtlarına sahipmidir sorusudur evet cevabını seçiyoruz.

If Yes, what is the SPF record associated with domain(s) Please separate each SPF record with a semi-colon : Buraya ise DNS Yönetim bölümünde eklediğimiz spf kayıtlarını nasıl eklediğimizin bir örneğini istiyor onu yazıyoruz ve Submit'e tıklıyoruz.

Artık Bundan Sonra Yapmanız Gereken Eposta Adresinizi Kontrol Etmek Cevabın Gelip Gelmediğini öğrenmeniz için..

Yardım Almak İçin Lütfen MSN Adresimi Eklemeyiniz. Forumda Sorarsanız Hem Cevabı Alırsınız, Hemde Konu Hakkında Bilmedikleri/Fikri Olmayanların İşine Yarar.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 02.09.08, 09:49
haritSu's Avatar
Media Servers Projector

haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to haritSu Send a message via Yahoo to haritSu
Teşekkürler makale için ...
Reply With Quote
Old 17.09.08, 00:36
Sempron

mbd5200 is on a distinguished road
Send a message via MSN to mbd5200
arkadaşlar siteme spf kaydı ekledim ve ardından hotmailden mail geldi işte eklediğiniz txt kodunu bize mail atın diye. ben de yolladım ama 2 gündür ses soluk yok. daha bekleyecek miyiz?

bir de ben domain değiştirdim ve eski domain'i yeniye yönlendirdim. şu anda eski domaine gelen mailleri gmail den göremiyorum bağlantı hatası diyor. önceden görebiliyordum mailleri. ne yapmam gerekiyor?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Old 29.09.08, 13:21
RizeHostinG's Avatar
Onaylı Hosting Satıcısı

RizeHostinG is on a distinguished road
Send a message via ICQ to RizeHostinG Send a message via MSN to RizeHostinG Send a message via Skype™ to RizeHostinG
FOrmu eksiksi bir şekilde doldurup spf kaydınızı doğru bir şekilde girmişseniz 2 iş günü sonunda size hangi domainlerinizin hotmail sunucularında spf kaydı var olarak eklendiğine dair bir mail gönderirler. Fakat domain değiştirdim demişsiniz. eğer spf kaydını girdiğiniz domaini URL forward yapıp başka bir domain kullanıyorsanız 2. domain içinde spf kaydı oluşturup yukarıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

Yardım Almak İçin Lütfen MSN Adresimi Eklemeyiniz. Forumda Sorarsanız Hem Cevabı Alırsınız, Hemde Konu Hakkında Bilmedikleri/Fikri Olmayanların İşine Yarar.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules