| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Serverdan yapılan spamı durdurmak Merhabalar, Serverımda bir kişinin spam yaptığını biliyorum. Fakat doğrudan hangi hesaın yaptığını bulamıyorum çünkü mailleri domain kullanarak göndermiyor. Direk nobody olarak gönderiyor. böylece nobody@server.com dan spam göndermiş oluyor. Buna karşılık olarak Prevent the user "nobody" from sending out mail to remote addresses (PHP and CGI scripts generally run as nobody if you are not using PHPSuexec and Suexec respectively.) tweaks settingsden bu ayarı etkinleştirdim. Kişinin yaptığı spam engelledi. Bununla beraber serverdaki tüm form maillerde engellenmiş oldu. Bu durumuda istemiyorum SuExec de on durumunda. Bu konunun başka bir çözümü varmıdır ? Çok teşekkür ederim. |
| |||
| İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Daha detaylı bir anlatım mümkün mü acaba ? |
| |||
| Alıntı:
Kardeş, whm deki o kısım dediğin şekilde cgi ayarlanıp kapatılırsa spam sorunu çözülmüş olur mu peki? cgi olarak ayarlanınca nobody olarak mail halen gonderilebiliyorsa zaten sorun cozulmemis olur anladığım kadarıyla. Arkadasin sorusunun cevabını vermişsin ama arkadaşın sorununun çözümü de bu mu? bu sorunun çözümünü biliyorsanız yazar mısınız? ya da bilen var mı? ben de bunun çözümünü arıyorum da ![]() |
| |||
| Neden form maile izin veriyorsunuz ki sunucuda, gönderim limiti koyun her posta hesabına, script ile mail göndermek isteğen de pop3 kullansın. Bence tehlikeli, sürekli kontrol edemediğinize göre; sabah kaltığınızda sunucunuzun iplerinin black liste düştüğünü bile görebilirsiniz. Zaten spam yapanlarda hiç üşenmeyip sabaha karşı iş başında oluyor. DC sunucunun fişini bile çekebilir; TOS' larında bulunuyor bu madde hakları da var, zaten hazır scriptlerin çoğu destekliyor pop3 olayını. Yanlışsam düzeltin ![]()
__________________ From hell 2 heaven.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |