Mail » Mail Soru ve Cevaplar

Mail Sorunu

http://forum.whmdestek.com/

Go Back   WHM/cPanel Support Platform » Türkçe » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Mail » Mail Soru ve Cevaplar
 


Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05.08.08, 17:31
Sempron
 
Join Date: Jul 2007
Location: ISTANBUL
Posts: 13
Rep Power: 0
Cancelled is on a distinguished road
Question Mail Sorunu

Merhaba arkadaşlar,

Sunucumla ilgili bir problemim var. Mailleri nedense göndermiyor. Alma konusuda bir sıkıntı yok gibi ama arada sırada oradada sıkıntı yaşatıyor. Nedenini çözemedim, sizlere sormak istedim. Hata maili aşağıdadır.

Quote:
This message was created automatically by mail delivery software.A message that you sent could not be delivered to one or more of itsrecipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: xx@xxc.com
The mail server could not deliver mail to xx@xxc.com. The account or domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns entries.

Return-path: <xx@xx.com>
Received: from [**.***.***.**] (helo=[192.168.2.2])
by server.xx@xx.com with esmtpsa (TLSv1:AES256-SHA:256) (Exim 4.69 (FreeBSD)) (envelope-from t3st@xx@xx.com) id 1KQNQW-00024N-JH
for xx@xxc.com; Tue, 05 Aug 2008 17:22:16 +0300Message-ID: <48986214.4000702@xx@xx.com>
Date: Tue, 05 Aug 2008 17:22:12 +0300
From: t3st deneme xx@xx.com
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.16 (Windows/20080708)MIME-Version: 1.0To: xx@xxc.com
Subject: test mailidir..
Content-Type: multipart/mixed; boundary="------------000104060600070405040001"This is a multi-part message in MIME format.--------------000104060600070405040001Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-9; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Bu bir test mailidir. Karşılık vermeyiniz..
Saygılarımla.

--------------000104060600070405040001
Tweak Settings teki mail ayarını 200 yaptım. Yine aynı sorun. Nedenini çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla..


Dipnot : Yönetici arkadaşlar, firefoxta herhangi bir şekilde yazı yazamıyorum :s sorun benden mi kaynaklı bilmiyorum.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
  #2  
Old 05.08.08, 17:36
Celeron
 
Join Date: Jun 2007
Location: Turkey
Age: 24
Posts: 99
Rep Power: 2
youdie is on a distinguished road
Kopyaladığın yerde hata nın sebebi açıkca belirtilmiş

"This is a permanent error. The following address(es) failed: xx@xxc.com
The mail server could not deliver mail to xx@xxc.com. The account or domain may not exist, they may be blacklisted, or missing the proper dns entries."

Yani,

"Bu kalıcı bir hatadır, xx domaini yok yada böyle bir email hesabı yok veya bu adres kara listeye alınmış. VEYA eksik dns yapılandırması var ."

Verimerkezine durumu bildirmeni tavsiye ederim.

Not: bende bi tek ben yazamıyorum sanmıştım firefox da
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
  #3  
Old 05.08.08, 17:57
Sempron
 
Join Date: Jul 2007
Location: ISTANBUL
Posts: 13
Rep Power: 0
Cancelled is on a distinguished road
Mail hesabı var sanırım kara listeye girmiş. Sunucuda bir spamcı var sanırım. Peki bu karalisteden nasıl çıkartırız herhangi bir bilgin var mı youdie?

Saygılarımla..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
  #4  
Old 05.08.08, 18:10
Celeron
 
Join Date: Jun 2007
Location: Turkey
Age: 24
Posts: 99
Rep Power: 2
youdie is on a distinguished road
DNS yapılandırmanı kontrol ettinmi, mesela dns leri yeni ayarladıysan halen propagation yaşıyor olabilirsin. Ama DNS yönünden eminim diyorsan , kara listesine girdiğin vatandaşa ulaşman lazım
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
  #5  
Old 05.08.08, 20:27
haritSu's Avatar
Media Servers Projector
 
Join Date: Oct 2007
Location: İstanbul
Posts: 796
Rep Power: 1012
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to haritSu Send a message via Yahoo to haritSu
BlackList Checker siteleri var. Oraya gir, IP adresini tarattır. Blacklistte yada hangilerine olduğunu sıralar. Sonra o sitelere girip BlackList'ten çıkması için gerekli başvuruyu yaparsın. 1-3 gün içerisinde silinir.
İşin özü iki durum var. Birisi bahsettiğim durum, ikincisi ise IP adresini değiştirmek

İyi çalışmalar,
__________________
Güzel gören güzel düşünür, Güzel düşünen hayatından lezzet alır...
Bediüzzaman Said Nursi
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
  #6  
Old 06.08.08, 19:28
Sempron
 
Join Date: Jul 2007
Location: ISTANBUL
Posts: 13
Rep Power: 0
Cancelled is on a distinguished road
Merhaba,

Google den arattırdım blacklist checker diye bir kaç sitede server ip'sini tarattım ama herhangi bir sonuç alamadım, yani temiz durumda sanırım.
DNS'ler ile ilgili bir problem olacağını zannetmiyorum site açık ve yaklaşık 1 ay oldu server 'i alalı.

Anlamadığım nokta bunu tek bir hesapta yapması, yani bir accountta yapıyor. DC'den bir tane ip satın aldım ve accounttun ip'sini değiştirdim. Sorun blacklist ile bu şekilde çözülür diye umuyorum. Ama değilse hesabı terminate edip tekrar atacağım.

Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
horde mail sorunu asker Mail Soru ve Cevaplar 5 27.10.08 00:32
mail form vs. sorunu wyand0tte VPS-VDS 4 11.06.08 15:22
Mail sorunu hello Plesk 3 06.05.08 22:49
Serverda mail sorunu. JetTasarim Mail 1 26.03.08 00:21
Mynet mail sorunu usekes Mail Soru ve Cevaplar 0 22.03.08 14:24


Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Navigasyon
Menü