| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| sunucumda olmayan mailler teslim alınıyor sunucumda olmayan mail adreslerinin mailleri teslim alınıyor sunucum tarafından.. örneğin sadece 2 adrese sahip olan mail.xxxxxxx.com sunucum info@xxxx.com sales@xxxx.com adresleri haricinde export@xxxx.com vsvs@xxx.com şeklinde kendinde olmayan kendinde barınmayan mail adreslerine gelen maillerinide sunucuya teslim alıyor. ve dolayısı ile normalde mailbox yada outlookta tanımlı hesap olmadığından görünmeyen bu mailler hesabın kotasının dolmasına dahası maillerin alınmasını engellemekte.. çözümünü ne kadar araştırsamda bulamadım bu konuda yardım edebilecek arkadaşım var mı |
| ||||
| Main >> Email >> View Mail Statistics kısmına gir orda o abuk subuk emailleri göndereni bulursun. yani o email listesi olusturmuş. xxx-bounces@@xxx.com gibi bir localhost dan gönderen email olcak. onun cpaneline gir email listesini sil. ve tüm kullanıcıların email liste hakları 0 yap açamasınlar. sonrasına bakarız daha bir kaç işlem daha var Konu canohosting tarafından (01.03.08 Saat 11:11 AM ) değiştirilmiştir.. Sebep: yanlış yazmışım :) |
| |||
| sanırım yanlış anlattım benim sorunum sunucudan atılan mailler değil... sunucunun, kendi üzerinde olmayan mail adreslerine ait mailleri reddetmek yerine teslim alması.. tam örnekle anlatmak istiyorum. örneğin : daha önceden başka bir sunucu üzerinde barındırılan Road, Travel, and Financial Services - AAA adresi var ve bu adres için aynı sunucu üzerinde xxx@aaa.com ve ve yyy@aaa.com e-postaları açılmış.. bu domain daha sonra benim sunucumda host edilmeye başlandı ve tahmininiz üzere mx sunucusu mail.aaa.com. bu domain için benim sunucumda zzz@aaa.com maili haricinde bir mail açılmış değil bu domainin önceki xxx ve yyy maillerine bolca spam mail yağmakta. benim sunucum kendi üzerinde açık olmayan xxx ve yyy maillerine gelen spam mailleri mail.aaa.com mx i yüzünden teslim alıyor ve barındıyor.. haliyle açık olmayan bu mailler için görüntüleyip silme işlemide yapılmadığından müşterinin kotası doluyor. bu sorunu müşterinin hesabına girip squirre den bakınca tam olarak farkettim sunucu kendi üzerinde barınmayan bu mail adresleri için gelen mailleri " böyle bir adres bulunamadı " diyerek reddedeceğine üzerine alıyor. ama işlem yapmıyor. farkedilince ye kadar üzerinde barındırıyor. |
| ||||
| tweak settings > mail Default catch-all/default address behavior for new accounts. fail is usually the best choice if you are getting mail attacks. bunu fail yapabilirsiniz.
__________________ Her bitiş bir başlangıçtır. |
| ||||
| Tam yazılanları okumadım ancak çözüm yazayım size.. cpanel de tanımlı olmayan mailler default mail adresine gider misal osman.com adına bir hesap açtık kullanıcı adı da osman99 oldu cpanel de hemen default bir mail adresi oluşacaktır osman99@osman.com şeklinde ve açık olmayan mailler buraya forward edilmek sureti ile saklanacaktır mesela bende cabbar@osman.com diye bir mail yok biri buraya mail atarsa osman99@osman.com a gidecek. bunu kapatmak için cPanel e login olup Default Address bölümüne giriyorsunuz ve orada zaten bu durumu anlatıyor Forward to email address seçili default olarak onu Discard with error to sender (at SMTP time) olarak değiştirdiğinizde geçerli olmayan mailer size gelmeyecektir. Umarım anlatabilmişimdir garip bir anlatım oldu ![]() |
| |||
| arkadaşlar teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim bu anlattıklarınız kontrol edip deneyeceğim eğer başarılı olursa tekrar yazarım buraya teşekkür |
| ||||
| teşekkürler arkadaşım bu bilgi faydalı oldu ama dediğin yerde :blackhole: to discard all incoming unrouted mail or :fail: no such address here to bounce it. If you wish to send to multiple address, please separate them with a comma (,) var sanırım burda fail seçince orayada gitmiycek. hangisi daha iyi olur :blackhole: :fail: |
| ||||
| fail daha iyi olacaktır.
__________________ Her bitiş bir başlangıçtır. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |