| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Counter Strike 1.6 Linux Dedicated Kurmak... Merhabalar, Dünyanın en çok oynanan LAN Game oyunu olan CS 1.6'nın Linux üzerinde nasıl kurulduğunu anlatacağım. Oluşabilecek problemler ve sorularınız için yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum. UYARI: Counter Strike'a ait diğer sürümlerle (1,5 & Source ) aynı sunucuda çalışmaz. Sadece bir versiyon kullanabilirsiniz tek sunucu üzerinde. Öncelikle; usr klasörü içinde bir hlds klasörü oluşturuyoruz, Kod: mkdir /usr/hlds Kod: cd /usr/hlds Kod: wget http://www.steampowered.com/download/hldsupdatetool.bin Kod: wget http://www.cstrike.ro/cstrike_files/engine.v15.tgz Kod: wget http://ovh.dl.sourceforge.net/sourceforge/halflifeadmin/halflife-admin-2.50.60-linux.tar.gz Kod: wget http://ovh.dl.sourceforge.net/sourceforge/statsme/statsme-2.8.3-cstrike.zip Kod: chmod +x hldsupdatetool.bin Kod: ./hldsupdatetool.bin Kod: ./steam -command update -game valve -dir . Kod: ./steam -command update -game cstrike -dir . Uyarı: Update yapılan her iki komutta verimerkezinizin sunucunuza tahsis ettiği hat kapasitesine bağlı olarak güncelleme süresi uzayabilir. SSH kilitlendiği durumlarda sunucuya Reboot atarak tekrar deneyiniz. Sunucumuzun işlemci mimarisine göre aşağıdaki 4 komutu uygulamamız gerekiyor. Kod: rm -rf engine_amd.so rm -rf engine_i486.so rm -rf engine_i686.so tar xfvz engine.v15.tgz Kod: cd /usr/hlds/cstrike Kod: pico server.cfg Kod: nano server.cfg Kod: mcedit server.cfg Yönetici Ekleme / Çıkarma Users.ini dosyasını yine herhangi bir linux text editör ile editliyoruz, Kod: nano users.ini && pico users.ini && mcedit users.ini Halid:halid123456:65536 En baştaki kırmızıyla yazılan "Halid" bölümü Kullanıcı adıdır, hemen akabinde gelen "halid123456" bölüm ise kullanıcıya verilen paroladır. Parolanızı mümkün olduğunca kullanıcı isminizin içinde geçtiği şekilde oluşturmayınız. En sonda yeşil olarak geçen "65536" olarak geçen kısım ise yönetici için belirlediğimiz yetki seviyesidir. Yetki seviyesini hesaplayabilmek için Access Levels adresini kullanabilirsiniz. Hadi Oyuna Geçelim!! ![]() Öncelikle /usr/hlds klasörüne giriyoruz ( her neredeysek ) Kod: cd /usr/hlds Kod: ./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 18 +map de_dust2 Bollllll Hilesiz Oyunlar Dilerim... ![]()
__________________ halid-can! |
| ||||
| ./steam -command update -game valve -dir . bu komutları bi türlü geçemedim |
| ||||
| Ya bu CS serveri kuran gelsin bide beni kursun bir problem var update kısımlarında bağlantıyı bi türlü kuramıyor |
| |||
| biiraz saçma bir soru olucak ama dsl üzerinden mesala 1024/256 bağlantı ile aynı anda en fazla kaç kişi oynayabilir. ![]() |
| |||
| 256/32 kişi oynayabilir.
| |||
| Lag olayını bilmiyorum. yurtdışında bir sunucu ise normaldir yani makinaya gelen ping dönüşünün düşük olması gerekiyor. Adminmod için zaten extra bir ayar yapmıyoruz. Dolayısıyla amxmod kurulumunu kendin yapabilirsen başka bi ayar yok.
| ||||
| Yok işin ilginç yanı orası zaten. 2 tane dedicated var sırf cs için tr lokasyonlu sunucu aldım fakat neden lag var anlayamadım. Amxmodu yani normal webmod kurar gibi kuruyoruz ayrı birşey yapmıyoruz ? |
| ||||
| [FUN] Module is not attached to MetaMod [AMX] Make sure that modules are compatible with AMX 0.9.9 [AMX] Please fix the problem then start the server again ./hlds_run: line 342: 18312 Segmentation fault $HL_CMD Add "-debug" to the ./hlds_run command line to generate a debug.log to help with solving this problem hep bu hatayı veriyor amx kurulumunda. ##debug.log ---------------------------------------------- CRASH: Sun Dec 2 20:14:11 EET 2007 Start Line: ./hlds_i686 -game cstrike +ip 88.255.89.222 +sv_lan 1 -debug -nomaster +maxplayers 20 +map de_dust2 -pidfile hld$ Using host libthread_db library "/lib/tls/libthread_db.so.1". Core was generated by `./hlds_i686 -game cstrike +ip 88.255.89.222 +sv_lan 1 -debug -nomaster +maxplay'. Program terminated with signal 11, Segmentation fault. #0 0x00000000 in ?? () #0 0x00000000 in ?? () No symbol table info available. End of crash report ---------------------------------------------- |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |