| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| plesk panel kurulumu nasıl olmalı başlığım biraz yanliş olmuş olabilir onun içn kusura bakmayın asıl anlatmak istediğim server yapılacak bir makineye linux dağıtımlarından her hangi biri yuklenirken üzerine apache mysql php bind gibi sistemlerin kurulması gereklimi yoksa panel eksikleriyle beraber kendi halledermi. bunuda şundan dolayı sordum kurduğum deneme amaçlı bir sistem var bunda birden fazla aynı conflardan var. asıl conf hangisi işin ilginci onuda bilmiyorum. ![]() ![]() ![]() |
| |||
| peki kurulum gerçekleştirlirken ne gibi konulara dikkat etmem gerekli |
| ||||
| ne gibi konular ?
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| |||
| kurulum disk bolumleme,aynı sistem üzerinde mail sistem kurulsunmu,güvenlik açısından vs vs konular gibi kısımlarda |
| |||
| bir şey daha eklemek istiyorum server bir sistemi hazır ettik diyelim paneli de kurduk sayalım bundan sonra güvenlik açısından ve makinenin performansını artırmak için ne gibi şeyler kurmam gerekli (web sayfalarının hızlı çalişması için) buna benzer hangi programların kurulması lazım |
| ||||
| disk bölme işlemi panel kurulmadan önce yapılabilir. aynı sistem üzerinde mail servisi olmasının bir sakıncası yok. diğer sorularınızın cevabı ise forum içerisinde yer almaktadır. her bir makaleden yararlanabilirsiniz.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| |||
| windows sistemde başıma gelen en büyük sorun ve akabinde ders aldığım olay virtual host klasörünün ana sürücü haricine kurulması işletim sistemine yada diske bir zarar geldiğinde diğer diskin yada bölümün kurtulması ![]() ama linux dersen plesk'i hiç kurma derim ![]()
__________________ halid-can! |
| |||
| neden kurmamalıyım onuda yazarsan dahada aydınlanmış olayım bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler demi ![]() |
| |||
| Plesk her iki işletim sisteminde de çalışırken çok fazla işlemci gücüne ihtiyaç duyar. Özellikle windows işletim sistemi üzerinde yaptığı tüm işlemleri CMD.exe ile yapar. Dolayısıyla yaptığı tüm işlemler windows üzerinde tek bir işlem olarak görünür. Bu anlamda plesk her iki işletim sisteminde de performansı düşürür. Ancak şu da bir gerçektir ki; windows işletim sistemi üzerinde plesk haricinde ÜCRETLİ OLDUĞU HALDE SAĞLAM panel yoktur. Linux üzerinde de her türlü ekleme / çıkartma / güncellemeye sahip cPanel zaten bize fazlasıyla yetiyor. Linux üzerinde Plesk kullanmak biraz daha acemicedir Çünkü ROOT yetkisiyle girdiğiniz yönetici panelinde bile resolver ve server saati haricinde çok fazla ayarı değiştirme lüksüne sahip değilsinizdir.Ancak cPanel tam olarak değiştirilebilir, güncellenebilir ve birçok ayarı SSH ekranına girmeden değiştirebilirsiniz. ve plesk'e göre çok daha performans alabilirsiniz ![]()
__________________ halid-can! |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |