| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
|
merhaba arkadaşlar Plesk Paneli bir sunucuya Zend ve ioncube özelligini nasıl kurabilirim detaylı bir bilgi verirmisiniz lütfen..
|
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba, Plesk Panelde Zend İçin, Kod: wget http://depo.rambilisim.com/ZendOptimizer-3.3.0a-linux-glibc21-i386.tar.gz tar -zxvf ZendOptimizer-3.3.0a-linux-glibc21-i386.tar.gz cd ZendOptimizer-3.3.0a-linux-glibc21-i386 sh install.sh komutunu yazdıktan sonra next next diyerek devam ediyoruz ve kurulum tamamlanıyor, İoncube İçin, Kod: mkdir /usr/local/ioncube/ cd /usr/local/ioncube/ wget http://depo.rambilisim.com/ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz tar zxvf ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz cd ioncube mv * ../ rm -rf ioncube rm -rf ioncube_loaders_lin_x86.tar.gz Kod: php -i | grep php.ini php.ini dosyasını açarak, ctrl + w yaparak [Zend] die aratıyoruz ve hemen altına aşağıdaki kodları ekliyoruz, Kod: zend_extension=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_4.4.so zend_extension_ts=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_4.4_ts.so Dip Not: Üsteki koddaki 4.4 php sürümüdür (php -v komutu ile sürümü görebilirsiniz), onu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Kod: php -v
__________________ RAMBilişim İnternet Hizmetleri - YS-839 |
|
| |||
| |||
|
zend kurararken php.ini dosyası yolunu belirtiniz diye bir hatayla karşılaşıyorum ne yapmam gerekiyor acaba apeche kurulu degilmi? degilse nasıl kurabilirim yeni bir dedicat aldık hiçbişe yüklenmemiş sanırım.
|
|
| |||
| |||
|
php.ini pleskde /etc/php.ini dizinindedir bu arada plesk 8.3 kulllanıyor isen ioncube_loader_lin_4.4_ts.so degil 5 olanı secmelisin çünkü 8.3 sürümünde php 5 geliyor o yüzden ioncube 5 olmalı |
|
| ||||
| ||||
| Alıntı:
Kod: php -i | grep php.ini
|
| |||
| |||
|
Apeche için vermiş oldugunuz komutu root dan ana dizinde yazıyorum böle bir komut yok diyor kontrol paneli plesk 8.0 nerde uygulamam gerekiyor bu komutu? Alıntı:
|
|
| ||||
| ||||
| Nasıl yani anlayamadım ?
|
| |||
| |||
| demişsinde ben onu komut olarak algıladım özür fakat restart attım root panelden apcheye halen ioncube yüklü degil diye gösteriyor nedeni ne olabilir? Ctrl + X ile kayıt edip çıkıyoruz ve apache'ye ( service httpd restart ) atıyoruz. |
|
| ||||
| ||||
|
php -v yazdığında, Zend ve IonCube kurulu görünüyor mu?
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
böyle birşey görünüyor sanırım kurulu? golf373:~# php -v PHP 4.4.4-8+etch4 (cli) (built: Jun 30 2007 21:02:54) Copyright (c) 1997-2006 The PHP Group Zend Engine v1.3.0, Copyright (c) 1998-2004 Zend Technologies with the ionCube PHP Loader v3.1.26, Copyright (c) 2002-2006, by ionCube Ltd., and with Zend Extension Manager v1.2.2, Copyright (c) 2003-2007, by Zend Technologies with Zend Optimizer v3.3.3, Copyright (c) 1998-2007, by Zend Technologies golf373:~# |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |