Diğer Kontrol Panelleri » Plesk

Shoutcast Trafik Miktarı

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » WHM cPanel » Diğer Kontrol Panelleri » Plesk
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 12.05.08, 08:00 PM
cakamen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atari

Tecrübe Puanı: 0
cakamen is on a distinguished road
Shoutcast Trafik Miktarı

Merhaba arkadaşlar;
Aslında sorunum ne kadar pleskle alakalı tam olarak bilemiyorum ama buraya açmayı uygun gördüm..

Br serverim var ve ben bu severe bir radyo kurdum. Shoutcast server bir radyo. Buraya kadar herşey normal. Fakat pleskte, Cpanelde olduğu gibi rahat bir şekilde SSH yetkisi verilemiyor. Dolayısıyla İrc ve radyo gibi kurulumlar manuel olarak elle oluşturulan kullanıcı hesaplarına kuruluyor.
Plesk kullanıcılarının %90'ı böyle yapıyor diye biliyorum.

Sorunum şu....

Plesk sistemli sunucuma kurduğum radyoma nasıl bir erişim izni vermeliyim ki? Kontrol panelimde radyomun tükettiği bant miktarını günlük olarak takip edebileyim...

Zira her ay sonunda extra bandwith ödemekten canım çıktı
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 12.05.08, 08:24 PM
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 2
WoLeRiNe is on a distinguished road
WoLeRiNe - MSN üzeri Mesaj gönder WoLeRiNe - YAHOO üzeri Mesaj gönder WoLeRiNe isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Band kullanımını hesaplamak için şu site işini görecektir : Casterclub: SHOUTcast, Icecast2, Steamcast, Windows Media, Internet Radio Resources
Plesk'te domain altındaki "Shell access to server with FTP user's credentials" ayarı ile kullanıcıya SSH yetkisi verebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 12.05.08, 08:26 PM
Atari

Evet Pleskte bahsettiğiniz şekilde ssh yetkisi verilebiliyor fakat, kullanılan bant miktarını panelde göremiyorum bir türlü..

Verdiğiniz sitede bant miktarı hesaplama var evet ama ben hesaplamak değil çalışan radyoların ne kadar bant harcadığını öğrenmek istiyorum..

Bunun sebebi ne olabilir?
Bir DC nin altbayisinden aldığım için monitoring erişimimde yok. Bu trafiği takip etmenin basit bir yolu yokmu ?
  #4 (permalink)  
Alt 12.05.08, 08:29 PM
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 2
WoLeRiNe is on a distinguished road
WoLeRiNe - MSN üzeri Mesaj gönder WoLeRiNe - YAHOO üzeri Mesaj gönder WoLeRiNe isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Malesef dediğiniz gibi Plesk altında görüntülenemez. cPanel de normal olarak görüntüleyemiyor. Bandmin eklentisi ile görüntüleniyor ancak. MRTG grafiklerin de yoksa, mecburen bu şekilde hesap yapmak zorundasın arkadaşım.

#5 (permalink)  
Alt 12.05.08, 09:09 PM
Atari

Öyleyse Cpanel lisansı alıp, bahsettiğiniz bandwin eklentisini kurucaz
veya
WHM sonic alıp radyoların bant miktarlarını takip edeceğiz sanırım

Yinede belki bir fikri veya bilgisi olan arkadaşlar vardır belki bekleyelim
  #6 (permalink)  
Alt 13.05.08, 01:31 AM
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1011
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
cakamen´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet Pleskte bahsettiğiniz şekilde ssh yetkisi verilebiliyor fakat, kullanılan bant miktarını panelde göremiyorum bir türlü..

Verdiğiniz sitede bant miktarı hesaplama var evet ama ben hesaplamak değil çalışan radyoların ne kadar bant harcadığını öğrenmek istiyorum..

Bunun sebebi ne olabilir?
Bir DC nin altbayisinden aldığım için monitoring erişimimde yok. Bu trafiği takip etmenin basit bir yolu yokmu ?
Hayır yolu var.

MRTG kurarsan bu sorunu aşabilirsin. Yada farklı bir monitör yazılımı. Kuracağın bu yazılım X numaralı porttaki tüm trafiği kontrol eder ve sana net rakamlar söyler. Outband, Inbound, saat başı ping değerleri vs vs.

Bence bu yolu bir dene. MRTG kurulumu forumda mevcut. Ara bul yani...
  #7 (permalink)  
Alt 13.05.08, 05:30 AM
Atari

Kurulu bir monitoring olduğunu belirtmiştim yukarıda. Erişimim yok demiştim..

Fakat tek port için monitoring kurup o portu takip edebilirsin diyorsun. Bu konuyu da araştıracağım, inşallah bi sonuca ulaşırım

Teşekkürler
  #8 (permalink)  
Alt 13.05.08, 06:21 AM
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1011
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
MRTG'yi sadece verimerkezi kurmaz ve kullanmazki... Zaten onların vereceği MRTG raporları senin sunucuna ait yada en fazla kendi switchlerindeki sana ait giriş çıkış trafiğidir. Dolayısıyla böyle bir çözümü ancak kendi sunucuna yazılımsal monitör kurarak halledebilirsin.

MRTG bu konu için çok profesyonel bir yazılım... Gereksiz özelliklerini kapatırsan çok fazla CPU oranı da kullanmaz. Bu sayede diyelimki 8000 portu için bir ay içeriisnde ne kadar trafik yenmiş görebilirsin...

Kurulum;
MRTG - The MRTG 2.16.1 Linux/Unix Installation Guide
MRTG Kurulumu! ( Trafik Takip Yazılımı ) Sunucunuzu Saniye Saniye İzleyin!

Konu haritSu tarafından (13.05.08 Saat 06:48 AM ) değiştirilmiştir..
  #9 (permalink)  
Alt 14.05.08, 01:24 AM
Atari

Dexigner yardımların için teşekkür ederim.
Problem halledildi

Seçenekler
Stil