| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| WMware Üzerine CentOS 5.1 Kurulumu Hakkında Yardıma İhtiyacım Var. Arkadaşlar öncelikle şunu sormak istiyorum vps server kuracağım wmware workstation üzerine wmware i kurdum yükleyeceğim işletim sistemi hakkında soru sordu linux ü seçtim fakat içerisinde centos yok redhat linux var birde redhat linux ün sürümleri var sanırım redhat linux ten birini seçeceğim fakat hangisini seçeceğim 2. sorum centos 5.1 i kurup plesk yükleyeceğim fakat 8 adet ip adresim var bu 8 adet ip adresimi centos a nasıl tanımlayacağım? 3. sorum centos 5.1 i kuararken server olarak kuracağımdan extra yapacağım işlemler varmı? İlginiz için şimdiden çok teşekkürler. İyi Çalışmalar Dilerim. Saygılarımla. |
|
| ||||
| ||||
|
Hangi işletim sistemi seçeceğiniz tamamen size bağlıdır. Ancak belirtmem gereken bir durum varki; orada hangi işletim sistemini seçerseniz onun CD'sini takmak zorundasınız. Bu yüzden seçeceğiniz işletim sisteminin CD'si mutlaka yanınızda ve hazır olmalı ..8 adet IP adresinizi kurduğunuz bilgisyar üzerinde konsola girerek ekleyebilirsiniz. Öncelikle konsol üzerinde ifconfig yazarak ethernet arayüzünün tag'ini edininiz. Sonrasında; Quote:
CentOS'u kurarken hiçbir ek paketi seçmeyin. WebServer vs. paketleri seçmeden sade bir kurulum yapın. Zaten gereken Apache, MySQL, Php, Zend paketlerini yükleyeceğiniz hosting kontrol paneli otomatik olarak kuracaktır. İyi Çalışmalar, |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |