Site, Server Genel » Makaleler

Adobe Flash Media Server(Interactive, Rights Management, Streaming) Nedir?, Kurulum, Kullanım?

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Makaleler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 03.08.08, 03:21 AM
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1011
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Adobe Flash Media Server(Interactive, Rights Management, Streaming) Nedir?, Kurulum, Kullanım?

Adobe Flash Media Server

Adobe firması tarafından geliştirilen FMS; Sunucu taraflı uygulamalarda sunucu tarafında çalışan zemin yazılımıdır. FMS; sunucu tarafında daima çalışması gereken objeleri çalıştırarak gelen kullanıcılara hizmet veren bir arabirimdir.

FMS sayesinde Streaming Server oluşturabilir;
Bu sayede;
MMS'ye alternatif olarak gerçek zamanlı ses, görüntü yayını yapılabilir,
Kullanıcıların birbirleriyle gerçek zamanlı olarak sesli ve görüntülü olarak iletişim kurabildikleri ortamlar kurulabilir,
Kullanıcı kapasitesini arttırabilir, çeşitli arabirimler sayesinde anlık olarak yayını takip eden kitleyi denetleyebilir ve görebilirsiniz.

FMS sayesinde Sosyal Ortamlar oluşturulabilir;
Bu sayede;
Gerçek zamanlı olarak sohbet, iletişim ve yazışma alanları kurabilir ve yönetebilirsiniz.
Forum, Portal, Web Uygulaması gibi prototipleri Adobe AIR, Adobe Flash üzerinde geliştirerek yayınlayabilirsişniz.

FMS sayesinde uyum problemi yaşamasınız;
Bu sayede;
Web üzerinde yayınlayıp mobil erişimlere kısıtlı olan obje tabanlı sistemlerinizi bu sayede her türlü mobil ortamda yayınlayabilirsiniz,
İstediğiniz programlama diliyle entegre ettiğiniz objelerinizi Windows & Linux kısıtlaması altında girmeden 32 Bit tüm işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz,
Yüksek kalitede görüntü yayınlarını farklı kullanıcılar yada protokoller için farklı tanımlamalar yaparak en iyi performansı alabilirsiniz.
Sisteminizi maksimum %80 oranında Ram hacmiyle meşgul edebilir. Sonrası için özel çözümler üretebilmenizi sağlar.(Cluster vs.)

FMS Kuralım;
-- Kurulumu yapabilmek için öncelikle konsolda root kullanıcısına geçiş yapın.

-- Yükleme dosyasını Adobe FMS CD ortamından veya Adobe - Flash Media Server Products sayfasından yükleyin.

-- FMS'yi kurmak için herhangi bir yere klasörü açıp içine kopyalayın.

-- "tar -xzf FlashMediaServer3.tar.gz" yaparak FMS'yi çıkartalım.

-- "cd FlashMediaServer*" yaparak FMS'yi çıkarttığımız dosyanın içerisine giriş yapalım.

-- Konsol üzerinde Install Bash Scriptini çalıştırabilmek için "./installFMS" komutunu uygulayın.

-- Yükleme sorunsuz biter ise fms'nin olması gerektiği yer /opt/adobe/fms klasörü altıdır. Kontrol ediniz

-- Güvenlik sebebiyle bu path altındaki "fms.ini" dosyasını "nobody" sahipliğinden kurtararak "root:root" ile sahiplik veriniz.

-- Ayrıca eğer siteden indirdiğiniz yada yüklediğiniz sürümün ücretli sürümünü kullanmak istiyorsanız alacağınız Seri numarasını "fms.ini" dosyası içerisine yazmanız gerekiyor. Gerekli satırlar içerisinde mevcuttur.

-- FMS'yi çalıştırmak için "fmsmgr server fms start" komutunu konsolda uygulayın.

Dikkat!: Sunucu üzerinde Yazılımsal Güvenlik Duvarı yada sunucu haricinde Donanımsal Güvenlik Duvarı kullananlar gerekli port izinleri vermeyi unutmamalıdır. Aksi takdirde sunucudan yanıt alamayabilirsiniz.

Ben bildiklerimi yazdım. Sürç-ü lisan ettiysek affola...

Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalışırım. Şimdiden kolay gelsin...
  #2 (permalink)  
Alt 03.08.08, 04:08 AM
Athlon

Tecrübe Puanı: 1
By AzraiL is on a distinguished road
By AzraiL - MSN üzeri Mesaj gönder
Çok Güzel Bir Döküman Olmuş Ellerine Sağlık..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 03.08.08, 04:28 AM
Athlon

Adobenin Sitesinde Direk Link Bulamayabilirsiniz Linux Sunucular İçin Birazcık Araştırma Yaptım
Buyrun Linux Sunucular İçin Direk İndirme Linki : http://evolvinghosting.com/Flashmedia3_Int_Strm_ALP.zip
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #4 (permalink)  
Alt 03.08.08, 04:47 AM
Athlon

./installFMS

ERROR: Your distribution, unknown, is not supported by this
Macromedia Flash Media Server installer

Bu Hatayı Alanlar İçin ;
./installFMS -platformWarnOnly
bu şekil yazmanı yeterlidir...
  #5 (permalink)  
Alt Bugün, 01:03 AM
Atari

Tecrübe Puanı: 0
murad1 is on a distinguished road
Bende bu program ile webcamden canlı yayın yapmak istiyorum vistaya kurdum ama program yok kayıp FlashMediaServer3.exe bide AdobeExtensionManager1.8All programalrını kurdum başka bişi bilmiyorum zaten yardımcı olabilirmisiniz? mrtsntrk@hotmail.com

Seçenekler
Stil