Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

yorumsuz

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 10.01.08, 11:38 AM
Celeron

Tecrübe Puanı: 1
posinetti2000 is on a distinguished road
yorumsuz

başlık biraz ilginç gelebilir. açmış olduğum konular çoğu kişinin karşılaşıpda çözüm elde edemediği konulardır. sizlere basit gelebilir ama çoğu insan bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor benimde başıma gelmiş konulardır ve bir çoğumda sonuca ulaşamamışımdır. bir çok forumda da yazmama ragmen. nedenini soyleyeyim size çünkü insanlar forumlarda rütbe elde etmek için konunun cevabı doğru olmasada post atmatalar ve diğer büyük bir etken bir başka forumdan o konu üzerine yazılmış cevabı kopyala - yapıştır yapmalarıdır.

şimdi soruyorsunuzdur bana bole bir açıklama hissine nerden kapıldınız diye. çoğu forumdada karşılaşmış olduğum sorunları yazdım ve sonuç elde edemedim, biraz sitemkar yazılar yazdım yanlış anlaşıldı. önemli değil. bir laf vardır bilmeyen yokdur , bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diye onun için bilen arkadaşlarımızda var biliyormuş ayağına yatan arkadaşlarda var.

demek istediğim şudur, bu forumda yazmış olduğum bir kaç konu hakkında açıklayıcı,sonuca ulaştırıcı bir cevap almış değilim. sakına bu yazacağımdan kendini tahmin eden arkadaşım yanlış anamasın. yazmış olduğum bir sorunun cevabını vermek istemedi biliyor veya biliyormuş ayağın yatıyor tekrar söylüyorum sakın beni yanliş anlamasın yazmakdaki amaccımda rencide edici bir durum söz konusu değil onu kırmakda değil geröekden biliyor da olabilir. tekrar soyluyorum oda kendince haklı ama açıklayıcı çok bir bilgi yok netdede olsa bile ingilizce rusca vs vs onlarda zaten malum anlayan anlıyor anlamayan saaatlerce bu yazı nediyor diye bakışıp duruyorlar sonuçda tam cevabı vermese bile ufak tefek ip ucları vermesi lazım diye düşünüyorum.

HERKESDEN ÖZÜR DİLERİM. KÖTÜ Bİ NİYETLE YAZMIŞ DEĞİLİM SADECE BİLMİŞ VE BİLİYOR AYANA YATANLARDAN SIKILDIM. ONUN İÇİN HERKES HAKKINI HELAL ETSİN.
ÖZELLİKLE KASTETMİŞ OLDUĞUM ARKADAŞ. TEKRAR TEKRAR ÖZÜR DİLERİM KÖTÜ BİR NİYETİM YOK YAZMAKLA. bende linuxa başlarken birşey bilmiyordum araştıra araştıra birşeyler öğrendim ama bir yerden sonrada karşılaştığınız sorunlarla X arama motoruna başvurduğunuz zman sonuç alamıyorsunuz. yeterli bilgi olmuyor yani.

daha içimi dökmek isterim ama okadarda değil kızarsınız sonra mazallah

tekrar tekrar özür dilerim.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 10.01.08, 01:15 PM
Tickhi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MyBB Turkiye

Tecrübe Puanı: 5
Tickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really niceTickhi is just really nice
Tickhi - MSN üzeri Mesaj gönder Tickhi - YAHOO üzeri Mesaj gönder Tickhi isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
ben burdaki hiç bi yöneticinin kopyala yapıştır yaparak cevap veya konu açtığını düşünmüyorum burdaki herkes birbirinden bilgili kişiler bence yanlış düşünüyorsun.Benimde anlatılan yöntemlerle çözülmeyen sorunlarım oldu ama bi şekilde çözüldü her sistemde aynı yöntemin çalışmasını beklememek lazım bence
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 10.01.08, 01:26 PM
rm -rf

Tecrübe Puanı: 1001
GODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond repute
GODAttach - İCQ üzeri Mesaj gönder
bende bu forumda yeniyim, gozlemlerim dogrultusunda sadece yoneticiler degil forum uyeleride elinden geleni yapiyor bazen kafama takilan fakat cok komplike olmuyan bir soruyu genelde ilgili yoneticiye ozel mesaj olarak gonderiyorum"ki" olasi tartismalarin onune gecebileyim. Forumda onbinlerde uye ve yuzbinlerce mesaj olmamasi ise kayit olmama sebep olan bir diger etken oldu. Netice itibari ile kimse kimsenin soun / sorunlari ile ilgili bilgi vermek zorunda degil burasi bir destek platformu o an musait olan ve foruma goz atan insan / insanlar bildikleri ve yasadiklari dogrultusunda birseyler karaliyor yaziyor. Fakat bilmeyipde ben biliyorum havasi veren biri ya da birileri ilede henuz karsilasmis degilim bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip sozunu unutmamak gerekir.
  #4 (permalink)  
Alt 10.01.08, 05:08 PM
Athlon

Tecrübe Puanı: 12
sakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud of
cpnael forumundan banlandım neden biliyormusunuz sorunu yazıyorsunuz yöneticler msn den bağlan yardımcı olıyım diyor bağlanıyorsunuz benden al serverını diye satış yapmaya çalışıyorlar yada direk açık açık çözüm yazmak yerine server satmaya çalışıyorlar neden böyle yapıyorsunuz siz cpanel.com.tr yi almışsınız bende lisanslı müsteriyim neden yardımcı olmuyorsunuz dedim diye beniş banlıyor, sorunlarımı burda yazıyorum konuya ns imi yönlendirdiğimi yazdığım halde cevap olarak birisi çıkıyor ns ni yönlendir sonra yaz cevap yazıyım gibi bir şey yazıyor ,ben zaten nsmi yönlendirdiğimi yazıyorum cevap falan yok başka konu açıyorum gelen cevap(Hayır 1 kere yeterli ama sanırım o zaman sanıyorum o sunucuda
sunucuda ana domaine ait hesap yok.. Açıp 1 kere ekleyin bakalım ne olacak)diyor
siz ne anladınız bundan daha açık sorunumu anlatıyorum gene cevap yok,belkide konu cevaplandı diye konuya girip okunmuyor.burasıda whm destek bakıyorum öyle yetişemiyecek kadarda konu açılmıyor ,ama cevap yok
  #5 (permalink)  
Alt 10.01.08, 07:52 PM
Fesih BICER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fshbcr

Tecrübe Puanı: 1092
Fesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond repute
Fesih BICER - MSN üzeri Mesaj gönder
Yöneticiler herşeyi bilecek ve her soruya cevap verecek diye bir kaide yok. Ben kendi adıma konuşacak olursam ben amatörüm sadece, burada yazdıklarımla - gerçek mesleğim arasında dağlar kadar fark var. Bu işide her hangi bir kazanç uğruna yapmıyorum. ve buradaki yöneticilerde kazanç için bu işi yapmıyorlar. kazanç için yapsaydık bildiklerimizi burada heba etmezdik.

kopyalama/yapıştırma hakaretini çok haksızca buluyorum. takıldığım noktaları googlede aradığım oluyor. eminimki herkeste böyle yapıyordur. kimse anasından doğar doğmaz linux öğrenmedi. Ama googlede bulduğum bir sorunun cevabını ve dökümanı denemeden etmeden ne işe yaradığını bilmeden, gelecek sorulara cevap veremeyecek olsaydık buraya makale eklemez ve başkalarına yardımcı olma cesaretinde bulunmazdık.

Bü tür kınama yazılarınızda kendinize kapıları kapatıyorsunuz. yani yardımcı olmak isteyenleride yardım etmekten soğutuyorsunuz.
  #6 (permalink)  
Alt 10.01.08, 11:41 PM
Athlon

Tecrübe Puanı: 12
sakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud ofsakkan has much to be proud of
merhaba
evet yöneticler herşeyi bilecek ve cevap vericek diye birşey yok ama lütfen bazı şeylere dikkat edin bazı üyeler sırf sorun çözüyor gözükmek için alakasız cevaplar veriyor,açtığım konuyu okumadan şöyle yap ben ilgilenirim diye, devamı gelmiyor tabi,birisi cevap verdiği için başkasıda ilgilenmiyor,ben isim vermek istemiyorum, lütfen açtığım konulara bakın ,anlaşılsın diye resimlerine kadar koymuşum ,lütfen verilen cevabada bakın nasıl havada kalmış anlarsınız.
Emin olunki bunlar iyi niyetli fikirlerdir,bu görüşlere değer verip hataları düzeltmeniz gerekir,eleştiriye açık olmazsanız,eleştirilere küserseniz,daha iyisini yapmayı nerden öğreniceksinz?

Yardımlarınız için teşekkür ederim

Konu sakkan tarafından (10.01.08 Saat 11:49 PM ) değiştirilmiştir..
  #7 (permalink)  
Alt 10.01.08, 11:46 PM
rm -rf

GODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond reputeGODAttach has a reputation beyond repute
Alıntı:
sakkan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba
evet yöneticler herşeyi bilecek ve cevap vericek diye birşey yok ama lütfen bazı şeylere dikkat edin bazı üyeler sırf sorun çözüyor gözükmek için alakasız cevaplar veriyor,açtığım konuyu okumadan şöyle yap ben ilgilenirim diye, devamı gelmiyor tabi,birisi cevap verdiği için başkasıda ilgilenmiyor,ben isim vermek istemiyorum, lütfen açtığım konulara bakın ,anlaşılsın diye resimlerine kadar koymuşum ,lütfen verilen cevabada bakın nasıl havada kalmış anlarsınız.

Yardımlarınız için teşekkür ederim
Spesifik olarak sorulmus bir sorunun cevapsiz kalmayacagi, en azindan ilgiyi hakettigini unutmamak gerekir bu yuzden sizi takdir ediyorum problemi en acik sekilde anlatarak herkese yardimci olmus oluyorsunuz cunku. Cevap konusunda bazi ayarsizliklarin olmasi zaten muhtemel ama eminim yonetici arkadaslar bunada en kisa zamanda bir cozum ureteceklerdir.
  #8 (permalink)  
Alt 11.01.08, 12:49 PM
Celeron

Tecrübe Puanı: 1
posinetti2000 is on a distinguished road
yazdıklarım yanliş anlaşılmasın sakın demişdim ben herkesi o şekilde davranıyor demedim ama o şekil yapanlar var. sakkan arkadaşımızında sıkıntıları olmuş yazısında ifade ettği gibi yapanlarda var benim başımada gelmiş bir durumdur sakkan arkadaşımızın başına gelen konu bir yerden vps aldım hemde tanınmış bir yer ismini versem şaşırırsınız uzakdan erişim yardımıyla fedora kurduk makineye sonrasında namedi bir türlü çaliştiramadık hatta bu sorunumu burda yazmışdım ve halada sonucunu almış değilim kaldıkı vpsi aldığım yer bile yapamadı benden para aldıkları halde.

gelelim diğer arkadaşın yazdığına madem burası bir forum yardımlaşmak için kuruldu oazman hakkını vericeksin ne demek o ole hiç kimse senin sorununu çözüme kavuşturacak diye bir şey yok demek ne oluyor.

yapacaksan ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyarı terk edeceksin

fazlada uzatmaya gerek yok.
  #9 (permalink)  
Alt 11.01.08, 05:58 PM
Tahsin ALTAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
chown axxxx:axxxx ben

Tecrübe Puanı: 100000
Tahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond repute
Önerilerinizde haklısınız cevap verecek olan her kimse ya doğru cevap vermeli ya da hiç vermemeli. O konuda bende aynı düşüncedeyim sizinle. Bu konuda herkes kendi kendisine sorup ben böyle ediyor muyum diye önlem alması lazım ortalığa çıkıp bu benim veya bu kişi şu bu demenin anlamı yok.

Fakat

Alıntı:
posinetti2000´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gelelim diğer arkadaşın yazdığına madem burası bir forum yardımlaşmak için kuruldu oazman hakkını vericeksin ne demek o ole hiç kimse senin sorununu çözüme kavuşturacak diye bir şey yok demek ne oluyor.

yorumunu yapan arkadaşa şunu demek istiyorum. Yardım forumlarının amacı farklı konumda bulunan kişilerin ortak bir noktada bilgi paylaşımını sağlamaktır. Bu forumları açan arkadaşların amacı bu ortamı sadece sağlamaktır. Yani bu açılışı yapan arkadaşın amacı 7/24 burada birileri soru sorsada cevap versem diye açmamıştır burasını. Veya buraya yönetici olan kişilerin amacı da bu değildir. Kendimden örnek vereyim benim burada yönetici olmamın tek bir sebebi var bilgim ve tecrübelerimi bir kenara bırakın bu siteyi açan arkadaşı tanımam ve siteye düzenli girip denetlemelerde(saçma sapan mesaj var mı? konusunu hatalı yere açan var mı? Birisinin sorunu çözülmüştür Çözüldü başlığı konulmuş mu?) bulunmak. Ayrıca birde belli bir bilgi birikimim olduğu içinde boş vakitlerimde foruma girip günlük 15-20 dk burada sorun yaşan kişilere vakit ayırıp bildiğim konularda cevaplar veriyorum. Bu yönetici olmamı gerekli kılar veya kılmaz bu ayrı bir konu fakat yönetici olan birisinin burada mutlaka cevap verecek diye kaide yok kaideyi bırakalım Bence böyle bir düşünce de olamaz. Yani ya bu siteyi açtıysan destek verin ya da siteyi kapatın tarzında bir düşünce bence hatalı. Çünkü yazımın önceki bölümlerinde de söylediğim gibi siteyi açan arkadaşın amacı yardım isteyenler ile boş vakitlerinde yardım etmek isteyenleri bir ortamda buluşturmak. Bu amacını bir adım öteye taşıyıp kendisi de yardım ediyorsa ne mutlu ona insanlara yardım ediyor diyebiliriz ama neden etmiyorsun diyemeyiz. Bir canlı örnek daha vereyim. BlackCode arkadaşımız kendisi bu forumda yönetici neden bilgi paylaşmıyor neden onu yapmıyorsun neden bu böyle diyebilir miyiz kendisine? Hayır... Neden? Çünkü kendisi bu forumun sistematik bir şekilde çalışması için vbulletin ayarlarını vb. konuları düzenliyor böylece bu yardım isteyen ve yardım etmek isteyen kişilerin bir arada olacağı ortamın olmasını sağlamakla size yardımcı oluyor. Az önce baktığımızda oysa hiç bir kârı yok gibiydi. Ama işi biraz daha irdeleyince kârı olduğunu anlıyoruz.

Yazım biraz karışık olabilir herkesten özür dilerim. Yazıyı ikinci defaya kontrol edecek vaktim de olmadı malesef yazdığım gibi gönderdim. Herkesin görüş ve fikirlerine açığız eleştirin ama asla yermeyin.

Az daha atlıyordum kopyala yapıştır içerikler için şunu diyeyim. Eğer kişinin bir bilgisi yoksa google veya bir başka arama motorundan arama yapıp bulduğu sonuçlardan kendisine mantıklı gelenleri linkleri ile yapıştırabilir bence bir sakıncası olmaz aksine yararı olur belki o kişi bulamamıştır o linki sorun yaşayan kişi bir de orasını değerlendirmiş olur. Ama eğer kişi bunu kendisi yazmış gibi yapıyorsa zaten onu direk raporlayın bizzat kendim silerim iletisini

Saygılarımla
Tahsin ALTAY
  #10 (permalink)  
Alt 11.01.08, 07:07 PM
rm -rf

Alıntı:
posinetti2000´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

fazlada uzatmaya gerek yok.
Insanlarin forum / forumlari kullanma amaci bilgi paylasimi ve ogrenme istedigidir kimse posinetti2000 soru sorucak cevapliyayim dusuncesinde degil. Kisiler insanlarin problemlerine cozum uretmek zorundada degil olusumun amaci bilgi paylasimi sayet bireylerin sorununu 100% cozmek uzere kurulsaydi K.Sozlesmesinde bulunurdu"ki" maalesef yok Bu deveyi gudup gutmeyeceginide insanlar size sormak zorunda degil kimin neyi nasil yapacagini belirtmek ya da sosyal icerikli mesaj vermek yerine oneri sikayet ve nasil duzeltilir uzerine konusulmasi daha mantikli geldi bana ve ben ya da diger forum kullanicilari ya da yoneticileri ya da software gelistiricileri sizinle ozel olarak ilgilenmek zorunda degil verilen cevabi begenmiyorsaniz ilgili yoneticiye "yanlis bilgi" verdi demeniz bile yeterli olacaktir"ki" bunun icinde bir buton vardi herhalde forumlarda. Son olarak biraz objektif yaklastiginizda aslinda sert cikisinizin yersizligini anlayacaginizi umuyorum.
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil