| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Kendi Bilgisayarımı Server Yapmak Merhabalar arkadaşlar kendimi geliştirmek için evimdeki bilgisayarımı server şeklinde ayarlamak istiyorum sizce başlamak için kendi bilgisayarımda çalışmak bana faydalı olurmu yoksa hazır kurulu bir serverdamı kendimi geliştirmeliyim Ubantu Server kurmayı düşünüyorum daha sonrada gerekli ne varsa ögrenip ugrasmak istiyorum Başlangıç için önerileriniz fikirleriniz nedir |
| |||
| bence direk servere tepeden dalma. linuxu kendi makinene kur onda çaliş ilk olarakda mandrake suse benzeri bir dağıtım kur onda biraz ilerle sonra server işine adım at yoksa ben gibi tırmalar durursun. |
| |||
| Evet şu anda birtane makina var ama bende ona cok dalmak istemiyorum mantıklı gelende o gibi geliyor Önerin için teşekkürler. İleride kendi sistemimizi rahat yönetmek için en alt düzeyden başlamak güzel olacak ozaman |
| ||||
| centOS işletim sistemli bir makinan varsa Centos:The Perfect Setup - CentOS 5.0 (32-bit) | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials ve diğerleri için yine aynı sitenin farklı kategorilerinde bilgiler bulabilirsin. Site : HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials | Howtos about Linux and Open Source aşağıda da kullanabileceğin paneller var bunlar da işe yarayacak linkler arasında. ISPConfig : ISPConfig - OpenSource ISP management and Hosting Control Panel H-Sphere : Web hosting control panel server management and administration software Webmin : Webmin kendi makinanda boza boza öğrenmek daha iyi bence. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |