Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

Kendi Bilgisayarımı Server Yapmak

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 11.01.08, 10:25 AM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
aydin is on a distinguished road
Kendi Bilgisayarımı Server Yapmak

Merhabalar arkadaşlar kendimi geliştirmek için evimdeki bilgisayarımı server şeklinde ayarlamak istiyorum sizce başlamak için kendi bilgisayarımda çalışmak bana faydalı olurmu yoksa hazır kurulu bir serverdamı kendimi geliştirmeliyim

Ubantu Server kurmayı düşünüyorum daha sonrada gerekli ne varsa ögrenip ugrasmak istiyorum

Başlangıç için önerileriniz fikirleriniz nedir
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 11.01.08, 12:51 PM
Celeron

Tecrübe Puanı: 1
posinetti2000 is on a distinguished road
bence direk servere tepeden dalma. linuxu kendi makinene kur onda çaliş ilk olarakda mandrake suse benzeri bir dağıtım kur onda biraz ilerle sonra server işine adım at yoksa ben gibi tırmalar durursun.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 11.01.08, 02:09 PM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
aydin is on a distinguished road
Evet şu anda birtane makina var ama bende ona cok dalmak istemiyorum mantıklı gelende o gibi geliyor Önerin için teşekkürler.

İleride kendi sistemimizi rahat yönetmek için en alt düzeyden başlamak güzel olacak ozaman
  #4 (permalink)  
Alt 11.01.08, 05:31 PM
Tahsin ALTAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Administrator

Tecrübe Puanı: 100000
Tahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond repute
bence vps al aylık 30-40 ytl ye (türkiye kaynaklı) 25-30 ytl yurtdışı kaynaklı vps ler bulabilirsin. kendi bilgisayarını bunun için gasp etme. Ama dersen ki ben önce linux öğreneceğim(çünkü linux bilmeden sunucu yönetimi olmaz) o zaman kendi makinene linux kurup öğrenmeye başlayabilirsin. Linux'da oyun hariç herşeyi bulabilirsin oyun da var ama linux oyuncak değildir
  #5 (permalink)  
Alt 11.01.08, 07:01 PM
misc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 21
misc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond reputemisc has a reputation beyond repute
misc - MSN üzeri Mesaj gönder
centOS işletim sistemli bir makinan varsa

Centos:The Perfect Setup - CentOS 5.0 (32-bit) | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

ve diğerleri için yine aynı sitenin farklı kategorilerinde bilgiler bulabilirsin.

Site : HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials | Howtos about Linux and Open Source

aşağıda da kullanabileceğin paneller var bunlar da işe yarayacak linkler arasında.

ISPConfig : ISPConfig - OpenSource ISP management and Hosting Control Panel
H-Sphere : Web hosting control panel server management and administration software
Webmin : Webmin
kendi makinanda boza boza öğrenmek daha iyi bence.

Seçenekler
Stil