Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

VPS aldım, bir kac sorum var

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 26.01.08, 01:00 PM
Sempron

Tecrübe Puanı: 0
neXus is on a distinguished road
VPS aldım, bir kac sorum var

Merhaba, modvps'ten şu özellikler
  • 20 GB Raid Disk Space
  • 300 GB Monthly Data Transfer
  • 512 MB Guaranteed Ram
  • 1 GB Burstable Ram
  • Virtuozzo Power Panel
  • cPanel/WHM w/ Fantastico & RVskin
  • Free WHMAP or CE Billing Software
  • 4 IP Addresses Included
yaklaşık 4 gündür kullanıyorum VPS'i.. 37 adet site var bunların 4 adeti 1400 tekil hit alıyor..diğerlerinin ortalaması 200 civarıdır.. Sorular;
1) Bu vps bu kadar hiti kaldırır mı ?

2) Sitelerden 1 tanesi vbulletin, diğerleri wordpress ve normal html sayfalar.. ziyaretçi sayısının mı yoksa sitenin kullandığı sistemin mi etkisi daha çok ? vbulletin sayfanın tekili 1500 ortalama.. diger 3 hit alan site wordpress..

3) benim yaptığım Hit & PageRank Arttırma - sohbet chat siteleri - HitAlVer.com çok ram kullanıyor gözüküyor..neden olabilir ?

4) Server Load genelde 4 civarı, bugün bi ara 10 oldu.. bu server load'ın fazlası ne yapar ? sanırım veritabanlarına ulaşamıyoruz yüksek olunca ? bu durumda da siteler açılmıyor.. başka etkisi var mı ? max. kaç olmalı ?

5) cpu/mysql/ram kullanımı istatistiğim var şöyle; bu nasıldır ? nasıl yorumlanmalı ? bu işlemci kullanımı site için çok mu ?
nefisyemnefisyemektarifleri.com4.511.880.4 Top Process%CPU 21.0/usr/bin/php Top Process%CPU 18.0[php] Top Process%CPU 13.0/usr/bin/php mysql
2.606.510.0 Top Process%CPU 2.6/usr/sbin/mysqld --basedir/ --datadir/var/lib/mysql --usermysql --pid-file/var/lib/mysql/vps.nxsn.com.pid --skip-external-locking egemoodegemoodle.com2.050.290.3 Top Process%CPU 10.0php -q cron.php
6) işlemci kullanımını azaltmak için neler yapılmalı? hem server için hem site için ?

cevaplar için şimdiden teşekkürler..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 26.01.08, 07:32 PM
Sempron

server load %17lere çıktı
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 26.01.08, 10:09 PM
Onur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
WHM VIP Member

Tecrübe Puanı: 1013
Onur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond repute
Onur - MSN üzeri Mesaj gönder
VPS'in o siteleri kaldırması sitelerin kullandıkları scriptlere göre değişir.
Örnek olarak çok ram kullanıyor dediğiniz site başka sitelerde iframe olarak görünüyor muhtemelen o yüzden çok kaynak kullanıyordur veya kodlamalarında bir hata vardır.
İşlemci kullanımını azaltmak için sunucunuzda sıkı bir optimizasyon işlemi yapabilirsiniz
  #4 (permalink)  
Alt 26.01.08, 11:11 PM
Sempron

evet ram kullanan sitedeki bir resmi bir çok site kullanıyor.. o yüzden olduğunu sonradan farkettim

işlemci kullanımı bugün %20lere çıktı ama en sonunda normale yani 2-3lere düştü. yükselmesinin sebebi vbulletin'in eklentisinin forumda aktif olmayan kullanıcılara mail atmaya çalışması.. üye sayısı da çok olunca çok mail atmaya çalıştı o yüzden işlemci kullanımı iyice arttı..

Seçenekler
Stil