| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| İşlemci, ram şişiyor Kod: /usr/sbin/mysqld --basedir=/ --datadir=/var/lib/mysql --user=mysql --pid-file=/var/lib/mysql/xxxxx.pid --skip-external-locking 2 GB ram var, 1.7GB ı kullanımda, bunu n asıl azaltırız.
__________________ Canver Software :: phpBB3 hizmetleri sitemiz yenilendi | canversoftSEF :: phpBB3 arama motoru optimizasyonu |
| ||||
| Şu an 131 nesne var ama reboot attığım için aşırılık yok.
__________________ Canver Software :: phpBB3 hizmetleri sitemiz yenilendi | canversoftSEF :: phpBB3 arama motoru optimizasyonu |
| ||||
| my.cnf durumu nedir acaba?
__________________ WHMSONIC TÜRKİYE YETKİLİSİ WEB PROGRAMCILARI VE TASARIMCILAR ARANIYOR! ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| ||||
| /usr/sbin/mysqld --basedir=/ --datadir=/var/lib/mysql --user=mysql --pid-file=/var/lib/mysql/server.asyanetwork.com.pid --skip-external-locking bende de bu satır var Cpu %8'lere kadar şişiriyor. Anlık ziyaretçi 100 - 150 arası ancak ama neden bu kadar şişiyor anlamadım ...
__________________ Zıbındırık sitelere kopi pest yapıp çalıp çırpmayın hoster arkadaşlar! Özel Mesaj ve MSN, Yahoo, Gtalk vs. Yoluyla Yardım Edilmez !! |
| ||||
| Alıntı:
|
| ||||
| vb yok phpbb var, mod_rewrite de var, ama dediğim gibi mytop ta sorgu bile yok. my.cnf de sadece bunlar var: Kod: [mysqld] set-variable = max_connections=600 safe-show-database mysql sürekli şişiyor
__________________ Canver Software :: phpBB3 hizmetleri sitemiz yenilendi | canversoftSEF :: phpBB3 arama motoru optimizasyonu Konu ALEXIS tarafından (01.02.08 Saat 01:20 PM ) değiştirilmiştir.. |
| ||||
| tamamen saf bir my.cnf dosyası, sağlam bir optimizasyon gerekiyor..
__________________ WHMSONIC TÜRKİYE YETKİLİSİ WEB PROGRAMCILARI VE TASARIMCILAR ARANIYOR! ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| ||||
| Karnel de sanırım eski bir sürüm: 2.6.9-67.0.1.ELsmp Top: Kod: top - 15:44:38 up 1 day, 18:44, 1 user, load average: 0.26, 1.58, 5.01 Tasks: 122 total, 2 running, 119 sleeping, 0 stopped, 1 zombie Cpu(s): 1.5% us, 0.3% sy, 0.0% ni, 98.1% id, 0.0% wa, 0.0% hi, 0.0% si Mem: 2062832k total, 1799908k used, 262924k free, 11204k buffers Swap: 2031608k total, 71436k used, 1960172k free, 104260k cached Kod: [mysqld] socket = /var/lib/mysql/mysql.sock skip-locking skip-innodb key_buffer = 256M table_cache = 1500 max_connections = 748 query-cache-type = 1 query-cache-size = 32M max_allowed_packet=64M wait_timeout=30 safe-show-database set-variable=local-infile=0 sort_buffer=512K myisam_sort_buffer_size=8M query_cache_limit = 8M thread_cache_size = 128 max_allowed_packet = 32M thread_concurrency=4 [safe_mysqld] err-log=/var/lib/mysql/mysqld.log [mysqldump] quick max_allowed_packet = 16M [mysql] no-auto-rehash [isamchk] key_buffer = 20M sort_buffer_size = 20M read_buffer = 2M write_buffer = 2M [myisamchk] key_buffer = 20M sort_buffer_size = 20M read_buffer = 2M write_buffer = 2M
| ||||
| Linux da ne yaparsanız yapın ram kullanımı azalmaz çünkü linux akıllı bir işletim sistemidir. Sahibi ram'e para verip aldıysa onu full kullanır. 1 programda çalışsa tam kapasite kullanır(işlemi çabuk bitirmek için) 10 tanede çalışsa tam kapasite kullanır. Bu konuda yapabilecek birşey yok malesef. Optimizasyon ve yönlendirmek(belki optimizasyonda yetmez) için bir kaç bilgi daha gerekli. İşlemci modeli: Ram miktarı: Sunucudaki 2 Gb ram tek parça mı 2 tane 1 gb mı? Sunucudaki günlük ve aylık trafik tüketimi: Kullandığınız işletim sistemi ve güncelliği: Kullandığınız kontrol paneli: Bu sorun ne zamandan beri var?(Örnek: xxx sitesini taşıdıktan sonra başladı , son 1 aydır tüm sitelerdeki tüketim(onların hiti) arttı o zamandan beri var, yaptığım şu işlemden sonra başladı gibi...)
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |