Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

CentOS5 ve Gnome

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 20.03.08, 03:36 PM
Atari

Tecrübe Puanı: 0
ByOnes is on a distinguished road
CentOS5 ve Gnome

Merhaba arkadaşlar,
Cpanelin adresinden Cpanel içeren Centos5 i indirdim. VMware üzerinden kurulumunu yaptım ancak ben bu kurulumda Gnomeninde olmazını istiyorum. Yani açılışta siyah ekran yerine grafik ekranıda istiyorum. Kurulum sırasında bileşenler arasından gnomeyi seçtim ancak gene konsolla başladı. Gnomeyi başlatmayı deneyincede vmware ile ilgili driver hatası verdi. İlk kurulumda, gnomenin başlaması için ne yapmam lazım.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 20.03.08, 03:38 PM
sinangunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
php coder olmak vardı..

Tecrübe Puanı: 1072
sinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond reputesinangunay has a reputation beyond repute
Selamlar,

Eğer server olarak kullanmayı düşünüyorsan yapman gereken bir sürü işlem var.
XWindow vs kuracaksın, VNC kuracaksın gibi..

Desktop olarak kullanacaksan zaten doğru sürümü indirince Masaüstü Yöneticileri otomatik olarak geliyor.

WEB PROGRAMCILARI VE TASARIMCILAR ARANIYOR!

-----------------------------------------------------------------------------------------

>> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER <<
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 20.03.08, 03:59 PM
Atari

Şöyle söyliyim merak ettiğim için localde vmware kullanarak server olarak kurucam. Herhangi özel birşey için kullanmıycam. server kurulumunu yaptım aslında onda bir sorun olmadı ama gnomeyi başlatmak isteyince hata aldım ve düzeltemedim. Bu hatayıda sanırım vmware driver ile alakalı çünkü hatada onun ismi geçiyordu. Benim isteğimde ilk kurulumda gnomenin açılması tabi mümkünse.
  #4 (permalink)  
Alt 21.03.08, 10:40 AM
Tahsin ALTAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
chown axxxx:axxxx ben

Tecrübe Puanı: 100000
Tahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond reputeTahsin ALTAY has a reputation beyond repute
linux sunucu uzak masaüstü - Google'da Ara

işinizi görür sanırım
  #5 (permalink)  
Alt 21.03.08, 12:34 PM
Atari

problemimi bugün hallettim.startx komutu çalışmıyordu komut satırında. Meğer kurulumu eksik yapmışım. Teşekkürler

Seçenekler
Stil