Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Atak yapanın söylediğine göre 2000 bot kullanarak yapiyormus atağı ve muhtemelen atağı sunucuda bulunan 22 siteden birine veya birkaçına dağıtarak yapiyor ve makinaya yük getirebilecek phpleri çalıştırıyor. Sunucuda APF var BDF diye bir program kurmus firma(profosyonel yardim aldik) ddos için yapilmis apf ile birlikte çalışan basit bir bashscript çalışıyor bunlarin hiç biri makinayi kitlenmekten
kurtaramadığı için basit bi program yazdik loadi takip ediyor 10 u geçtiği zaman su komutu verip
Kod:
netstat -n -p | grep SYN_REC | awk '{print $5}' | sort -u | awk -F: '{print "/usr/local/sbin/apf -d " $1}' > /home/cpu/DDOS
/home/cpu/DDOS
sleep 2
netstat -n -p | grep SYN_REC | awk '{print $5}' | sort -u | awk -F: '{print "/usr/local/sbin/apf -d " $1}' > /home/cpu/DDOS
/home/cpu/DDOS
sleep 2
/home/cpu/DDOS
sleep 2
/home/cpu/DDOS bu komutlari giriyor. Kodlardanda anlayacağınız gibi netstat ile syn_rec e düsmüs ipleri listeliyor komut satiri olusturup ddos adli dossyaya küçük bir bashscript hazirliyor sonrada ddos dosyasini çalıştırıp kullanıcıları dropluyor. Sistemi kastirmicak bi php ye yönlendirirsem ben kullanicilari sistemi zorluyacağını sanmiyorum. ama bunun disinda mysql makinasi olarak kullandığımız bi makina daha var ayni datacenterda. diğer makinada bir apache portu açarak o makinaya yönlendirebilirim.
Suan için bu çözüm bize zarar getiriyor. Şöyleki saatbasi loadlar 500 lere yükseliyor. neden bu aralıkta yükseldigini bilmiyorum. Ve atağı kesinlikle kesmiyolar. Dolayisiyla arama motoru botlarını sponsorlarimizin ip lerini droplayabiliyor sistem.
Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.