| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| RAID özelliğini kullanmak istiyorum ? Merhaba arkadaşlar ben bir tane HP 470064-629 ML serisinden sunucu aldım ve datacentera gönderdim. (BU LİNKTEKİ SUNUCU) Sunucumda RAİD özelliği bulunmakta, ben bunu kullanarak nasıl sunucumun yedeklerini alırım veya şöyle sorayım ben haftalık yedek almak istiyorum bunu RAID özelliğinide devreye sokrarak nasıl yapabilirim. |
| |||
| Sunucuyu göndermeden önce hardware raid' i ayarlamınız gerekiyordu. Datacenter' ınız ile görüşürseniz ilgilenebilirler. Yalnız işletim sistemini kurup yolladıysanız format atılması gerekebilir. Raid 1 (Miroring): veriyi birden cok diske kopyalayarak guvenligini saglayan, mirroring sayesinde read islemlerini cok hizlandiran fakat write icin birden cok islem gerektigi icin write islemlerini yavaslatan raid yapisi. bir disk bozuldugunda veri diger diskten erisilebilir durumdadir. Raid 0 (Stripping): read islemi performansını hissedilir derecede arttiran fakat data guvenligi saglamayan raid yapisi. yapi icersindeki bir diskte bulunan data bozuldugunda, tum disklerdeki data bozulur. Iki diski tek diskmis gibi gorur. Raid 5: en az uc disk gerektiren, mirroring islemini tum diski mirrorlamak yerine, her diske ait verinin parity check degerini diger disklere yazarak yapan boylece bir diskin fail ettigi durumlarda veriyi yeniden olustrabilen ve raid 1 den daha ucuz olan raid yapisi. Raid bilgileri alıntıdır. Haftalık yedekleri kontrol paneliniz cPanel ise WHM' den rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Fakat tavsiyem, harddisklerinizi eğer sizin için uptime çok önemli değilse, raid 0 yapıp 500 GB sata disk alıp sunucuya backup diski olarak eklettirirseniz çok iyi performans alırsınız.
__________________ From hell 2 heaven.. |
| |||
| Alıntı:
Sunucum bu http://img123.imageshack.us/img123/9691/dsc00646ks6.jpg Sunucudsa 2 tane 146GB lık hardisk var. RAID özelliği kurulurken aktif edildi. Şimdi yedekler kendiliğinden otomatk mi alınıyor yoksa benim mi almam gerekiyor, benim istediğim haftalık olarak düzenli yedek alınması (bunu ben manuel olarakta yapabilirim) siz bana bu sunucuda ne önerirsiniz ve nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? |
| ||||
| Alıntı:
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| |||
| ||||
| Bir sorun öğrenin raid var raid var canım. Bence 1 . ![]()
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| ||||
| Raid1 ise ve işletim sistemi Linux olacaksa software raid kullanın düzenlemesi daha kolay olur.. RAID0 yada RAID5 için kesinlikle hardware raid kullanın Alıntı:
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |