Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

svn kurulum derdi

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 22.05.08, 09:57 AM
ALEXIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
phpBB Türkiye

Tecrübe Puanı: 2
ALEXIS is on a distinguished road
svn kurulum derdi

Bu svn ile ile kafayı yedim, taze kurulan VPS te bu defa svn hiç çalışmadı. Dreamhostun svn yi kullanıyorum ama çoğu zaman DNS yüzünden sorun çıkıyor.

"yum install subversion" der ki:

Kod:
Error: Missing Dependency: perl(URI) >= 1.17 is needed by package subversion

gitim buldum perl-URI-1.35-3.1.noarch.rpm

"rpm -i perl-URI-1.35-3.1.noarch.rpm" der ki:

Kod:
perl(:MODULE_COMPAT_5.8.8) is needed by perl-URI-1.35-3.1.noarch

Araştırdım durdum, perl -v yazıyorum:

Kod:
This is perl, v5.8.8 built for x86_64-linux
Perl güncel, olsun baştan kurdum: "rpm -i perl-5.8.8-5.el4s1_2.i386.rpm"
  #2 (permalink)  
Alt 26.05.08, 06:20 PM
CaLViN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sevgi güçtür.

Tecrübe Puanı: 100000
CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
halen kuramadınız mı ?
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #3 (permalink)  
Alt 26.05.08, 10:58 PM
phpBB Türkiye

Hayır kuramadım. Her yerde aynı şey "yum install subversion", ama bir de çalışsa.
  #4 (permalink)  
Alt 27.08.08, 01:50 AM
Media Servers Projector

Tecrübe Puanı: 1011
haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
haritSu - MSN üzeri Mesaj gönder haritSu - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Uzun bir zaman olmuş ama henüz yeni gördüm;
Çözümü;
wget http://mirror.centos.org/centos/4/os...0-4.noarch.rpm

# rpm -ivh perl-URI-1.30-4.noarch.rpm

# yum install subversion
  #5 (permalink)  
Alt 03.09.08, 05:48 AM
phpBB Türkiye

[root@angelside download]# yum install mod_dav_svn
Setting up Install Process
Setting up repositories
http://centos.karan.org/el4/extras/s...ta/repomd.xml: [Errno 12] Timeout: <urlopen error timed out>
Trying other mirror.
Cannot open/read repomd.xml file for repository: kbs-CentOS-Extras
failure: repodata/repomd.xml from kbs-CentOS-Extras: [Errno 256] No more mirrors to try.
Error: failure: repodata/repomd.xml from kbs-CentOS-Extras: [Errno 256] No more mirrors to try.

Çok uğraştım, cpanel forumları, wikileri, pek çok yazı ve yöntem denedimk, hepsinde çakıldım. Ancak işin garip tarafı, wmvare ile kurduğum centos ta 3 komut ile kurmuştum ve çalıştırmıştım svn deposunu, ancak o makine de cpanel yok, apache+php+mysql i de manuel kurmuştum. Başka bir forumda cpanel den kaynaklandığını söylemişlerdir, dinlemedim yine uğraştım, olmadı.

Şu an dreamhostumdaki hesabımda SVN kullanıyorum, böyle kolaylık görmedim. Keşke cpanelde de SVN yönetimi gibi bir modül olsa.
  #6 (permalink)  
Alt 03.09.08, 11:18 AM
baracuda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SysAdmin

Tecrübe Puanı: 1021
baracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond repute
Kod:
perl(:MODULE_COMPAT_5.8.8) is needed by perl-URI-1.35-3.1.noarch

Derki, noarch modülü için Module_compat_5.8.8 versiyonunun bulunması gerekli sunucunuzda.

Saygılar.
  #7 (permalink)  
Alt 03.09.08, 12:13 PM
Media Servers Projector

haritSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond reputeharitSu has a reputation beyond repute
Debian kullanırsan böyle sorunlar yaşamazsın Debian üzerindeki "aptitude", Centos üzerindeki "yum"a bin basar

Ne kadar bağımlılık varsa hepsini çeker

--
Alexis en son yazdığımı gördün mü? Onu bir dene istersen. Senin aldığın aynı hatayı alıyordum. Kurdum oldu
  #8 (permalink)  
Alt 03.09.08, 10:36 PM
phpBB Türkiye

haritSu tüm yazılarını gördüm, iş "yum install subversion" ile bitmiyor, apache modülü olan mod_dav_svn de gerekli, ve o da yum ile kurulabiliyor normalde, ancak centos+cpanel olan sunucuda mod_dav_svn yum ile kurulamıyor, apache ile ilgili tuhaf hatalar veriyor.

Alıntı:
Error: Missing Dependency: httpd-mmn = 20020903 is needed by package mod_dav_svn
Bir sürü konum var, sonuç olarak cpanel ile kurulan apache de işlemiyor gibi birşey.

svn kuracak olan yardımsever veya ücretli ?

SVN deposu kurulumu

Bıraktım bu işin peşini, DreamHost kullanıyorum, 2 tık SVN açıyorum

Ancak önemle hatırlatırım, wmvare ye sıfırdan kurduğum centos ta çok kolayca çalıştırdım, apacheyi kendim derlemiştim. 2 yum komutu oldu bitti.
  #9 (permalink)  
Alt 04.09.08, 07:33 AM
Media Servers Projector

Alıntı:
ALEXIS´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
haritSu tüm yazılarını gördüm, iş "yum install subversion" ile bitmiyor, apache modülü olan mod_dav_svn de gerekli, ve o da yum ile kurulabiliyor normalde, ancak centos+cpanel olan sunucuda mod_dav_svn yum ile kurulamıyor, apache ile ilgili tuhaf hatalar veriyor.
yum install subversion ile kurulmadığını bende biliyorum. Benim bahsettğim sadece checkout edebilmek içindi. Yukarıda verdiğim RPM dosyasını kurabildiysen o senin işini görür.

SVN Repository oluşturma kısmına gelince; orada ancak cPanel içerisindeki Apache üzerinde değişiklik yaparsan kurabilirsin. a2enmod adlı yazılım ile mod_dav'ı öncelikle enable duruma getirmen gerekiyor. Ancak öncesinde Apache2'ye uyumlu mod_dav paketini kurman gerekiyor. Eğer mod_dav'ı sorunsuz kurmak istiyorsan cPanel kullanma.

Debian yada Ubuntu kullanırsan sorunsuz bir şekilde sadece 2 dakikada Svn + Websvn + Trac kuracağını söyleyebilirim sana
Eğer cPanel kullanılan bir sunucun varsa; onun içerisinde sadece ubuntuyu çalıştıran VirtualBox yazılımıyla bir işletim sistemi kur. Alt alan adlarından birini o virtualbox'a verdiğin IP adresine yönlendir. Böylelikle cPanel kurulu sunucu içerisinde Ubuntu server yada Debian ile kendi Svn sunucunu sorunsuz kullanabilirsin.

Saygılar.
  #10 (permalink)  
Alt 04.09.08, 03:44 PM
Athlon

Tecrübe Puanı: 1
By AzraiL is on a distinguished road
By AzraiL - MSN üzeri Mesaj gönder
centos 5.2 dede aynı sıkıntı yaşıyorum
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil