| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
| |||
| |||
| Server Degişikligi Yardım
Arkadaşlar meraba benim forum sitem var yedegimde baya büyük kullandıgım sunucu windows pleskten yedek alamıyorum kilitleniyor makina her neyse bunu bi şekilde taşımayı düşünüyorum tabi yardım ederseniz Linux sunucuya taşımak istiyorum yedek olayını şöyle düşündüm sunucuya uzak masaüstünden baglandım data base adını arattım uzak masaüstünden databaseyi şu dizinde buldu C:\ProgramFiles\SWsoft\Plesk\Databases\MySQL\Data\ dbadı klasör halinde klasörün içerisinde smf ile ilgili database bilgileri mevcut ![]() Bu klasörün içindekileri zipleyerek bu yedegi ssh ile linux makinaya yüklememiz mümkünmü SSH'den veri tabanı yüklemek ve indirmek linkteki örnekte oldugu gibi görüşlerinizi sunarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler |
|
| |||
| |||
|
Merhaba, Ben olsam; Plesk sunucumdaki Phpmyadmin' den database yediğimi alır, yeni sunucumda sıfırdan SMF yükler, Big Dump ile veritabanı yedeğimi restore eder; eğer forum üzerinde kurulu tema varsa (Windowstan linux e geçmiş olduğunuz için dosya yolları değişecektir.) temamı taşır, admin panelimden ayarlamaları yapar idim.. (Dosya yolları, mail ayarlamaları)
__________________ From hell 2 heaven.. |
|
| |||
| |||
|
Arkadaslar yedegi bir şekilde sunucuma attım putty ile yedek yukleme komututu verdim benden şifre istedi şifreye database şifresini yazdım su sekilde bir hata aldım ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'dbadı'@'localhost' (using password: YES) |
|
| ||||
| ||||
|
Database şifresini kabul etmemiş.Tekrar kontrol edin.
|
|
| ||||
| ||||
|
Klasördeki tüm dosyaları zipleyip taşımak istediğiniz sunucuya gönderdikten sonra mysql sunucusunu resetlerseniz problem düzelecektir. Öncelikle yeni sunucuda bu bilgilere uygun veritabanı açın, içerisindekileri silin ve bu sunucudaki tüm dosyaları oraya kopyalayın, olay bu kadar
__________________ ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
|
| |||
| |||
|
Arkadaşlar yaptım en sonunda kısaca anlatayım smf forumu sil baştan kurdum yani eski ftp deki dosyaları kopyalamadım sonra plesk panelden yedek aldım yedegim 200 mb SSH'den veri tabanı yüklemek ve indirmek bu konudaki yedek yükleme işlemini harfiyen yaptım sorunsuz tertemiz bir yedek yükledim hepinize teşekkürler başka sitelerde konu açtım windows tan linuxa taşıyamassın gibi cevap lar aldım ama taşınıyormuş hepinize teşekkürler
Son Düzenleme: Eros; Tarih / Saat: 07.06.08 06:47. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |