| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
|
Merhaba; Kendi vps mde ki sitelere dün geceden beri ulaşamıyorum ssh a ulaşıyorum ping de alıyo kendi panelimede biraz geç olsada ulaşabiliyorum ama sitelere erişim olmuyor cpu 300 400 lerde geziyo ram kullanımı %95 lerde ![]() ssh da netstat -np | grep SYN_RECV | awk '{print $5}' | cut -d. -f1-4 | cut -d: -f1 | sort -n | uniq -c | sort -n komutunu yazdığımda 40 77.92.148.84 ip çıkıyor gece bununla birlikte başka bir ip daha vardı ama onu banlayınca kayboldu bunuda banlıyorum ama olmuyo Lütfen yardım edin |
|
| ||||
| ||||
|
Paneliniz Nedir? httpd ve named servislerini restartladınızmı? Yada makineye reboot yapın. APF yad abenzeri bir yazılımsal firewall kurarark saldırı varsa kesebilirsiniz
__________________ RizeHostinG Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri www.rizehosting.com.tr Yardım Almak İçin Lütfen MSN Adresimi Eklemeyiniz. Forumda Sorarsanız Hem Cevabı Alırsınız, Hemde Konu Hakkında Bilmedikleri/Fikri Olmayanların İşine Yarar. |
|
| |||
| |||
|
cpanel/ whm panel.reboot attım ama olmuyo kendine gelmiyo cpu oranı şuan 330 larda ramda %95 lerde.apf kurulu değil sanırsam |
|
| ||||
| ||||
|
APF kurulumunu yap. en sağlıklısı bu olur şu aşamada. APF KURULUMU
__________________ RizeHostinG Web Tasarım ve Hosting Hizmetleri www.rizehosting.com.tr Yardım Almak İçin Lütfen MSN Adresimi Eklemeyiniz. Forumda Sorarsanız Hem Cevabı Alırsınız, Hemde Konu Hakkında Bilmedikleri/Fikri Olmayanların İşine Yarar. |
|
| ||||
| ||||
|
top -c ile bakın bu kadar kastıran bir saldırı yada rootkit gibi zararlı üniteye yakalanmış olabilirsiniz aynı zamanda ps aux ile işlemlerin detaylı olarak nekadar cpu ve ram kullandığını görebilirsiniz, phpsuexec kurarsanız ps aux komutunun çıktılarında gidilen dosyanın tam yolunu bulabilirsiniz. Aynı zamanda apf ile gerekli portlar haricinde diğer portları kapatmanızda sonurunu çözebilir. Ama öncelikle tam olarak sorunun ne olduğunu anlamanız gerekir, bi çok konu cpu ve ram kullanım sorununa neden olabilir. Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| |||
| |||
|
apf kurulumunu yapıyorum şuan inş. yanlışlık yapmam |
|
| |||
| |||
|
şuan ssh a bile ulaşamıyorum offfff |
|
| ||||
| ||||
|
Datacenter'a söyle resetlesinler.
|
| |||
| |||
|
yok olmuyo onlarda reboot atıyor ama olmuyo şuan cpu 400 ü aştı
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |