Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

ixndir sorunu

http://forum.whmdestek.com/

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel » Soru ve Cevaplar

Türkiye' nin Webmaster Sitesi
Webmaster Araçları, Bilgi ve hizmet alışverişi
Webmaster.com.TR
Reklam Alın!
Günlük 5k tekil ve üzeri sitelerinize reklam!
Fixreklam
Firma tanıtımı!
Firmanızın reklamını hemen yapın!
Reklamlar

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.07.08, 22:16
Atari

Tecrübe Puanı: 0
turker is on a distinguished road
Thumbs down ixndir sorunu

Selam arkadaşlar,bir sorum olacak.

Blueshost firmasından host paketim var ve de bir sorunum.
bu hosta bağlı 1-2 alanadım var.Alanadımı geçenlerde google da aradım ve çıkan seçeneklerde
Kod:
http://www.ornek.com/~ixndirco/ 
diye birşey gördüm.

Fakat bende ~ixndirco diye mevcut bir klasör falan yok.Bu linki tıkladığımda karşıma dosya yukleme servisi çıkıyor.

örnekbakın mesela bu linkteki gibi)
Kod:
6pak.biz/~ixndirco/files.php
bende açılan sayfa da yazan adresi (yani
Kod:
www.ixndir.com
u) çağırdığımda bu siteninde Bluehost firmasında barındığını gördüm.

Alıntı:
WHOIS - ixndir.com

Registrar: FASTDOMAIN, INC.
Status: clientTransferProhibited
Dates: Created 20-apr-2008 Updated 20-apr-2008 Expires 20-apr-2009
DNS Servers: NS1.BLUEHOST.COM NS2.BLUEHOST.COM
aynı sunucudayız sanırım.Ve bu sadece benim alanadımda değil bu sunucuda barınan diğer alan adlarında da aynı şekilde oluyor.

Ve hatta Bluehost'un kendisinde dahi öyle
bakınız
Kod:
http://www.bluehost.com/~ixndirco/
Ve yine google da ~ixndirco diye arama yaptığımda hack siteleri falan çıkıyor.

Bu sorunumu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 08.07.08, 23:36
Onur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SysAdmin

Tecrübe Puanı: 1013
Onur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond reputeOnur has a reputation beyond repute
Onur - MSN üzeri Mesaj gönder
cPanel kullanıcı adınız ixndirco ise bu giriş yöntemi gayet normal.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 08.07.08, 23:40
Atari

Alıntı:
Onur yazmış Mesajı göster
cPanel kullanıcı adınız ixndirco ise bu giriş yöntemi gayet normal.
Değil sayın hocam.
~ixndirco ile alakalı birşeyimde yok
Alt 09.07.08, 00:02
Athlon

Tecrübe Puanı: 1
Crime is on a distinguished road
Alıntı:
turker yazmış Mesajı göster
Değil sayın hocam.
~ixndirco ile alakalı birşeyimde yok
Onur Bey Mesajında ( ~ixndirco yazan yere kullanıcı adınızı) , (ixndir.com yazan uyerlere alan adını yazmanız gerektiğini soyluyor.Sanırım ). Saygılarla.
Alt 09.07.08, 00:11
Atari

Sayın Crime kullanıcı adım ixndirco değil.

Ama mesela www.alanadım.com/~kullanıcıadım ı yazdığımda dediğiniz gibi sayfam açılıyor.
Alt 09.07.08, 10:58
baracuda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SysAdmin

Tecrübe Puanı: 2021
baracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond repute
normalde bu işlem ipadresi/~kullanıcı adı/ şeklinde yazıldığında domain yönlenmeden sitelerin içeriklerinin görüntülenmesine izin vermek içindir. Fakat profesyonel firmaların çoğu bu bölümü güvenlik sebebiyle kapatır.

Sizin durumunuzda bundan kaynaklanıyor. Sonuç itibarıyle belirttiğiniz size ait olmayan site ve sizin siteniz aynı sunucuda ve shared ip üzerinde bulunuyorsunuz bu sebeple ister örn. 91.91.91.91/~ixndirco/ yazılsın isterse abc.com.tr/~ixndirco/ yazılsın farketmez aynı sayfa açılacaktır. Burda önemli olan kısım ~ işaretinden önce olan bölüm değildir, ~ işaretinden sonraki kısımdır. ~ işaretinden önceki kısımda sadece hangi makinaya gitmesi gerektiğini anlayacaktır explorer ~ işaretinden sonra ise ~işaretiyle tanımlanmış olan işlem değerinin ne olduğunu öğrenip buna göre işlem yapacaktır.

Bir basit örnek. aynı şekilde sizinde domain isminizin abc.com.tr kullanıcı adınızın abccomtr olduğunu var sayıyorum, sizde sunucu ipiniz/~abccomtr olarak sayfalarınızı görüntületebilirsiniz yada http://www.bluehost.com/~abccomtr/ den sayfanızı görüntületebilirsiniz.

Belirttiğim gibi bir çok profesyonel firma bu işlemi otomatik olarak yasaklar. Çünki hem çok başağrıtıcıdır hemde domain yönelndirmeden hostingi görüntülemek güvenlik sıkıntısına sebep olabilir.

Saygılar.
Alt 09.07.08, 11:39
Atari

Bilgi için çok teşekkürler.
Peki benim bunu engellemek için yapabileceğim birşey varmıdır acaba?
ya da ne yapmalıyım.
Alt 09.07.08, 11:46
baracuda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SysAdmin

Tecrübe Puanı: 2021
baracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond reputebaracuda has a reputation beyond repute
Bunu sunucu sahibiniz, yani host firmanız cpaneldeki tweak settings bölümünden kapatabilir.

Saygılar.
Alt 09.07.08, 12:11
Atari

Sayın baracuda
Firmaya mail atayım fakat neyi kapatmalarını söylemem gerekiyor.

(hostta izin verilen birkaç özellik var mesela SSH erişimi ve php.ini düzenleyebilme gibi bunlar aracılığıyla benim yapabileceğim birşey olabilir mi? ) Teşekkürler.
Alt 09.07.08, 14:15
CaLViN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sevgi güçtür.

Tecrübe Puanı: 100000
CaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond reputeCaLViN has a reputation beyond repute
WHM >> Security Center >> Apache mod_userdir Tweak

Aktif konuma getirmeleri gerekiyor.
2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir.
3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir.

Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle..
Sevgiler..
The Platform.

Seçenekler
Stil