| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
| nameserver oluşturma
arkadaşlar konu hakkında hiç bir bilgim yok. forumda arattım ama sonuç çıkaramadım. bilen arkadaşlar whm panelde kendi nameserver imi nasıl oluşturacağımı anlatabilirmi? kendi domainim vardı. ihs den aldım. o domainle kaydoldum hostgator a. reseller paketi satın aldım. versiyon WHM 11.23.2 cPanel 11.23.3-S25971 CENTOS Enterprise 4.6 i686 on standard - WHM X v3.1.0 şimdiden teşekkürler. |
|
| ||||
| ||||
|
Bunu cpanelden değilde, ihs den yaptırmanız gerekir. ihs ye örneğin ns1.domainadim.com 91.91.91.91 ns2.domainadim.com 91.91.91.92 şeklinde name server oluşturun demeniz gerekir, ardından domainlerinizi dnslerinize yönlendirebilirsiniz. Saygılar.
__________________ Bir kişinin ki yardımcısı Allah ola, Var kıyas eyle ol ne şah ola!. |
|
| |||
| |||
|
domain inmi aldığım yer yapacak yani öylemi.
|
|
| |||
| |||
|
öğrenmek için soruyorum. ihs bu değişikliği yaptıktan sonra benim ne yapmam gerekir? reseller paketini aldığım yerde yani. |
|
| |||
| |||
|
ihs den nameserver i oluşturdum. peki şimdi whm panelde ne yapmam gerekiyor. yeni domain eklerken dns server olarak hosting şirketinin kendi dns server adresleri çıkıyor. kendi adresim nasıl çıkacak orda. flood gibi oldu ama acele olduğu için yazıyorum. |
|
| |||
| |||
|
arkadaşlar kusura bakmayın ama şu işlemlerin resimli anlatımı olması gerekmezmi forumda. inanın çıldırıcam. hiç bir yerde bulamadım. whmdestek forumunu görünce sevindim ama burda da yok anlatım.
|
|
| ||||
| ||||
|
Resimli anlatım gerektiren bir durum söz konusu değil. Nameserver domain panelinden oluşturulur. Domaini aldığınız yerden destek isteyiniz.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
nameserver i oluşturdum kardeş. whm panelde yeni açacağım hesaplar için bu adresleri nasıl tanımlayacağım.? şimdi yeni bir hesap açıyorum whm panelde. name server lar firmanın kendi dnsleri olarak geliyor. o dns leri kendiminkilerle nasıl değiştireceğim. onu öğrenmek istedim. |
|
| ||||
| ||||
|
ihs'den oluşturttuğun ns leri host firmana vereceksin. Onlar sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda roottan, whm meniz için işlem yapacaklar...
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |