| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Hdd nasıl bu kadar dolu oluyor şimdi diyiceksiniz ne sournlu herifsin sen ama ne yapim soruyom özelden birine soracağıma buraya yazayım daha sonra başkasının başına gelirse veridğiniz cevaplarla sorunlarını hallederler ![]() Quota modification dan bakıyom en altta Total Space Used 4276 M olarak görünüyor Server Information>Current Disk Usage bölümden baktığımda Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/sda1 70G 53G 14G 80% / böle çıkıyor nedir bu işin aslı hocalarım ![]() |
| ||||
| siteler dışında sunucuya çektiğin dosyalardan olabilirmi whm deki sadece siteler için çünkü(ben öyle biliyorum) |
| ||||
| du komutu ile hangi dosya/klasör ana dizinde ne kadar yer kaplıyor bakabilir misiniz? Ona göre anormal bir değer görürsek bilgi verelim..
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| |||
| du komutunu veridğimde hızlıca dosyalar geçti ve en sonda olan kısmı yazayım 700 ./installd/perl587installer/perl-5.8.7/utils 600 ./installd/perl587installer/perl-5.8.7/hints 52 ./installd/perl587installer/perl-5.8.7/epoc 99912 ./installd/perl587installer/perl-5.8.7 28 ./installd/perl587installer/installscripts 112188 ./installd/perl587installer 205712 ./installd 16 ./.gnupg 10858480 burası en son kısmı yeterlimi acaba size ? |
| ||||
| yok yeterli değil ana dizinlerin olduğu yeri görmem lazım..du / du /home du /tmp bunların outputları nedir?
__________________ KROYUM AMMA SİSTEM BİLGİSİ BENDE KAMYON ÇEKER 10-20 TON, GÖNLÜM ÇEKER PARİS HİLTON RAHMETLİ DE HACKLERDİ TEK RAKİBİM SUN MICROSYSTEMS SOLLAMA BENİ, FORMATLARIM SENİ HAZİRAN AYININ 2SİNE KADAR SINAVLAR NEDENİYLE YOKUM YARDIMCI OLAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| |||
| du / da çıkan sonuç 92107214 du /home da çıkan sonuç 17416456 du /tmp nin 1308 ayrıca du / dediğimde birden çok kernel sürümü var yum update komutunu veridğimde bir kernel sürümü var onu yüklemelimiyim yüklesemde reboot yapamam 113 günük uptime var ![]() |
| ||||
| hiçbir şey yüklemene gerek yok. herşey normal görünüyor tmp'de ama home dizininde şişkinlik var... /home partition'daki dosyalarını incelemeni tavsiye ederim. Genelde saçma sapan corexxx dosyaları görürsen ram veya sistem bozuk demektir.
| |||
| nasıl rahatlatabilirim logları nasıl silerim silmelimiim daha dorusu biraz daha yardıma ihtiyacım var ![]() |
| ||||
| gereksiz logları elbette düzenli olarak silmelisiniz. /var/log/ dizini altındaki herşeyi silin ama bunun hdd'i çok çok rahatlatacağını sanmıyorum log dediğimiz 2-3-4-5 mb dosyalar ![]()
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |