| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| ||||
| ||||
|
Merhaba, Hollanda lokasyonlu bir VPS'den türkiye / istanbul lokasyonlu bir VPS'ye taşındım 3 gün önce. Taşıma işleminden sonra hemen dns IP'lerini değiştirdim isimtescil'den ve hostçudan vps'mi silmesini istedim. Ertesi gün eski vps silindi. Sık sık cmd'den sitelere ping atıp IP adresi vs. değişti mi diye kontrol ediyordum ve bende yeni IP'lerin görünmesi, dns'lerin oturması 1 gün sürdü, ondan önce OpenDNS ile giriyordum. Sitelerden birinde hit 10k'dan 4k'ya düştü, başta endişelenmedim normal bir durum diye ve bekledim, fakat 4. gün olmasına rağmen hitlerde bir yükselme yok, 9k'dan düşmeyen site 4k'ya zor çıkar oldu. Code: 31 Jan, Sun 10,569 1 Feb, Mon 10,472 2 Feb, Tue 4,772 3 Feb, Wed 4,866 4 Feb, Thu 4,392 5 Feb, Fri 4,476 2. günün sonunda WHM'den girip "Edit DNS zone" dedim ve bu sorunlu sitenin domainini seçip kontrol ettim, nerdeyse tüm IP adresleri doğruydu fakat bir yerde eski sunucunun IP adresi bulunuyordu hala. Onu da düzelttim ve kaydettim. 3. günün sonunda da durum değişmeyince hostçuya danıştım, sağolsun kontrol etti bir hata olduğunu söyleyip düzeltti. Rapor burada Hostçu ile bu rapora ilk baktığımızda kırmızı ile belirtilmiş bir uyarı vardı, ne olduğunu tam hatırlamıyorum ama IP adresleri uyuşmaması gibi birşeydi heralde, ingilizce olduğu için aklımda o kadar kaldı. Düzelttiğimiz şey de oydu. Sizce yapabileceğim başka birşey var mı? Yoksa zamanla eski haline döner mi? Çok düşündürüyor bu beni |
|
| ||||
| ||||
| DNS ayarlarınızda bir sorun yok. Bu hit düşmesi şansa kalmış bir olay genelde oluyor. Aynı şekilde içerik girmeye devam edin,tekrar yükselecektir diyorum.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak icin özel mesaj ile iletisime gecmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak icin forum sayfalarimizi kullanmaniz ayni sorunu yasayan diger üyelerin cevaplara en kisa sürede ulasabilmesi ve sizlere yardimci olmak isteyen bizlerin ve diger üyelerimizin zaman kazanmalari acisindan cok önemlidir. 3.)Forumlarimizda sorunlarinizi anlatirken mümkün oldugunca cok detay vermeniz en kisa sürede sorununuza cözüm bulmaniz acisindan mühimdir. Daha cok ögrenmek ve ögretmek dilegiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
|
| |||
| |||
|
Belki de saldırı vardı Şakaydı Calvine katılıyorum
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |