| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| Sunucu İşlemci Seçimi Merhabalar. Şuan kullandığım sunucu Dual Xeon 2.4 - 4 GB Ecc ram. Amerika lokasyonlu. Sunucu isteklerimi karşılamamakta. Aynı fiyata Core2Duo E6600 - 4 GB DDR2 Ram. Almanya lokasyonlu bir sunucu var. Acaba C2D işlemcili olan sunucuya geçmem fark olur mu acaba? İki işlemci arasındaki farklar nelerdir acaba? Şimdiden teşekkürler. |
| |||
| C2D nin masaüstü işlemci olduğunu ve bunu her seferinde dile getirdiğinizi biliyorum. Benim de tereddütlerim olduğu için bu konuyu açma gereği duydum. Sanıyorum 2.4 HT olarak dual. Cache olarak 512 kb. Ki yapılan işler için önbelleğin gerekli olduğu kanısındayım. Bazı arkadaşlarıma sorduğum zaman, C2D 'yi sorunsuz olarak kullanabileceğimi söylemişlerdi. Sizin düşüncenizin de aynı doğrultuda olması sevindirdi açıkcası. |
| ||||
| Alıntı:
eski nesil xeon olan 2.4 den iyidir sadece bunu kastettim. oysa bir 2.8 in yanına bile yaklaşamayacağı kanısındayım. -- evet her fırsatta core2 lerin desktop işlemcileri olduğunu söylüyorum çünkü bu konuda büyük bir yanlış anlaşılma var;core2 işlemcileri çok performanslı sunucu işlemcileri olarak gören aşırı derecede insan var.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| ||||
| xeon 2.4 ne iğrenç bir işlemci ya ![]()
__________________ WHMSONIC TÜRKİYE YETKİLİSİ WEB PROGRAMCILARI VE TASARIMCILAR ARANIYOR! ----------------------------------------------------------------------------------------- >> LÜTFEN ÜCRETSİZ DESTEK TALEP ETMEK İÇİN MSN ADRESLERİMİZİ EKLEMEYİNİZ. HER TÜRLÜ ÜCRETSİZ DESTEK İÇİN FORUMLARIMIZI KULLANINIZ. TEŞEKKÜRLER << |
| |||
| Xeon, Intel'in sunucular için piyasaya sürdüğü 32 bit'lik işlemcidir. Core2duo işlemciler ise masaüstü platform için üretilmiş bir işlemcidir. Bence karşılaştırmak yanlış olur. Çünkü aynı kulvarlarda olamazlar. |
| ||||
| Alıntı:
tamamen katılıyorum. lakin fikirlerimiz şurada kesişiyor Alıntı:
yeni core2 ler ile yarışamaz. şimdi 10 sene sonra quad25core78 bir işlemci çıkarsa gene biz xeon iyidir o sunucu işlemcisidir mi diyeceğiz. tabiki hayır ![]() tekrarlamak istiyorum. core2 sunucu işlemcisi bazında xeon2.4 ile karşılaştırıldığı zaman daha iyidir. ama bu core2 nin çok iyi bir sunucu işlemcisi olduğu anlamına gelmemelidir.
__________________ 1.)Lütfen destek talebinde bulunmak için msn messenger üzerinden iletişime geçmeyiniz. 2.)Ücretsiz destek almak için forum sayfalarımızı kullanmanız aynı sorunu yaşayan diğer üyelerin cevaplara en kısa sürede ulaşabilmesi ve sizlere yardımcı olmak isteyen bizlerin ve diğer üyelerimizin zaman kazanmaları açısından çok önemlidir. 3.)Forumlarımızda sorunlarınızı anlatırken mümkün olduğunca çok detay vermeniz en kısa sürede sorununuza çözüm bulmanız açısından mühimdir. Daha çok öğrenmek ve öğretmek dileğiyle.. Sevgiler.. The Platform. |
| |||
| Sanırım beni yanlış anladın. xeon : http://www.intel.com/cd/products/ser...eon/359835.htm core2duo : http://www.intel.com/cd/products/ser...duo/359856.htm ayrı platformların cpu sunu aynı platformda degerlendirmek yanlış olur. |
| ||||
| Alıntı:
tabiki kesinlikle doğru. lakin her halükarda xeon serisinin ilk modellerinden olan 2.4 core2 lerle yarışamaz.
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |