Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel

2 adet sunucum var yardım edin...

Geri git   WHM cPanel Destek Platformu » Site, Sunucu Sorunlarınız ve Çözümleri » Site, Server Genel
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 05.01.08, 09:53 PM
Banned

Tecrübe Puanı: 0
b1kerboy is on a distinguished road
2 adet sunucum var yardım edin...

2 farklı firmada 1 er adet sunucum var... bir tanesinde sıkıstırdıgım bir tar.gz dosyasını digerine almam gerekiyor... bunu nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #2 (permalink)  
Alt 05.01.08, 10:07 PM
Fesih BICER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
fshbcr

Tecrübe Puanı: 1092
Fesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond reputeFesih BICER has a reputation beyond repute
Fesih BICER - MSN üzeri Mesaj gönder
scp dosya.tar.gz hedef_ip_adsesi:/hedef_klolasör

ör:

scp dosya.tar.gz 62.68.212.34:/home/netlojik
scp -r dosya* 62.68.212.34:/home/netlojik
  #3 (permalink)  
Alt 05.01.08, 11:35 PM
Banned

yardımın için çok teşekkür ederim... ben sadece 1 tane klasörü taşıdım... ama taşıdıgım klasörü bulamadım :S

cevap bekliyorum...

-------------------------------------------------------------------------------------

birde bu makinelerden host domain nasıl acacaz...
madde şeklinde ne yapmam gerektiğini kısaca anlatırsanız sevinirim...ugrastım ama bir türlü yapamadım

Konu b1kerboy tarafından (06.01.08 Saat 11:45 AM ) değiştirilmiştir..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
  #4 (permalink)  
Alt 06.01.08, 12:03 PM
Atari

axzel is on a distinguished road
Alıntı:
b1kerboy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yardımın için çok teşekkür ederim... ben sadece 1 tane klasörü taşıdım... ama taşıdıgım klasörü bulamadım :S

cevap bekliyorum...

-------------------------------------------------------------------------------------

birde bu makinelerden host domain nasıl acacaz...
madde şeklinde ne yapmam gerektiğini kısaca anlatırsanız sevinirim...ugrastım ama bir türlü yapamadım

simdi dosyaları gönderecegin sunucuya ( yeni sunucu) gir ssh tan ve

"mkdir /root/gelen" yaz sonra "ls" komutunu kullan bak bakalım orda gelen diye bir klasor varmı %99 vardır.

sonra eski sunucuna gir(ssh'tan) ve tar.gz yaptıgın dosyasının dizinine kadar git

ve eski sunucuna

"scp dosyaadı.tar.gz yenisunucununipadresi:/root/gelen " bu komutu kullan ve sana bir soru soracak yes yaz entere bas ve sana sifre soracak sifreni gir entere bas dosya gonderim işlemi baslayacaktır.. bu arada ssh penceresini kapatma dosya gonderimi bitince yeni sunucundaki gelen dizinine "ls" yazarsan dosyanın geldigini görürüsün

2. soruna gelince

whm paneline gir

http://yenisunucuipadresi/whm yazarak girebilirsin sonra sol kısımda Account Functions bölümünün altında Create a New Account linkine tıkla ve ordaki kısımları doldur

domain:domain.com
username:
password:
mail:
disk space ( verilecek olan web alanı miktarı mb cinsinden):

en altta create ye bas sonra bekle hesap oluşturulacaktır..
  #5 (permalink)  
Alt 06.01.08, 01:12 PM
Banned

packed ve hesabı oluşturdum orada sorun yok... domaini nerden acacaz hostu nerden acacaz nasıl baglayacaz tek sorun o... birde nameserver olayı...
  #6 (permalink)  
Alt 06.01.08, 01:19 PM
Banned

Alıntı:
axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
simdi dosyaları gönderecegin sunucuya ( yeni sunucu) gir ssh tan ve

"mkdir /root/gelen" yaz sonra "ls" komutunu kullan bak bakalım orda gelen diye bir klasor varmı %99 vardır.

sonra eski sunucuna gir(ssh'tan) ve tar.gz yaptıgın dosyasının dizinine kadar git

ve eski sunucuna

"scp dosyaadı.tar.gz yenisunucununipadresi:/root/gelen " bu komutu kullan ve sana bir soru soracak yes yaz entere bas ve sana sifre soracak sifreni gir entere bas dosya gonderim işlemi baslayacaktır.. bu arada ssh penceresini kapatma dosya gonderimi bitince yeni sunucundaki gelen dizinine "ls" yazarsan dosyanın geldigini görürüsün

2. soruna gelince

whm paneline gir

http://yenisunucuipadresi/whm yazarak girebilirsin sonra sol kısımda Account Functions bölümünün altında Create a New Account linkine tıkla ve ordaki kısımları doldur

domain:domain.com
username:
password:
mail:
disk space ( verilecek olan web alanı miktarı mb cinsinden):

en altta create ye bas sonra bekle hesap oluşturulacaktır..
açıklayıcı anlatımından dolayı cok teşekkür ederimmm.... 1. sorunum çözülüdü...

accountu oluşturdum add packeds ten paketi zaten oluşturmuştum...

anlamadıgım olay
nameserverı nası yapcaz
domain host ftp phpmyadmin vs vs vs gibi işlemleri nereden yapcagız ve domain host baglantısını nasıl yapacaz...

şimdiden teşekkürler...

Konu b1kerboy tarafından (06.01.08 Saat 01:43 PM ) değiştirilmiştir..

Seçenekler
Stil