| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| ||||
| Linux'da çalışın işinizi belli etmeyin... Sistem yöneticileri olarak sürekli tedbirli çalışmamız gerekli(bence arkanızdan iz bırakmayın...). Linux uyguladığınız her komutu /root/.bash_history içerisine kaydediyor. bunları history komutu ile de görebilirsiniz veya bu dosyayı herhangi bir editör ile de açıp bakabilirsiniz. Eğer sisteme bağlandıktan sonra çıkarken yaptığınız tüm işlemler otomatik olarak silinsin istiyorsanız yapmanız gereken bir tiyo vereceğim size... nano /root/.bash_logout yazıp dosyamıza giriyoruz daha sonra açılan ekranda Alıntı:
Alıntı:
![]()
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
| ||||
| o zaman şöyle yapalım. araya bir tane daha ekleyip bash_history dosyasının bir kopyasını başka bir yere aldıralım böylece seninde gönlün olur bunu da sen yapsana gerekli düzenleme sonrasında nasıl olacak merak ettim şimdi. Bak beyin fırtınaları kopartınca ne güzel şeyler çıkıyor Hadi bu bölümde kendimizi güvende hissedelim moduna geçip alabileceğimiz önlemleri konuşalım...
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
| ||||
| Alıntı:
![]()
__________________ İmkansız Sadece Zamandır ! |
| ||||
| olmaz senin şimdi çıkış logout dosyasına Alıntı:
![]() Birde söyle bakayım sen kendini bir sunucuda güvende hissetmen için neler gerekli? sunucumda şunlar olsaydı daha güvende hissederdim gibi...
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |