| |||||||
| Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| |||
| server ayarları 25-30klık tekil hite sahip wordpress üzerine kurulu sitem var.. akşam 9-12 arası load avarega 70 e kadar fırlıyor.mysqla restart atınca toparlıyor yarım saat geçmeden yine kapanıyor..puttyle baglanırken bile zorlanıyorum bu durumda..bandwithd %70 i resimlerden gidiyor.. makinanın özellikleri ; OS: CentOS 5.xHardware: Intel Core 2 Duo 2.66/1024MB/250GB 1.sorum böle bi makinanın 70binlık tekil hiti kadar karşılaması gerekmezmi ? 2.1gblık ram eklettirdim.. daha başka bişe yapmalımıyım ? 3.Zend Optimizer,apf,sim v.s. gibi programlar kurmalımıyım ? (bu programlara gerek yok my.cnf v.s. gibi küçük ayarlar dahamı uygun olur.. ) 4.tekil hit 100k lık siteyi karşılamak için 1-2 makina dahamı almalıyım.. 5.resimlerin boyutlarıyla oynasam çok fark olurmu gerek yokmu..? |
| |||
| 1 gblık ram taktırdım şimdilik load avarage 5in üstüne çıkmadı.. %80i bile gormuştum.. my.cnf ayarı kaldı halen ugraşmaktayım.. |
| |||
| tuning-primer.sh mysql tuning programındaki sonuç bu my.cnf u nasıl düzenliyebilirim. Alıntı:
|
| ||||
| Warning: Server has not been running for at least 48hrs. 2 gün sonra çıktıyı yeniden yapıştır |
| |||
| 3 gblık ram var şuan ona göre my.cnf ayarı solermisiniz.. Alıntı:
|
| ||||
| ELS - Easy Linux Security script - Server Optimizasyon ve Güvenlik Els ile bir tane örnek oluşturun daha sonra içeriğini üstte verdiğiniz iletilere göre düzenleyin.
__________________ Kişisel: www.tahsinaltay.com Ticari: www.netbilsis.com Joomla Kitabı : www.pusula.com/joomla.html |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |