| |||||||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools | Display Modes |
|
| |||
| |||
|
bindvd.iso olan en altan yukarı 6. olan
|
|
| |||
| |||
|
sağol kardes Allah razı olsun
|
|
| ||||
| ||||
|
Sunucunu Linux olarak planlıyorsan çoğu kullanıcı gibi CentOS dağıtımını kullanabilirsin. Bende profesyonel birisi değilim ama konuda uzmansan redhat enterprise server (ücretli olduğunu biliyorum) veya debian dağıtımlarınıda kullanabilirsin. Diğer ikisinde işlemler zor ve esnek bir yapıları olmadığını duymuştum ama debianı web sunucusu olarak çok sağlambiliyorum. Genelde dünya üzerinde CentOS kullanım kolaylığından dolayı esnek bir yapısından dolayı ve web sunucusu olarak bir çok yazılım kolayce entegre edilebiliyor. Eksik veya yanlışlarım olabilir konusunda uzaman arkadaşlarımızda size önerilerde bulunacaktır.
|
|
| ||||
| ||||
|
Centos 5 - Plesk Centos 5 - Virtuozzo (hem 4.6 hemde 5 şekilde vps açılabilir) Centos 4 - cPanel Centos 4 - Voip uygulamaları (asterix elastix etc.) Centos 4 i386 - Oyun sunucuları Şeklinde sıralayabiliriz. Herzaman sunucularda minimal kurulum yapıldığından (panel yüklenirken herşeyin çalışması için gerekli bilgiyi kurulum programları internet den çekerek kurduklarından) tek cd işimizi hep görecektir. Centos 5 de network dan base yi seçmek ve 1-2 metin editörünü seçmek Centos 4 de ise uygulamaların en altında bulunan minimal centos bölümünü seçmek yeterlidir. Bu konuda Video hazırlana bilir arkadaşlar KVM si olan yapabilir bence 1 tane yapıp koyalım.
__________________ Netinternet Telekom Artık daha çok zamanınız var! Üyelik ve Partnerlikler :cPanel INC. , Parallels , DirectAdmin , Netenberg , RIPE , Redhat , Microsoft(Bitmedi) ,GeoTurst |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| |